ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ολυμπιακός-Κολοσσός: 84-61

Ολυμπιακός-Κολοσσός: 84-61
Μπουρούσης

Ο στόχος επιτεύχθη, οι βασικοί ξεκουράστηκαν κι ο Ολυμπιακός με το 84-61 επί του Κολοσσού Ρόδου έκανε το 1-0 στο ματς που άνοιξε την αυλαία των πλέι-οφ λίγες μέρες πριν το Final-4

Χωρίς τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που έμεινε πάλι εκτός δωδεκάδας όπως και οι Μιχάλης Πελεκάνος, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και μάλιστα ο Παναγιώτης Γιαννάκης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες.
Ο Ολυμπιακός ήταν ορεξάτος από το ξεκίνημα του αγώνα και φρόντισε να μην αφήσει περιθώρια στον Κολοσσό που προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός μέσα στο παρκέ. Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι εκεί όπου ο Νίκολα Βούισιτς έμοιαζε ασταμάτητος και απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο 7' η διαφορά έφτασε τους 12 πόντους (19-7) με καλάθι του Βούισιτς και το έργο των γηπεδούχων έδειχνε πως δεν θα είναι τόσο δύσκολο τη στιγμή που ο κόσμος αποθέωνε τον Τζος Τσίλντρες ο οποίος λίγο νωρίτερα έκανε μία εκπληκτική προσπάθεια που θύμισε ΝΒΑ.

Οι "θαλασσί" προσπαθούσαν να μείνουν κοντά έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Λανς Χάρις ο οποίος στο πρώτο μέρος είχε 18 πόντους έχοντας αστοχήσει μόλις σε ένα σουτ, ωστόσο τα λάθη που έκαναν δεν τους το επέτρεψαν. Aυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο να προηγείται με 43-30.

Η υπεροχή των "ερυθρόλευκων" ήταν ακόμα μεγαλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και στο 23' η διαφορά έφτασε και τους 21 πόντους (53-32) με εύστοχο τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα και έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πέρασε στο παρκέ και τον Ίαν Βουγιούκα μετά τους Χάρη Γιαννόπουλο και Κώστα Σλούκα δίνοντας έτσι χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη δωδεκάδα. Οι τρεις νεαροί μάλιστα ήταν στην ίδια πεντάδα μαζί με τους Τεόντοσιτς και Πρίντεζη στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου όπου ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 64-46 αλλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το αποτέλεσμα έδειχνε πως έχει κριθεί και αυτό έδωσε την ευκαιρία στις δύο ομάδες να παίξουν πιο απελευθερωμένα, την στιγμή που ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν απόλυτα εύστοχος έξω από τα 6.25. Ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα στην επικράτηση ενώ από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιαννάκης δεν σκόραρε μόνο ο Κώστας Σλούκας.

Για τα στατιστικά του Ολυμπιακού και του Κολοσσού πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 43-30, 64-46, 84-61

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10 (3), Πρίντεζης 4, Τσίλντρες 6, Βούισιτς 10, Ερτσεγκ 3, Μπουρούσης 15 (1), Χαλπερίν 8 (2), Γκριρ 11 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Βουγιούκας 7, Γιαννόπουλος 5 (1), Σλούκας.

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 20 (2), Παντελιάδης 3 (1), Παπανικολόπουλος, Βασίλιεβιτς 8, Τζόγκο 2, Δανάς, Ασημακόπουλος 10, Λέριας, Χαρίσης 4, Τσάμης 6, Σταυρόπουλος, Τσέρανιτς 8.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Ο Κολοσσός αξίζει συγχαρητήρια γιατί είναι μια ομάδα που πάλευε να μείνει στην Α1, αλλά άλλαξε πνεύμα και στόχο. Εμείς θέλουμε να είμαστε σοβαροί στα παιχνίδια απέναντί του. Δώσαμε χρόνο σε όλα τα παιδιά αλλά στη Ρόδο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Το σημαντικό είναι η σοβαρότητα που δείχνουν τα παιδιά και αυτό είναι πλεονέκτημα της ομάδας".

Ο Χάρης Γιαννόπουλος σημείωσε τους πρώτους του πόντους στην Α1 με την φανέλα του Ολυμπιακού και υπέστει το... μπουγέλο από τους συμπαίκτες του. " Είναι τιμή μου να παίζω με αυτούς τους παίκτες. Πάμε στη Ρόδο για τελειώσουμε τη σειρά πριν από το FINAL-4" ανέφερε ο νεαρός παίκτης".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού τόνισε: " Θέλουμε να κερδίσουμε εμπειρίες από αυτά τα παιχνίδια. Ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος, όμως ο Ολυμπιακός δεν μας άφησε κανένα περιθώριο. Το επόμενο παιχνίδι θέλουμε να είναι μία γιορτή".
























TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ