EUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολυμπιακός: Οι αντίπαλοι των ερυθρόλευκων στην EuroLeague γυναικών

Ολυμπιακός: Οι αντίπαλοι των ερυθρόλευκων στην EuroLeague γυναικών
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Group B της EuroLeague γυναικών, όπως προέκυψαν μετά από την κλήρωση το μεσημέρι της Πέμπτης (18/7).

Η κλήρωση της EuroLeague γυναικών για τους ομίλους της σεζόν 2024/25 πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/7) στο Μόναχο της Γερμανίας και ο Ολυμπιακός έμαθε τους αντιπάλους του.

Οι ερυθρόλευκοι τοποθετήθηκαν στο Group B της διοργάνωσης, εκεί που θα αντιμετωπίσουν σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις τη Μπουργκ, τον νικητή του προκριματικού αγώνα ανάμεσα σε Σέκσαρντ και Μπρνο, καθώς και τη Μερσίν.

Group B

  • Μπουργκ (Γαλλία)
  • Σέκσαρντ (Ουγγαρία)/Μπρνο (Τσεχία)
  • Ολυμπιακός (Ελλάδα)
  • Μερσίν (Τουρκία)

Ο Ολυμπιακός θα μάθει αν θα βρει στον δρόμο του την Σέκσαρντ ή την Μπρνο στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν και θα διεξαχθούν τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Μετά από την ολοκλήρωση της regular season, οι τρεις ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους ομίλους τους, θα προκριθούν απευθείας στον δεύτερο γύρο. Τα κλαμπ που θα τερματίσουν στην 4η θέση, θα υποβιβαστούν τον πρώτο γύρο των playoffs του EuroCup.

Διατηρώντας τα αποτελέσματα της πρώτου γύρου των ομίλων, οι τρεις πρώτες ομάδες θα σχηματίσουν τη δεύτερη φάση των ομίλων με τα έξι κλαμπ από τα Group A και Group B να τοποθετούνται στο νέο Group E, ενώ τα έξι κλαμπ από τα Group C και Group D στο νέο Group F. Εκεί οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους που δεν είχαν βρει στον δρόμο τους στην πρώτη φάση σε διπλά παιχνίδια και σε ενιαία βαθμολογία. Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε επιμέρους Group θα διασταυρωθούν στα play-in, ενώ οι υπόλοιποι θα αποκλειστούν.

Τα play-in χωρίζονται σε play-in ημιτελικών και play-in προημιτελικών. Οι δύο πρώτοι του Group E (E1 και E2) και οι δύο πρώτοι του Group F (F1 και F2) θα σχηματίσουν χιαστί ζευγάρια στα play-in των ημιτελικών, ενώ οι δύο που ακολουθούν από κάθε όμιλο (Ε3, Ε4 και F3, F4) θα σχηματίσουν χιαστί ζευγάρια στα play-in προημιτελικών:

  • 1ο play-in ημιτελικών: E1 - F2
  • 2ο play-in ημιτελικών: F1 - E2
  • 1ο play-in προημιτελικών: E3 - F4
  • 2ο play-in προημιτελικών: F3 - E4

Final Six

Στον πρώτο προημιτελικό του Final Six, ο ηττημένος του 1ου play-in των ημιτελικών θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 1ου play-in των προημιτελικών. Στο δεύτερο προημιτελικό, ο ηττημένος του 2ου play-in των ημιτελικών θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 2ου play-in των προημιτελικών.

Στα ημιτελικά θα έχει εξασφαλίσει τη θέση του ο νικητής του 1ου play-in των ημιτελικών και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του πρώτου προημιτελικού του Final Six. Στο άλλο παιχνίδι, θα έχει εξασφαλίσει τη θέση του ο νικητής του 2ου play-in των ημιτελικών και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου προημιτελικού του Final Six. Οι νικητές θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό.

TAGS EUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ