ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Μπουρούσης: Το τέλος μιας σχέσης;

Ολυμπιακός-Μπουρούσης: Το τέλος μιας σχέσης;
Μπουρουσης Αγγελοπουλος

Το τέλος μιας σχέσης; Ολυμπιακός και Μπουρούσης δεν τα βρήκαν και το τοπίο πλέον σκοτεινιάζει

Το δεύτερο ραντεβού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Γιάννη Μπουρούση αποδείχθηκε άκαρπο στο οποίο εκτός από τον μάνατζερ Κώστα Παπαδάκη και φυσικά τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ήταν και ο Μπουρούσης, για να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους διοικητικούς ηγέτες της ερυθρόλευκης ΚΑΕ.
Όμως, παρά τις παραπάνω από τρεις ώρες που χρειάστηκαν για τη συζήτηση, δεν βγήκε κάποιο επίσημο αποτέλεσμα, δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη σε μια υπόθεση που τείνει να γίνει καλοκαιρινή σαπουνόπερα με επεισόδια που διαδέχονται το ένα το άλλο. Από την πλευρά του παίκτη, δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση. Ο Κώστας Παπαδάκης άφησε κενά όλα τα ερωτήματα και ανέβαλε τις εξελίξεις για αργότερα. Για πότε όμως;

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός κράτησε κι αυτός κλειστά τα χαρτιά του. Καμία επίσημη δήλωση, καμία τοποθέτηση, καμία ενημέρωση προς τον κόσμο του που περιμένει πώς και πώς την τελική έκβαση της υπόθεσης, είτε αυτή είναι αρνητική, είτε θετική. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαφορά -είτε οικονομική, είτε χρονική- υπάρχει ακόμη ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα.

Τα νούμερα

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ανέβασαν την προσφορά τους από 1.2 εκατομμύρια το χρόνο σε 1.5 εκατομμύριο, δηλαδή στο σύνολο δίνουν 600.000 ευρώ παραπάνω (3.000.000 για δύο χρόνια). Φυσικά, εκτός από αυτά τα χρήματα υπάρχουν και τα μπόνους σε περίπτωση επιτυχιών, αφού οι διοικητικοί ηγέτες έχουν αποφασίσει να μη δίνουν μεγαλύτερα ποσά, χωρίς αντίκρυσμα. Ο Μπουρούσης από την πλευρά του ζητάει 1.8 το χρόνο, επίσης για διετές συμβόλαιο. Δηλαδή, η διαφορά είναι 600.000 ευρώ.

Ο Έλληνας σέντερ έχει πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι μεγαλύτερη από του Ολυμπιακού (4.2 εκατομμύρια για δύο χρόνια) και στην οποία πρέπει να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή, αφού οι Ισπανοί ήταν αυστηροί στο χρονοδιάγραμμα που έθεσαν, καθώς δεν θέλουν να γίνουν ένα απλό όπλο στις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό.

Πέρα από την πρόταση της Ρεάλ στο παιχνίδι των φημών μπήκε και ο Παναθηναϊκός! Αργά το βράδυ, ακούστηκε για ενδιαφέρον των πρασίνων προς το πρόσωπο του Μπουρούση. Χάος. Πραγματικό. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες γράφαμε, ότι ο Μπουρούσης θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και αυτός είναι ο βασικός στόχος του, τώρα προέκυψε και ο Παναθηναϊκός στη μέση. Αλλά παρόλα αυτά, η Ρεάλ παραμένει η πρώτη εναλλακτική επιλογή του παίκτη, ο οποίος έχει στο μυαλό του να συνεχίσει επί ευρωπαϊκού εδάφους και όχι πέρα από τον Ατλαντικό.

Δύσκολα τα πράγματα...


Το θέμα είναι τι θα ακολουθήσει και πότε. Ο Μπουρούσης ζήτησε όσα ήθελε να ζητήσει, ο Ολυμπιακός πρότεινε όσα ήθελε και θεωρεί ότι πρέπει να δώσει και πήραν το χρόνο τους για να σκεφτούν αν θα συνεχίσουν μαζί και τα επόμενα χρόνια. Όλα πάντως, έχουν να κάνουν με οικονομικές και χρονικές λεπτομέρειες: τα εγγυημένα "καθαρά" χρήματα για κάθε χρόνο, το ύψος των μπόνους, η χρονική διάρκεια του συμβολαίου και το τελικό σύνολο του ποσού που δίνει ο Ολυμπιακός, αλλά εν τέλει και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού όπως και να το κάνουμε, όταν κάτι αρχίζει και ξεχειλώνει, υπάρχει πρόβλημα.

Και πλέον είναι εύλογο το ερώτημα "δεν θέλει ο Μπουρούσης ή δεν θέλει ο Ολυμπιακός;". Και οι δύο θέλουν αλλά ο καθένας με τους όρους του. Ο Μπουρούσης θέλει ένα "τσίμπημα προς τα πάνω" στο ποσό. Από την άλλη, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θα αλλάξουν τη νέα πολιτική τους και έχουν θέσει ως βάση των διαπραγματεύσεων το "όποιος φέρει επιτυχίες στην ομάδα, θα λάβει ακόμη μεγαλύτερη ανταμοιβή". Λογικό και καθόλου άδικο, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν δώσει εκατομμύρια, χωρίς να πάρουν κάτι πίσω.

Επειδή, όμως, το θέμα είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά, οφείλουμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, βρίσκεται πάνω σε μια κλωστή και οι απαισιόδοξοι είναι περισσότεροι από τους αισιόδοξους. Το αν θα αλλάξει κάτι στις επόμενες ώρες (το πολύ μέρες), εξαρτάται από τις αποφάσεις και τις επιθυμίες και των δύο πλευρών...


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ