FIBA

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μάτζοκ Ντενγκ εξιστορεί στο SPORT24 το παραμύθι του Νοτίου Σουδάν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μάτζοκ Ντενγκ εξιστορεί στο SPORT24 το παραμύθι του Νοτίου Σουδάν
FIBA.BASKETBALL

Οι Τασμάνια ΤζακΤζάμπερς κατέλαβαν την τρίτη θέση στο FIBA Intercontinental Cup και ο Μάτζοκ Ντενγκ μίλησε στο SPORT24 για την διοργάνωση, αλλά και φυσικά για το μπάσκετ στο Νότιο Σουδάν και την άνοδό του, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το FIBA Intercontinental Cup ολοκληρώθηκε και οι Τασμάνια ΤζακΤζάμπερς κατέλαβαν την τρίτη θέση της διοργάνωσης στη Σιγκαπούρη.

Ο Μάτζοκ Ντενγκ μίλησε στο SPORT24 για την εμπειρία του διηπειρωτικού κυπέλλου, αλλά και φυσικά για το μπάσκετ στο Νότιο Σουδάν, το οποίο έχει σταδιακή άνοδο τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

"Η Σιγκαπούρη είναι ότι είναι όμορφη πόλη και καθαρή. Οι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί και το φαγητό φανταστικό.

Η εμπειρία συνολικά ήταν σπουδαία. Μας έφερε πιο κοντά σε αυτό που θέλαμε σαν ομάδα. Είμαστε ξεκάθαρα χαρούμενοι με αυτό που έχουμε πετύχει, αλλά ακόμα περισσότερο για τα παιδιά που το πάλεψαν σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ντενγκ για το Intercontinental Cup".

Το μπάσκετ στο Νότιο Σουδάν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση

Η Εθνική Νοτίου Σουδάν ιδρύθηκε μόλις το 2011, ωστόσο τα βήματα που έχει κάνει στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι μεγάλα. Αποκορύφωμα η συμμετοχή στο MundoBasket 2023, αλλά και εκείνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

"Το μπάσκετ στο Νότιο Σουδάν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση με τις επιτυχίες που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια, είμαι ενθουσιασμένος να δω που θα μας οδηγήσει αυτό στην Αφρική και παγκοσμίως", δήλωσε ο Νοτιοσουδανός φόργουορντ.

Το Νότιο Σουδάν ήταν μία από τις 12 ομάδες που πλαισίωσαν το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων και πρόκειται αναμφίβολα για μία σπουδαία διάκριση για τη χώρα...

"Η εμπειρία που είχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω. Απλά να είμαι γύρω από αθλητές παγκόσμιας κλάσης ήταν κάτι ξεχωριστό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφεραν τη χώρα πιο κοντά.

Η ένωση που δείξαμε σαν χώρα κατά τη διάρκεια είναι ένας από τους λόγους που εγώ και οι συμπαίκτες μου παίξαμε. Ήταν ξεκάθαρα η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου μέχρι στιγμής και αμφιβάλω αν κάτι θα την ξεπεράσει".

Όνειρο που έγινε αληθινό το ματς με τις ΗΠΑ

Σε έναν όμιλο με ΗΠΑ, Σερβία και Πουέρτο Ρίκο, τα πράγματα εκ των πραγμάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολα για πρόκριση.

Κι όμως το Νότιο Σουδάν έφτασε να παλεύει μέχρι το τελευταίο παιχνίδι για το εισιτήριο για την οκτάδα, κάτι το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο στην πρεμιέρα...

"Η νίκη με το Πουέρτο Ρίκο ήταν ιστορική. Πρώτο επίσημο παιχνίδι και νίκη για τη χώρα. Η αίσθηση και η χαρά που έχουμε είναι σίγουρα κάτι που θα διατηρήσω για πάντα".

Ακολούθησε το ματς με τις ΗΠΑ, όπου οι Αμερικανοί κατέβηκαν με όλα τα διαθέσιμα αστέρια, μία εμπειρία ανεπανάληπτη για τους παίκτες του Νοτίου Σουδάν...

"Ήταν ένα όνειρο που έγινε αληθινό, να παίζεις απέναντι στην καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Το γεγονός ότι παίξαμε εναντίον τους μας έβαλε σε ένα παγκόσμιο στάδιο του μπάσκετ".

Οι προοπτικές του Νοτίου Σουδάν στο μπάσκετ είναι απεριόριστες

Ο Ντενγκ έχει μεγάλες προσδοκίες από το μπάσκετ της χώρας του, τονίζοντας πως οι προοπτικές του είναι απεριόριστες...

"Οι προοπτικές που έχει το μπάσκετ στο Νότιο Σουδάν είναι απεριόριστες. Από τη στιγμή που θα πάρουμε τους πόρους όπως όλοι στον δυτικό κόσμο θα μπορούσαμε να είμαστε μία από τις 5 καλύτερες ομάδες στον κόσμο, χωρίς συζήτηση".

Ο συμπαίκτης του Μάτζοκ Ντενγκ στο Νότιο Σουδάν, Κάρλικ Τζόουνς θα αγωνίζεται στη EuroLeague τη νέα αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα της Παρτίζαν και ο φόργουορντ των ΤζακΤζάμπερς είχε να πει μόνο τα καλύτερα για εκείνον...

"Ο Κάρλικ είναι ένας απίστευτος παίκτης, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Με όλη την επιτυχία που έχει είμαι πολύ χαρούμενος και πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που ανήκει στο NBA".

TAGS FIBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ