ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι κρίσιμες ώρες για Βεζένκοβ και τα επόμενα βήματα των ερυθρολεύκων

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ EUROKINISSI SPORTS

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες/ώρες για την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ. Ο Σπύρος Καβαλιεράτος ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα του Ολυμπιακού, μιλώντας στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο. 

Τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Σάσα Βεζένκοβ και τα επόμενα βήματα του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που εκείνος τελικά αποχωρήσει για το Σακραμέντο, ανέλυσε ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Η συμφωνία των Κινγκς με τον Μπαρνς αφήνει πολλά λεφτά και για τον Σαμπόνις και για τον Βεζένκοβ. Αν μιλάμε με όρους exit poll, φαίνεται πως κλειδώνει προς τα 7.7 εκατομμύρια το χρόνο, δηλαδή περίπου 4 εκατομμύρια καθαρά. Την πρώτη χρονιά 3.350.000, τη δεύτερη θα είναι 4.000.000, οπότε ο μέσος όρος θα είναι στα 3.5 εκατ. το χρόνο. Περίπου 1 εκατομμύριο παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Αν οι Κινγκς δεν πάρουν άλλο super star, όπως φαίνεται, θα παίζει ο Βεζένκοβ.

Τα λεφτά δεν είναι πάρα πολλά, αλλά είναι ένας παίκτης που θέλει να ζήσει το NBA. Θεωρώ πως η πρόταση που θα του κάνουν θα τον φέρει πολύ κοντά στο NBA. Θα τα βάλει κάτω με τον Ολυμπιακό, θα το συζητήσουν. Δεν λέω ότι έχει κλείσει κάτι. Δεν ξέρουμε τι απόφαση θα πάρει. Θα παίξει ρόλο και το συναίσθημα. Αν ήταν ένα κομπιούτερ θα είχε φύγει ήδη.

Ίσως και σήμερα τα ξημερώματα να έχει την πρόταση, οπότε μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του Βεζένκοβ. Από εβδομάδα θα πάει και για Παπανικολάου - Σλούκα ο Ολυμπιακός. Νομίζω πρώτα θα τελειώσει το θέμα του Παπανικολάου και μετά του Σλούκα. Αν μείνουν αυτοί οι δύο δεν θα χαλάσει τίποτα στον σχεδιασμό. Αν μείνει όμως ο ένας από τους δύο, τότε αρχίζει το πρόβλημα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει έναν Έλληνα πρώτης γραμμής. Ο μοναδικός αυτή τη στιγμή είναι ο Ντόρσεϊ, ο οποίος δεν είναι ελεύθερος, αλλά η Φενέρ δεν τον θέλει. Έχουμε αναλύσει ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν. Το θέμα του Κάναν μέχρι τις 5 Ιουλίου θα έχει τελειώσει. Για τον Πίτερς θα έβαζα ένα αστεράκι, γιατί αν δεν βγει το πλάνο, ίσως ο Ολυμπιακός χρειαστεί τεσσαρο-πεντάρι και όχι τεσσάρι.

Αν φύγει ο Βεζένκοβ ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει τον Μίροτιτς. Αν πούμε ότι θα πάρει 5 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, ουσιαστικά ο Ολυμπιακός θα πληρώσει τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1.750.000 ευρώ το χρόνο. Το άλλο 1.5 εκατομμύριο θα είναι το buy-out του Βεζένκοβ. Ο Μίροτιτς ταιριάζει απόλυτα στον Ολυμπιακό. Είναι τύπος που κινείται χωρίς την μπάλα. Ο Μπαρτζώκας δεν θα τον ταλαιπωρεί να παίζει με πλάτη. Θα κάνει τις λόμπες του, αλλά ο Μπαρτζώκας θα τον έχει στο τρίποντο να πυροβολεί, να ανοίγει το γήπεδο. Με το μεγάλο γήπεδο του Μπαρτζώκα ο Μίροτιτς θα είναι ο Μίροτιτς, της Ρεάλ, του NBA και της Εθνικής Ισπανίας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΖΕΝΚΟΒ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ