ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Σρούντερ: "Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι χαβαλές, ομάδες όπως και η Ελλάδα ξέρουν πώς να παίζουν"

Ολυμπιακοί Αγώνες, Σρούντερ: "Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι χαβαλές, ομάδες όπως και η Ελλάδα ξέρουν πώς να παίζουν"
FIBA BASKETBALL

Ο Ντένις Σρούντερ μίλησε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τα βασικά του χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ομάδες όπως η Ελλάδα είναι αθλητικές και ξέρουν να παίζουν.

Η εθνική Γερμανίας δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, με τον Ντένις Σρούντερ να τοποθετείται στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ήττα από τη Σερβία στον μικρό τελικό.

Ο Γερμανός γκαρντ θέλησε να είναι πολύ προσεκτικός με τις δηλώσεις του, κάνοντας μια μεγάλη παύση στα λεγόμενά του: "Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πιο..." και εξήγησε ότι πρέπει να σκεφτεί καλά πριν εκφράσει την άποψή του:

"Πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός με αυτό που θα πω: Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι χαβαλές. Είναι μπάσκετ που στηρίζεται απόλυτα στο IQ. Καθαρή προπονητική.

Είναι γεμάτο με παίκτες υψηλού IQ που ξέρουν πώς να παίζουν. Ομάδες όπως η Σερβία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία ξέρουν πώς να παίζουν και είναι αθλητικές. Υπάρχουν τόσες ομάδες" σημείωσε ο Σρούντερ και συνέχισε αναφερόμενος στην "άνθηση" του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

"Πολλοί Ευρωπαίοι κάνουν θόρυβο στο NBA. Ο Λούκα Ντόντσιτς της Σλοβενίας είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Φυσικά το NBA είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά οι Ευρωπαίοι έρχονται...", τόνισε ο Γερμανός και επισήμανε μέχρι ποια ηλικία επιθυμεί να βρίσκεται στα παρκέ:

"Είπα ότι θέλω να παίζω μέχρι τα 40. Να παίζω μέχρι να γίνω 40 χρόνων, αυτός είναι ο στόχος μου. Ελπίζω τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια να αποφασίσουν να συνεχίσουν να παίζουν και αυτοί, γιατί αν εγώ παίζω μέχρι τα 40, αυτοί μπορούν να το κάνουν μέχρι τα 37,38 και θα είναι ξεχωριστό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ