ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κάναν έπιασε την επίδοση του Τόμιτς και ο Μιλουτίνοβ μπήκε σε λίστα με Πάσπαλι, Ρίβερς και Μπέρι

Ολυμπιακός: Ο Κάναν έπιασε την επίδοση του Τόμιτς και ο Μιλουτίνοβ μπήκε σε λίστα με Πάσπαλι, Ρίβερς και Μπέρι
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ξεχωριστά επιτεύγματα πέτυχαν οι Αϊζέια Κάναν και Νίκολα Μιλουτίνοβ με τις επιδόσεις τους στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη στην πρεμιέρα της Basket League.

Φορτσάτος μπήκε στην Basket League 2023/24 ο Αϊζέια Κάναν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη της πρεμιέρας απέναντι στον Άρη, μετρώντας 25 πόντους και 21 μονάδες στο ranking.

Παράλληλα, ο Κάναν κατάφερε να πιάσει μια επίδοση που μέχρι τώρα κατείχε μόνο ο Μίλαν Τόμιτς στην ιστορία των ερυθρολεύκων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πώς συνέβη αυτό; Χάρη στα επτά τρίποντα που έβαλε κόντρα στους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης, αφού αυτή ήταν η δεύτερη φορά που πετυχαίνει 7+ μακρινά σουτ σε έναν αγώνα, μετά τα 8 που είχε βάλει στις 8 Ιανουαρίου του 2023 απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Μίλαν Τόμιτς είχε τρία παιχνίδια με 7 ή περισσότερα τρίποντα αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ μία φορά το έχει πετύχει αυτό και ο Σάσα Βεζένκοβ (σσ. απέναντι στον Κολοσσό την περασμένη αγωνιστική περίοδο).

Ξεχωριστά επιτεύγματα δεν είχε, όμως, μόνο ο Κάναν. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 2/3 τρίποντα στον ματς με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη στο Αλεξάνδρειο και με αυτά έφτασε τα 250+ εύστοχα σε 293 παιχνίδια στην Basket League. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει συνολικά 251/724 τρίποντα (34.6%).

Με τα δύο τρίποντα του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό, που ξεπερνάει τα 7.000 εύστοχα σουτ από την περιφέρεια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ακόμα, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε 6/12 δίποντα με τα οποία μπήκε σε δύο ερυθρόλευκες λίστες. Έγινε ο 15ος συνολικά και μόλις ο 4ος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τα 300+ εύστοχα δίποντα, απόδοση που μέχρι τώρα είχαν πιάσει μόνον οι Ζάρκο Πάσπαλι, Ντέιβιντ Ρίβερς και Ουόλτερ Μπέρι. Ο Μιλουτίνοφ έχει 302/477 (63.3%) δίποντα σε 117 ματς στην Basket League.

Παράλληλα ο Σέρβος σέντερ με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε στο ματς με τον Άρη, ανέβηκε μία θέση στη λίστα των ξένων πασέρ του Ολυμπιακού και έγινε ο 9ος. Έφτασε, δηλαδή, τις 123 τελικές πάσες, ξεπερνώντας τον Τάιους Έντνι που είχε 120 στη σεζόν 2005/06.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ