EUROLEAGUE

Ολυμπιακός-Λε Μαν: 68-78

Ολυμπιακός-Λε Μαν: 68-78
Ολυμπιακός σκοτάδια

Ένας τραγικός -σε σημείο αδιαφορίας- Ολυμπιακός έχασε μέσα στο ΣΕΦ από τη Λε Μαν με 68-78

Ένα στατιστικό στοιχείο που δείχνει τι... κατάφερε ο Ολυμπιακός είναι το ότι η Λε Μαν μέχρι τώρα στα τρία χρόνια της στην Ευρωλίγκα είχε πετύχει έξι νίκες όλες κι όλες. Στο ΣΕΦ πήρε την 7η, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που το "δεν βλεπόταν", μοιάζει λίγο για να περιγράψει την εικόνα της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη που πήρε 21 ριμπάουντ και είδε τους Γάλλους να μαζεύουν 37!
Οι ερυθρόλευκοι, μάλιστα, έχασαν για πρώτη φορά φέτος στο Στάδιο Ειρήνης Φιλίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, με συνέπεια να ακούσουν έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και περίμενε μια εύκολη νίκη, αλλά έγινε μάρτυρας μιας απροσδόκητης ήττας, που ευτυχώς δεν κόστισε τη 2η θέση, αφού η Μακάμπι δεν τα κατάφερε στη Μάλαγα και έχασε... πανηγυρικά.

Ο αγώνας


Η ατμόσφαιρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν όντως χλιαρή (προς το κρύα), αλλά ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου την έκανε ακόμη χειρότερη, καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν άνευροι, χωρίς ρυθμό, ταχύτητα και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους. Μάλιστα, από την αρχή του αγώνα οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έμοιαζαν εκτός κλίματος, κάτι που έδωσε στη Λε Μαν το δικαίωμα να πάει σε αργό τέμπο και να επιβάλλει το ρυθμό της.

Όταν μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει σκοράρει μόλις 12 πόντους και τη γαλλική ομάδα να προηγείται τρεις, ο (λίγος) κόσμος που βρέθηκε στο ΣΕΦ, είχε έναν ακόμη λόγο για να κάθεται ήσυχος και χωρίς όρεξη από την ποιότητα μπάσκετ που παρακολουθούσε. Στη συνέχεια, η Λε Μαν προηγήθηκε με 14-20, ενώ η κυριαρχία της στα ριμπάουντ (12-21 στο ημίχρονο) κατέδειξε την κακή απόδοση του Ολυμπιακού σε αυτόν τον τομέα στις τελευταίες υποχρεώσεις τους (όπως στο ματς με τη Μακάμπι).

Ο Μίλος Τεόντοσιτς με τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Γιοτάμ Χαλπερίν, πρωταγωνίστησαν σε ένα ξέσπασμα από πλευράς Ολυμπιακού και το 10-0 σερί των ερυθρολεύκων ήρθε για να σώσει κάπως τα προσχήματα στο πρώτο μέρος, που όμως δεν ολοκληρώθηκε με την... αναμενόμενη διαφορά στο σκορ του ημιχρόνου, που ήταν 31-30.

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε ούτε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Βασικά, έγινε ακόμη χειρότερη. Τόσο, που η Λε Μαν ξέφυγε με διαφορά 11 πόντων (44-55 στη λήξη της περιόδου) με τον Λιν Γκριρ να βάζει ό,τι μπορεί και την ομάδα να δείχνει ξεκάθαρα ότι... δεν μπορεί. Αντίδραση καμία και από πουθενά. Λάθη, ανορεξία και μια αδικαιολόγητη χαλαρότητα.

Ο Σπένσερ ήταν ασταμάτητος από τη γραμμή του τριπόντου και όταν το σκορ έγινε 58-70, η ήττα έγινε ορατή, όσο απίθανη και αν φαινόταν πριν το τζάμπολ του ματς. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έκανε αλλαγές, πήρε τάιμ άουτ (στην τελευταία περίοδο), αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι, καθώς η εικόνα της ομάδας ήταν μη αναστρέψιμη. Περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει... 58 πόντους!

Η όποια τελευταία αντίδραση των ερυθρολεύκων έκανε το σκορ 68-73, αλλά όταν ο Τσέις (που κέρδισε φάουλ 29'' πριν το τέλος) αστόχησε στη δεύτερη βολή, ο Μπλούθενταλ πήρε επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε ένα ακόμη φάουλ και με δύο βολές ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους. Φυσικά, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Μόνο το σκορ, που ήταν τελικά 68-78.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 31-30, 44-55, 68-78

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (1τρ., 4ασ.), Πελεκάνος, Βούιτσιτς 8, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 5 (6ρ.), Χαλπερίν 15 (1τρ., 6κλ.), Γκριρ 15, Πρίντεζης 2, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς (2τρ.), Σχορτσανίτης 4.

Λε Μαν (Τζον Τζάκσον): Γκομί, Τσέις 9 (2τρ.), Σπένσερ 20 (4τρ.), Κοφι 15 (13ρ.), Ντιο 7 (1τρ.), Εντόι 8 (2τρ.), Λελούπ 3 (1τρ.), Μπατίστα 8, Μπαντιάν 2, Μπλούθενταλ 6.

Γιαννάκης: "Τι να πω; Ντρέπομαι"

Εκνευρισμένος και απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου: " Δεν ξέρω τι να πω. Δεν ήρθαμε για να παίξουμε, ντρέπομαι για την εικόνα που παρουσιάσαμε και ζητάω συγνώμη από τον κόσμο μας, που ήρθε και μας στήριξε. Μόνο με σκληρή δουλειά όμως θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν έχω να πω πολλά για το ματς. Να είναι σίγουροι όλοι όμως ότι θα παλέψουμε σκληρά. Αισθάνομαι μεγάλο θυμό αυτή τη στιγμή...

Κάθε άνθρωπος που θέλει να δει το ταλέντο του να πιάνει τόπο, πρέπει να βιώσει δύσκολες στιγμές. Εμείς διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο και πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε. Για να κερδίσουμε πράγματα από αυτή την ήττα, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οφείλουν να είναι σκληροί με τους εαυτούς τους και ανεκτικοί με τους συμπαίκτες τους".

Τζάκσον: Τέλειο πέσιμο αυλαίας"

Από την πλευρά του ο Τζέι Ντι Τζάκσον τόνισε: " Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στους αγώνες μας, θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα στον όμιλο, αλλά μας κόστισαν οι ήττες στην αρχή. Ωστόσο, κάναμε το τέλειο φινάλε απέναντι σε μια ομάδα που θέλει και μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο".
































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ