ΤΡΙΚΑΛΑ

Ολυμπιακός-Τρίκαλα: 81-60

Ολυμπιακός-Τρίκαλα: 81-60
Μπουρούσης INTIME SPORTS

Η νίκη στο ΣΕΦ επί των Τρικάλων (81-60) έφερε την πρωτιά στη κανονική περίοδο μετά από 10 χρόνια

Η αναμέτρηση με τα Τρίκαλα ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Παναγιώτη Γιαννάκη να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζουν πολύ όπως ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς και ο Κώστας Σλούκας αλλά και ο Ίαν Βουγιούκας που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Εκτός έμεινε ο Λιν Γκριρ που ένιωσε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποίησε τον Θοδωρή Παπαλουκά αφού δεν κρίθηκε σκόπιμο.
Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, ωστόσο η κακή τους άμυνα κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να βρίσκονται κοντά στο σκορ (23-20).

Αυτό πάντως που προβλημάτιζε τον Βαγγέλη Αγγέλου ήταν το διάστρεμμα που υπέστη ο Μάκης Νικολαΐδης αφού ακολουθεί ο κρίσιμος αγώνας με το Αιγάλεω.

Στο ξεκινημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 7-0 και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (30-20) έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Ιγκόρ Μιλόσεβιτς.

O Oλυμπιακός μπορεί να βρισκόταν μπροστά στο σκορ, ωστόσο η επιπολαιότητα των παικτών του ήταν εμφανής σε αρκετές περιπτώσεις, με συνέπεια τα Τρίκαλα λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους να έχουν 11 κλεψίματα.

Επιστροφή χωρίς Βασιλόπουλο

Στην επανάληψη ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δεν βγήκε στο παρκέ αφού είχε μυικούς σπασμούς στη μέση και έμεινε εκτός, ωστόσο δεν είναι κάτι σοβαρό και πιθανότατα την Μεγάλη Τετάρτη θα παίξει κανονικά στο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πάντως, δεν άλλαξε κάτι αφού ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο βρίσκοντας λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης των Τρικάλών. Όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι γινόταν πιο ελεύθερο και ο Τζος Τσίλντρες βρήκε την ευκαρία να προσφέρει θέαμα με τις προσπάθειες του, όπως εκείνη στην εκπνοή της τρίτης περίοδου (60-41).

Τα Τρίκαλα προσπαθούσαν να σταθούν αξιοπρεπώς, ωστόσο το μυαλό τους ήταν στον τελικό της παραμονής με αντίπαλο το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το έργο φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη.

Για τα στατιστικά του Ολυμπιακού και των Τρικάλων πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 42-33, 60-41, 81-60

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Πελεκάνος 3, Τσίλντρες 14 (1), Βούιτσιτς 2, Μιλόσεβιτς 13 (1), Μπουρούσης 11, Σλούκας 3 (1), Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 9, Βασιλόπουλος, Βουγιούκας 7, Πρίντεζης 12 (1).

Τρίκαλα (Αγγέλου): Λεπενιώτης 6, Κακλαμάνος 9 (2), Νικολαΐδης, Παπαχρήστος 3, Κατσαρές, Μπόγδανος 2, Γιανγκό 6, Έιβερι 4, Τζικάνοβιτς 11, Χαριτόπουλος 11 (1), Μουτόμπο 6, Πέττας 2.

O Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέφερε: " Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που το τελευταίο διάστημα βελτιώνεται συνεχώς. Καταφέραμε να κερδίσουμε και να οριστικοποιήσουμε την πρώτη θέση στη κανονική σεζόν. Ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να παρουσιάζουμε συνεχή βελτίωση. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα στα επόμενα δύο παιχνίδια που απομένουν".

Στον τραυματισμό του Μάκη Νικολαΐδη στάθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου στη συνέντευξη Τύπου. " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία στην προσπάθεια του. Την Τετάρτη παίζουμε ένα κρίσιμο ματς. Παίξαμε χωρίς τον Ντίκελ, ο Νικολαΐδης χτύπησε και ο Έιβερι ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Πιστεύω ότι θα υπάρξει αντίδραση και όλα θα πάνε καλά".


























TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ