EUROLEAGUE

Ολυμπιακός-Τσιμπόνα: 93-64

Ολυμπιακός-Τσιμπόνα: 93-64
Παπαλουκάς Σόφο INTIME SPORTS

Με εκπληκτική εμφάνιση ο Ολυμπιακός διέλυσε την Τσιμπόνα (93-64) και φλερτάρει με την 1η θέση

Με τους Γιάννη Μπουρούση, Γιοτάμ Χαλπερίν, Τζος Τσίλντρες, Νίκολα Βούιτσιτς και τον Ζόραν Έρτσεγκ να πετυχαίνουν πάνω από 10π πόντους, τον Θοδωρή Παπαλουκά να προσθέτει άλλους 9 και 5 ασίστ και όλους τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να παίζουν όπως θέλει ο "δράκος" από την αρχή της σεζόν (με πίεση στην άμυνα, υπομονή στην επίθεση και... διάρκεια στην απόδοσή τους) ο Ολυμπιακός έδειξε πώς όσο περνάει ο καιρός βρίσκει τον εαυτό του, αφού τον τελευταίο μήνα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.
Η Τσιμπόνα ήρθε με αξιώσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφερε ούτε να... καταλάβει τι συνέβη, με τον Ολυμπιακό να την εγκλωβίζει στην επίθεση και να την "ξεγυμνώνει" στην άμυνα, φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική νίκη που του δίνει βάσιμες πλέον πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Α, αξίζει να σημειωθεί: στο τέλος του αγώνα ο Θοδωρής Παπαλουκάς πήρε δέκα μπάλες και τις πέταξε στον κόσμο. Για δώρο...

Ο αγώνας

Για τον Ολυμπιακό το ματς ήταν κρίσιμο. Οπότε, έπρεπε να μπει από την αρχή συγκεντρωμένος, ώστε να θέσει τους δικούς του κανόνες και να επιβάλλει το ρυθμό του. Και παρότι έδειχνε σωστά προσανατολισμένος στην επίθεση, οι Ρόζιτς και Κάλογουεϊ δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα και πολλές φορές έδωσαν το προβάδισμα στην Τσιμπόνα.

Ο Τζος Τσίλντρες ήταν δραστήριος στην πρώτη περίοδο, όπως ήταν στη συνέχεια και ο Γιάννης Μπουρούσης, αλλά οι ερυθρόλευκοι είδαν τους αντιπάλους τους να κλείνουν την περίοδο προηγούμενοι με 20-22 και το ματς να μην πηγαίνει όπως ακριβώς το ήθελαν. Όλα αυτά μέχρι το 10ο λεπτό. Γιατί με το "καλημέρα" της δεύτερης περιόδου η κατάσταση άλλαξε. Για τα καλά.

Με εξαιρετική ομαδική άμυνα και πολύ καλή ατομική δουλειά από τον Μιχάλη Πελεκάνο πάνω στον Κάλογουεϊ, ο Ολυμπιακός εγκλώβισε την Τσιμπόνα, η οποία σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο πέτυχε μόλις 9 πόντους. Αντίθετα, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε στο 50-31 της ανάπαυλας. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς άνοιξε το ρυθμό, ο Μπουρούσης ανέβασε ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητά του, ενώ ο Γιοτάμ Χαλπερίν έδινε κι αυτός το... μερίδιό του.

Με τον Βούτσιτις μαζί με τον Μπουρούση, ο Ολυμπιακός απέδωσε ακόμη καλύτερα μέσα στη ρακέτα, έκλεισε όλους τους διαδρόμους, ενώ στην επίθεση το θέαμα συνδυαζόταν με την ουσία και η διαφορά ανέβαινε σταθερά και σχετικά γρήγορα.

Η Τσιμπόνα όμως δεν αντέδρασε ποτέ. Παραδόθηκε σε έναν πολύ ανώτερο Ολυμπιακό ο οποίος μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έκανε σαφές, πως το παιχνίδι είχε ήδη λήξει! Με μεγάλη ευστοχία από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση (από παντού δηλαδή), κυριαρχία στα ριμπάουντ και πολύ καλό ρυθμό οι ερυθρόλευκοι μετέτρεψαν το ματς σε παράσταση για έναν και μέχρι το τέλος προσέφεραν θέαμα στον κόσμο τους.

Φυσικά, οποιαδήποτε αγωνιστική κριτική είναι περιττή, αφού ο Ολυμπιακός πήγε μέχρι το τέλος με το γκάζι πατημένο και με τους παίκτες του να είναι αποδοτικοί, μηδενός εξαιρουμένου. Ακόμη και ο Ζόραν Έρτσεγκ που άργησε να μπει στο παιχνίδι, ήταν ζεστός και πρόλαβε να πετύχει 11 πόντους με 3/3 τρίποντα. Το μόνο που δεν κατόρθωσαν οι ερυθρόλευκοι να πετύχουν την πρώτη 100αρα τους στη φετινή σεζόν, καθώς το ματς τελείωσε με σκορ 93-64.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 50-31, 77-49, 93-64.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (5ασ.), Πελεκάνος 2, Τσίλντρες 12 (5ρ., 3ασ.), Βούιτσιτς 12 (8ρ., 5ασ.), Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 13 (6ρ.), Χαλπερίν 13 (1τρ., 3ασ.), Γκριρ 9 (2τρ.), Πρίντεζης 7, Έρτσεγκ 11 (3τρ.), Τεόντοσιτς 3 (1τρ., 4ασ.), Σχορτσανίτης 2.

Τσιμπόνα (Περάσοβιτς): Χόμαν 6, Κους 8 (1), Λόνγκιν, Πρκάτσιν 2, Τρόχα 7 (1), Βούκουσιτς 2, Άντριτς 5, Κάλογουεϊ 18 (4), Ζούμπτσιτς, Πριντς, Ρόζιτς 11 (2), Μάρσαλ 5 (1).

Γιαννάκης: "Αυτή η ομάδα χρειάζεται ηρεμία"

Μετά το τέλος του ματς ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: " Ο κόσμος είδε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Εμείς είχαμε υπομονή, συγκέντρωση και κάναμε μια καλή προσπάθεια. Διαβάσαμε τις αδυναμίες της Τσιμπόνα και αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί και όσο περνούσε η ώρα ακόμη πιο αποτελεσματικοί, κάτι που μας οδήγησε σε μια πιο εύκολη από όσο περίμεναν πολλοί νίκη. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχοντας πίστη σε αυτά τα παιδιά".

Όσο για το πόσες φορές μπορεί από εδώ και στο εξής να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός τόσο καλός, ο Γιαννάκης σχολίασε: " Πολλές φορές. Καλό είναι να παίζουμε καλά και να είμαστε εύστοχοι στην επίθεση, αλλά πρέπει να ξέρουμε να ελέγχουμε ένα ματς, όταν αυτό δεν πηγαίνει σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε. Το σημαντικό να αντιμετωπίζεις ένα ματς με δύο τρόπους. Και με γρήγορο παιχνίδι και αποτελεσματικότητα σε άμυνα και επίθεση και με το να περιορίζεις τα λάθη σου. Η εμπιστοσύνη και η υπομονή είναι τα κυριότερα στοιχεία αυτής της ομάδας, η οποία χρειάζεται ηρεμία για να μείνει σε υψηλό επίπεδο και στη συνέχεια".

Περάσοβιτς: "Ο Ολυμπιακός τα πάντα και εμείς τίποτα"

Από την πλευρά του ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είπε: " Παίξαμε πολύ άσχημα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο σταματήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, όπως κάνουμε στην έδρα μας, αλλά ο Ολυμπιακός απόψε τα έκανε όλα, ενώ εμείς δεν κάναμε τίποτα".






























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ