ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Μαρούσι: 80-70

Ολυμπιακός-Μαρούσι: 80-70
Παπαλουκάς

Πρώτος και με ρεκόρ στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός που κέρδισε με 80-70 το Μαρούσι

Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν πετύχει τους στόχους τους, έβγαλε από πάνω τους το άγχος με συνέπεια κατά διαστήματα να παίζουν καλό μπάσκετ, ωστόσο δεν έλειψε η νευρικότητα σε ορισμένα σημεία κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.
Ο Ολυμπιακός που είχε εκτός τους Πελεκάνο, Βασιλόπουλο και Σχορτσιανίτη, ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση με τον Γιώργο Πρίντεζη να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος καθώς σημείωσε δέκα πόντους στην πρώτη περίοδο. Στο 7' η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Γιοτάμ Χαλπερίν (21-10).

Το Μαρούσι αντέδρασε και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου να μειώσει στους τρεις (32-29) με καλάθι του Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Από κει και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" βελτίωσαν την άμυνα τους και επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό βρίσκοντας επιθετικές λύσεις από το Νίκολα Βούισιτς και τον Γιάννη Μπουρούση. Ο Σούλης Μαρκόπουλος από την άλλη πλευρά μοίραζε τον χρόνο συμμετοχής προκειμένου να έχεις όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση ενόψει των πλέι οφ.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα καθώς ο Ολυμπιακός συντηρούσε το προβάδισμα παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι κατά διαστήματα μείωναν. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δοκίμαζε ορισμένα πράγματα πάνω στο παρκέ και ο Ολυμπιακός στο τέλος της τρίτης περιόδου βρισκόταν μπροστά με 64-56.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε αποχωρήσει για τα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου (χτύπησε στον αυχένα) ενώ στην τελευταία ο Νίκολα Βούισιτς καθόταν στον πάγκο αφού ο τεχνικός του Ολυμπιακού προτίμησε να δώσει χρόνο στον Ίαν Βουγιούκα ο οποίος έδωσε αρκετές μάχες στις δύο ρακέτες.

Για τα στατιστικά του Ολυμπιακού και του Αμαρουσίου πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 44-35, 64-56, 80-70

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (1), Ερτσεγκ 4, Τσίλντρες 11 (2), Βούισιτς 12, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 10, Χαλπερίν 3 (1), Γκριρ 2, Τεόντοσιτς 8, Σλούκας 2, Βουγιούκας 9, Πρίντεζης 12.

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 8 (1), Κις 4, Χαραλαμπίδης 8 (1), Παπαντωνίου, Κουμπούρας 9 (1), Χαφ, Στεφανίδης 1, Μαυροειδής 11, Μαυροκεφαλίδης 4, Καλάθης, Γλυνιαδάκης 14, Καϊμακόγλου 11 (1).

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε: " Το Μαρούσι έχει δείξει ιδιαίτερη σοβαρότητα μέχρι τώρα και προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Παίξαμε καλά κατά διαστήματα όμως κάναμε επιπόλαια λάθη. Από αυτό τον αγώνα μόνο κέρδος έχουμε, γιατί θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στη συνέχεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι' αυτό που κατάφεραν, ελπίζω να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση προκειμένου να πετύχουμε ακόμα περισσότερα".

Για τον τραυματισμό του Μπουρούση αλλά και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" υποστήριξε: " Προσπαθούμε να μην επιβαρύνουμε τον Γιάννη και θα δούμε αύριο πως θα είναι. Ο Σοφοκλής πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για να βοηθήσει".

Στην αντίπερα όχθη ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε: " Ήταν δύσκολο το παιχνίδι και εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί κάτι στο οποίο ίσως να έφταιξε η πίεση του Ολυμπιακού. Κατά διαστήματα παίξαμε καλό μπάσκετ και ελπίζω στη συνέχεια να είμαστε ακόμα καλύτεροι".






















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ