EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Χρειάζεται χρόνο ο Σάρας"

Κάλεσμα από Ζοτς σε κόσμο να βρεθεί στο ΟΑΚΑ για το ματς με Όλντεμπουργκ (Τετάρτη, 19:30)

Αξίζει να σημειωθεί ότι μοναδικός απών στο ματς με τη γερμανική ομάδα θα είναι ο Γιασικεβίτσιους που προπονείται μεν, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος. Αντίθετα, οι Μάικ Μπατίστ και Κώστας Τσαρτσαρής θα αγωνιστούν κανονικά όπως και στο ματς που προηγήθηκε, την Κυριακή εναντίον του Αμαρουσίου.
Αρχικά ο "Ζοτς" είπε για τους Γερμανούς: " Είναι μια νέα ομάδα στην Ευρωλίγκα. Παρακολουθώντας τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει ήδη στη διοργάνωση, αυτό που μπορεί εύκολα να συμπεράνει κάποιος είναι ότι έχουν παίξει πολύ καλά σε τρεις αγώνες και πολύ άσχημα σ' έναν, εντός έδρας, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης".

"Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την ομάδα. Ήταν πολύ κοντά στην έκπληξη απέναντι στην Κίμκι και είχε τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη κι αυτό λέει πολλά. Της αρέσει να τρέχει, σουτάρει πολλά τρίποντα, έχοντας σχεδόν ίδιο αριθμό προσπαθειών σε σουτ δύο και τριών πόντων. Μόνο ένας παίκτης, ο Μπούμτζε Μπούμτζε δεν σουτάρει για τρεις πόντους".

"Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, γιατί παίκτες όπως ο Πέρκοβιτς, ο Μαϊστόροβιτς και ο Σέκιτς κάνουν ποπ άουτ και σουτάρουν πίσω από τα 6.25. Οι τρεις πιο σημαντικοί παίκτες τους είναι οι περιφερειακοί Αμερικάνοι, Φόστερ, Πόλντινγκ και Κάρτερ. Σουτάρουν οποιαδήποτε στιγμή. Πρέπει να παίξουμε σοβαρά απέναντί τους, να τους πιέσουμε, να τους οδηγήσουμε σε λάθη, καθώς είναι επιρρεπείς, έχοντας σχεδόν 18 σε κάθε αγώνα".

"Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα που διαθέτουμε και θέλουμε κοντά μας και τους φιλάθλους. Απέναντι στο Μαρούσι υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τους οπαδούς δίπλα μας και αυτή τη φορά. Είναι διαφορετικό πάντα για τους παίκτες όταν έχει κόσμο στο γήπεδο. Επαναλαμβάνω ότι ο δεσμός παικτών – φιλάθλων είναι πολύ σημαντικός. Όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, είναι καλά, όλοι προπονούνται, δουλεύουμε πολύ καλά και είναι κάτι πολύ σημαντικό".

" Μία καλή εμφάνιση και για Ολυμπιακό"

Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, είπε: " Οι παίκτες μας είναι έξυπνοι και ξέρουν ότι την επόμενη Κυριακή είναι το μεγάλο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχουμε αρκετή εμπειρία για να καταλάβουμε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε το παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε την Τετάρτη".

"Θα μιλήσουμε και τώρα με τους παίκτες, στην τελευταία προπόνηση. Θα ξεκαθαρίσουμε ότι ο αυριανός αγώνας είναι σημαντικός για μας. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στην Όλντενμπουργκ. Θα είναι καλό για την αυτοπεποίθησή μας παίζοντας στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε είναι σημαντικός αγώνας για την Ευρωλίγκα. Κάθε αναμέτρηση είναι θέμα συγκέντρωσης και κινήτρου".

"Για μένα θα είναι εύκολο να βγάλω έναν παίκτη από το παρκέ αν καταλάβω ότι παίζει χωρίς κίνητρο και συγκέντρωση. Δεν έχω λόγο όμως να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα, όλοι μου έδειξαν ότι έχουν μεγάλο κίνητρο, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση. Οπότε και αύριο πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο. Στους παίκτες μου αρέσει το μπάσκετ, απολαμβάνουν το παιχνίδι και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκ νέου στους οπαδούς: " Το έξτρα κίνητρο που βοηθά όλους μας, είναι ο κόσμος και το έχω πει πολλές φορές. Πιστεύω ότι πρέπει να καταλάβει κάποιος ότι δεν είναι το θέμα ποιος παίζει εναντίον μας, αλλά ότι παίζει η ομάδα τους. Από τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη, ως τον Σερμαντίνι, τον Πέκοβιτς. Η ομάδα που φτιάχτηκε από τον κύριο Θανάση, από την οικογένεια Γιαννακόπουλου και πέρυσι πήρε τους τρεις τίτλους".

"Δεν έχει σημασία αν παίζουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αύριο παίζουμε την Όλντενμπουργκ. Τους θέλουμε εδώ. Τους θέλουμε ανεξάρτητα με τον αντίπαλο, για τη δική μας ομάδα. Έχουμε ένα στόχο. Να επαναλάβουμε αυτό που είχαμε καταφέρει πριν από δύο χρόνια. Να έχουμε τους περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο, από οποιαδήποτε άλλη ομάδα"!

" Ο Σάρας θέλει λίγο χρόνο ακόμα"
Τέλος, μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: " Προσπαθεί και δουλεύει πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη. Θέλω να τον δω έτοιμο και όταν γυρίσει να παίζει συνέχεια και να μπορεί να βοηθά την ομάδα. Όλοι ξέρουν την ποιότητα που έχει ο Σαρούνας ως παίκτης. Έτσι το σημαντικό είναι να είναι πραγματικά έτοιμος για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα σε όλα".

" Πάντα ιδιαίτερο ένα ματς με τον Ολυμπιακό"

Το "παρών" στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ έδωσε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που δεν δίστασε να ρωτήσει τον Ομπράντοβιτς για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ: " Κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο", απάντησε ο "Ζοτς" και συνέχισε: "Έχουμε όμως πολλά παιχνίδια ακόμη και σίγουρα και τα πλέι οφ. Οπότε υπολείπονται πολλά ματς για να κριθούν τα πάντα".

Τα εισιτήρια για το ματς με την Όλντεμπουργκ

Όσον αφορά στα εισιτήρια του ματς με την Όλντενμπουργκ θα διατίθενται την Τετάρτη από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (11:00 με 16:00) και στη συνέχεια από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ, αλλά και από το Pao Shop σε ώρες καταστημάτων.























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ