STOIXIMAN GBL

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός μετά από 1.100 μέρες με ισορροπία στα δίποντα

Κώστας Σλούκας και Ιωάννης Παπαπέτρου από την αμέσως προηγούμενη μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ
Κώστας Σλούκας και Ιωάννης Παπαπέτρου από την αμέσως προηγούμενη μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ INTIME

Κάτι παραπάνω από 24 ώρες έχουν απομείνει για να ανταμώσουν ξανά ως αντίπαλοι στο πρωτάθλημα μετά από δύο αγωνιστικές σεζόν, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με τα βλέμματα όλων των φιλάθλων του μπάσκετ να στρέφονται τη Δευτέρα (22/11, 19:30, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) στο ΣΕΦ.

Έπειτα από 1.100 ημέρες (18 Νοεμβρίου του 2018), Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Stoiximan Basket League (22/11, 19:30, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24), σε ένα ματς που κάθε φίλαθλος του μπάσκετ δεν πρόκειται να χάσει. Είναι το αιώνιο ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ, το ματς που όλοι οι φίλαθλοι περιμένουν πως και πως τόσο στην EuroLeague όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η τελευταία φορά που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στο ΣΕΦ για τη Stoiximan Basket League ήταν στις 14 Ιουνίου 2018 για τον 4ο τελικό των playoff όταν οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 92-76. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και στις δύο ομάδες και τόσο οι ερυθρόλευκοι όσο και οι πράσινοι, ψάχνουν την νίκη που υπερτερεί των άλλων. Το ματς της Δευτέρας (22/11) στο ΣΕΦ θα είναι το 197ο στην ιστορία των δύο ομάδων στην Α' Εθνική κατηγορία με την εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα να είναι συνήθως εκείνη που, όπως δείχνει το ποσοστό του 76,1%, επικρατεί.

Ο Κώστας Σλούκας με τον Σαντ-Ρος
Ο Κώστας Σλούκας με τον Σαντ-Ρος INTIME

Οι δύο ομάδες έχουν πάνω κάτω το ίδιο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, με τον Παναθηναϊκό να έχει το ελάχιστο προβάδισμα του 0,19 (61,19% ο Παναθηναϊκός, 61% ο Ολυμπιακός). Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη είναι η ομάδα που μέχρι τώρα στη σεζόν σκοράρει τους περισσότερους πόντους στα παιχνίδια (99 πόντοι μέσο όρο) ένα στατιστικό που σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να περιορίσει μέσα από την άμυνά του.

Λούντζης, Καββαδάς και Παπαπέτρου είναι οι τρεις παίκτες που θα βρεθούν στο παρκέ έχοντας αγωνιστεί με τις φανέλες και των δύο ομάδων με τον τελευταίο να είναι πλέον ο αρχηγός των πρασίνων και αυτός που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Το ρεκόρ συμμετοχής στα ντέρμπι αιωνίων κρατάει σταθερά ο Βασίλης Σπανούλης με 75 ενώ 71 έχει στο βιογραφικό του ο Δημήτρης Διαμαντίδης που πλέον θα δει το ματς ως General Manager των πρασίνων. Για τον Γιώργο Πρίντεζη θα είναι το 65ο ντέρμπι αιωνίων που έχει την πρωτιά στον Ολυμπιακό.

Η διαφορά των 35 πόντων (73-38) είναι η μεγαλύτερη που έχει κερδίσει ποτέ ο Ολυμπιακός τον αιώνιο αντίπαλό του ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός κρατάει τη διαφορά των 31 πόντων με την οποία είχε κερδίσει στο ΣΕΦ (86-55), ως την κορυφαία επίδοσή του απέναντι στους ερυθρόλευκους.

TAGS STOIXIMAN GBL ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ