ΜΑΡΟΥΣΙ

Ολυμπιακός-Μαρούσι: 102-80

Ολυμπιακός-Μαρούσι: 102-80
Παπαλουκάς

Με όρεξη και... "Σόφο", οι "ερυθρόλευκοι" διέλυσαν το Μαρούσι με 102-80. Διάστρεμμα ο Τσίλντρες

Η τριάδα της φροντ λάιν του Ολυμπιακού με τους Μπουρούση, Βούισιτς και Πρίντεζη απέδωσε εξαιρετικά, αλλά είχε και ένα νέο μέλος, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο οποίος έδειξε - με το ξυρισμένο κεφάλι του- και ήταν ανανεωμένος, φτάνοντας τους 9 πόντους σε 9 λεπτά, ύστερα από μια γενικά πολύ καλή παρουσία. Ο Ολυμπιακός ήταν από την αρχή ως το τέλος ορεξάτος και συγκεντρωμένος, πράγμα που τον οδήγησε στην άνετη επικράτηση και στο πρώτο ψυχολογικό ανέβασμα μετά το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.
Η ανησυχία που προκάλεσε ο Τσίλντρες

Σε μια φάση του δεύτερου δεκαλέπτου ο Τζος Τσίλντρες πάγωσε το ΣΕΦ, αφού ύστερα από μια εντυπωσιακή τάπα που έκανε, προσγειώθηκε άτσαλα και "γύρισε" το δεξί αστράγαλό του. Ο Αμερικανός πήγε αμέσως στον πάγκο, όπου έδειχνε να πονάει πολύ, αλλά στην ανάπαυλα του ημιχρόνου πήγε για εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ένα ελαφρύ διάστρεμμα και άπαντες στο ΣΕΦ ηρέμησαν.

Ο αγώνας

Η εντολή του Παναγιώτη Γιαννάκη για σοβαρότητα και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έπιασε τόπο και μάλιστα από νωρίς. Ο Ολυμπιακός, αφού πρώτα κοίταξε να προσαρμοστεί στα μαρκαρίσματα και κυρίως να προσέξει τη δυνατή φροντ λάιν του Αμαρουσίου, στη συνέχεια επέβαλε το ρυθμό του και στην επίθεση. Με τον Νίκολα Βούισιτς ζεστό και τους Χαλπερίν και Τσίλντρες αρκετά δραστήριους, οι ερυθρόλευκοι πήραν μια διαφορά εννιά πόντων (17-8) και έδειξαν αποφασισμένοι να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Ακόμη και όταν το Μαρούσι προσπάθησε να αντιδράσει, μειώνοντας σε 17-13, ένα γρήγορο 5-0 από τον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με την είσοδο του Θοδωρή Παπαλουκά στο παρκέ, έδωσαν άλλο αέρα στους γηπεδούχους που σε οκτώ λεπτά σημείωσαν 28 πόντους (28-16), ενώ ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 32-19. Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό με τη διαφορά να ανεβαίνει, το Μαρούσι να μην έχει σταθερές απειλές στην επίθεση πλην του Μπίλι Κις, τον Παπαλουκά να μοιράζει ασίστ και θέαμα, ήρθε μια ανύποπτη φάση για να ανησυχήσει τον πάγκο των ερυθρολεύκων.

Ο Τζος Τσίλντρες (που δεν ήταν σίγουρο πως θα αγωνιστεί, λόγω του προβλήματος στο γόνατο) έκανε μια εντυπωσιακή τάπα, αλλά προσγειώθηκε άτσαλα και "γύρισε" τον αστράγαλό του, για να αποχωρήσει άμεσα από το παρκέ και να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Μιχάλης Πελεκάνος πέρασε στη θέση του, οι παίκτες του Γιαννάκη παρέμειναν συγκεντρωμένοι και η διαφορά έφτασε τους 22 πόντους (48-26).

Λίγο νωρίτερα είχε πατήσει το παρκέ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με τον κόσμο να τον χειροκροτά, ενώ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε, ενώ λίγο πιο μετά κέρδισε φάουλ από τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη και σημειώσε άλλη μια βολή. Παράλληλα, βοήθησε και στην άμυνα και για πρώτη φορά μετά το δίμηνη απουσία του από την ομάδα, έδειξε να πατάει καλά στο γήπεδο και βελτιωμένος (εκτός από κοντοκουρεμένος). Εν τέλει, με το 73% στα δίποντα και τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (τομές στον οποίο το Μαρούσι είναι πολύ καλό) ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με σκορ 49-34 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου όδευε προς το 1-0 της ημιτελικής σειράς.

Το Μαρούσι δεν αντέδρασε ποτέ. Ακόμη και στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Γιώργος Διαμαντόπουλος και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βοήθησαν περισσότερο στην επίθεση, δεν ήταν αρκετό αυτό για να ανακάμψει η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε σοβαρός, πολύ συκεντρωμένος και με αντοχές στην άμυνα, ενώ στην επίθεση η δημιουργικότητα του Παπαλουκά και η καλή μέρα των Μπουρούση, Έρτσεγκ, αλλά και Πρίντεζη έδιναν πόντους στην ομάδα του Γιαννάκη.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται 75-56 και το μυαλό των φιλάθλων στον Τζος Τσίλντρες, που μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, η διάγνωση έδειξε ελαφρύ διάστρεμμα και άπαντες ηρέμησαν, αφού κι άλλο πλήγμα στη θέση "3" θα ήταν πολύ βαρύ για την ομάδα του Πειραιά.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που ήταν διαρκώς απαιτητικός από τον πάγκο, ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 20 πόντους, χρησιμοποίησε παίκτες όπως ο Μιλόεβιτς, ο Τεόντοσιτς, αλλά και ο Σχορτσανίτης, ρίχνοντας κατά πολύ το μέσο όρο ηλικίας. Οι "μικροί" των ερυθρολεύκων συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, την ώρα που και ο Σούλης Μαρκόπουλος ξεκούραζε τους βασικούς παίκτες του. Ο "Σόφο" έφτασε τους 9 πόντους μέσα σε αποθέωση, τα λεπτά κύλησαν με τον Ολυμπιακό να πιέζει ακόμη και στις τελευταίες επιθέσεις και τελικά οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με το επιβλητικό 102-80.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 49-34, 75-56, 102-80

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (1), Πελεκάνος 4, Τσίλντρες 6, Βούισιτς 20, Μιλόσεβιτς 2, Μπουρούσης 15 (1), Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 3, Πρίντεζης 16, Τεόντοσιτς 6 (2), Σχορτσιανίτης 9.

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 2, Κις 12 (1), Χαραλαμπίδης 10 (2), Διαμαντόπουλος 9 (2), Κουμπούρας 2, Χαφ, Στεφανίδης 7 (1), Μαυροειδής 7, Μαυροκεφαλίδης 12, Καλάθης 4, Γλυνιαδάκης 9, Καϊμακόγλου 6.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Γιαννάκης: "Φάνηκε η σκληρή δουλειά που κάναμε"

Μετά το τέλος του ματς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: " Δείξαμε ότι σεβόμαστε το Μαρούσι και την προσπάθεια που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα. Η σκληρή δουλειά που κάνουμε από την ημέρα που γυρίσαμε από το Βερολίνο φάνηκε μέσα στο γήπεδο και τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Παλέψαμε, τρέξαμε στο γήπεδο και καταφέραμε να κερδίσουμε. Θέλω να πω και ένα ευχαριστώ στον κόσμο για την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησε, αλλά και για τη στήριξή του στο Βερολίνο. Την Πέμπτη θα είναι ένα άλλο ματς, διαφορετικό και πρέπει να προσέξουμε γιατί το Μαρούσι είναι μια ομάδα που αν δεν την αντιμετωπίσεις σοβαρά και συγκεντρωμένα, θα έχεις πρόβλημα".

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόδοση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο "δράκος" είπε: " Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον Σοφοκλή να έχει μια ποιοτική συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας και μια πολύ καλή πνευματική ετοιμότητα. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο και καλούνται να βοηθήσουν με κάθε τρόπο".

Μαρκόπουλος: "Ένα πολύ κακό απόγευμα"

Από την πλευρά του, ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε: " Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλα τα επίπεδα και κέρδισε δίκαια. Δεχθήκαμε 68 πόντους μέσα στη ρακέτα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά φέτος. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν παλέψαμε καθόλου το παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ κακό απόγευμα για εμάς και πρέπει στο επόμενο ματς να εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι και με πολύ λιγότερα λάθη".

Στεφανίδης: "Με τέτοια άμυνα δεν είχαμε τύχη"

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης τόνισε: " Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ για αυτό το παιχνίδι και πιστεύαμε ότι θα φανούμε ανταγωνιστικοί, εκμεταλλευόμενοι το ότι ίσως ο Ολυμπιακός να είχε ακόμη το μυαλό του στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου. Όμως, με την άμυνα που παίξαμε δεν είχαμε τύχη. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ συγκεντρωμένος, εμείς καθόλου και έτσι χάσαμε την επαφή με το σκορ από νωρίς και δεν μπορούσαμε να τον ακολουθήσουμε σε αυτό το ρυθμό. Περιμένω να εμφανιστούμε μεταμορφωμένοι στο επόμενο ματς, γιατί είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και δεν επιτρέπονται τέτοιες αποδόσεις. Πρέπει να κάνουμε αυτά που μας έφεραν ως εδώ και όχι πράγματα που ζημιώνουν την ομάδα μας".

Χαλπερίν: "Έτσι ως το τέλος της σεζόν"

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν είπε: " Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κάτι που ήταν αποτέλεσμα των ημερών προηγήθηκαν και των σκληρών προπονήσεων που κάναμε από τότε που επιστρέψαμε από το Βερολίνο και το Φάιναλ Φορ. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο ως το τέλος της σεζόν. Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός, αλλά περιμένουμε ακόμη περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια. Την Πέμπτη, το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό και καλούμαστε να φανούμε πάλι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι".

Άγνοια για τον Τζέρεμι Τάιλερ

Το δημοσίευμα των New York Times για τον 17χρονο Τζέρεμι Τάιλερ που χαρακτηρίζεται ως νέος Γκαρνέτ και σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα θέλει να παίξει στην Ελλάδα, απασχόλησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Στο περιθώριο του ματς με το Μαρούσι μέλη της διοίκησης σχολίασαν τη συγκεκριμένη είδηση, τονίζοντας ότι δεν έχουν ιδέα για τον παίκτη και ουδέποτε τούς έχει προταθεί. Άλλωστε, είναι πολύ νωρίς για μεταγραφές...
















































TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ