ΙΣΠΑΝΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ρόστερ της Ισπανίας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ρόστερ της Ισπανίας
FIBA BASKETBALL

Το προφίλ της εθνικής Ισπανίας, αντιπάλου της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πρωταγωνιστές, τα αστέρια με "πράσινο" άρωμα και ο Σέρχιο Σκαριόλο των οκτώ μεταλλίων με τη "ρόχα".

Η εθνική Ισπανίας θρίαμβευσε στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια, κατέκτησε την πρώτη θέση και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Λιλ και Παρίσι.

Η "ρόχα" θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, με τους Ισπανούς του Σέρχιο Σκαριόλο να στοχεύουν ψηλά και να ονειρεύονται να ανέβουν στο βάθρο, ακούγοντας το "Marcha Real" (σ.σ. επίσημη ονομασία του εθνικού ύμνου).

Το ρόστερ των Ισπανών, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, το άστρο του Λορέντζο Μπράουν και το χρυσό βιογραφικό του Σέρχιο Σκαριόλο.

Το ρόστερ

Με την ίδια δωδεκάδα που αγωνίστηκε στο Προολυμπιακό θα πορευτεί και στη συνέχεια ο 63χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του τουρνουά της Βαλένθια και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Σέρχιο Σκαριόλο.

Η δωδεκάδα της Ισπανίας:

  • Λορέντζο Μπράουν (1.98 μέτρα, 33 ετών, Παναθηναϊκός AKTOR)
  • Χάιμε Πραντίγια (2.05 μέτρα, 23 ετών, Βαλένθια)
  • Ρούντι Φερνάντεζ (1.96 μέτρα, 39 ετών, αποσύρεται μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες)
  • Τσάβι Λόπεζ-Αροστέγκι (1.98 μέτρα, 27 ετών, Βαλένθια)
  • Σάντι Αλντάμα (2.11 μέτρα, 23 ετών, Μέμφις Γκρίζλις)
  • Ντάριο Μπριθουέλα (1.88 μέτρα, 29 ετών, Μπαρτσελόνα)
  • Αλμπέρτο Ντίαζ (1.88 μέτρα, 30 ετών, Μάλαγα)
  • Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (2.05 μέτρα, 28 ετών, Παναθηναϊκός AKTOR)
  • Μπίλι Ερνανγκόμεθ (2.09 μέτρα, 30 ετών, Μπαρτσελόνα)
  • Ουσμάν Γκαρούμπα (2.03 μέτρα, 22 ετών, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)
  • Σέρχιο Γιουλ (1.92 μέτρα, 36 ετών, Ρεάλ Μαδρίτης)
  • Άλεξ Αμπρίνες (1.98 μέτρα, 30 ετών, Μπαρτσελόνα)

Το άστρο του Μπράουν και ο οδηγός του EuroBasket

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού AKTOR, ο νατουραλιζέ γκαρντ Λορέντζο Μπράουν ήταν μαζί με τον Μπίλι Ερνανγκόμεθ οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της "ρόχα" στο EuroBasket 2022, εκεί όπου η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Λορέντζο Μπράουν είναι εκείνος που ξεχωρίζει σε ακόμα ένα τουρνουά, με τον νέο παίκτη των πράσινων να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες προσδοκίες στο πρόσωπό του, στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας για νέα καταξίωση στο Παρίσι.

Ο Σκαριόλο των οκτώ μεταλλίων

Στα 63 του χρόνια ο Σέρχιο Σκαριόλο, που πρόσφατα υπέγραψε τετραετή επέκταση του συμβολαίου του, οδήγησε την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 4η φορά σε ισάριθμες διοργανώσεις. Ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε πρώτη φορά τη φούρια ρόχα το 2009. Στον πάγκο των Ισπανών έμεινε έως το 2012, ενώ εκεί επέστρεψε το 2015, συνεχίζοντας ακάθεκτος μέχρι και σήμερα.

Στο παλμαρέ του ως ομοσπονδιακός τεχνικός ο Σκαριόλο έχει τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο σε EuroBasket, ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι όμιλοι των Ολυμπιακών Αγώνων

Group A

  1. Αυστραλία
  2. Ελλάδα
  3. Καναδάς
  4. Ισπανία

Group B

  1. Γαλλία
  2. Γερμανία
  3. Ιαπωνία
  4. Βραζιλία

Group C

  1. Σερβία
  2. Νότιο Σουδάν
  3. Πουέρτο Ρίκο
  4. ΗΠΑ
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ