EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Δεν φοβήθηκα"

Ομπράντοβιτς: "Δεν φοβήθηκα"
Ομπράντοβιτς

"Εμείς τους βάλαμε στο παιχνίδι", δηλώνει ο "Ζοτς", λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο

Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού και την τοποθέτηση και του τέταρτου "αστεριού" στην πράσινη φανέλα, ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, δηλώνει πως το μυστικό σε αυτήν την ομάδα, είναι το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.
Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μιλώντας στο SuperSport,μία μέρα μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου, στο ΟΑΚΑ, μίλησε για την διοίκηση, για το μυστικό της επιτυχίας αλλά και για τον Βασίλη Σπανούλη...

Ο Σέρβος κόουτς μίλησε κατ' αρχήν για την βοήθεια που δέχεται το τμήμα του μπάσκετ, από τους αδερφούς Γιαννακόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του: "Ο Παύλος και ο Θανάσης, σχεδόν καθημερινά είναι στην προπόνηση και γενικότερα ενδιαφέρονται πάρα πολύ γι αυτήν. Αυτό το ενδιαφέρον είναι πολύ σημαντικό και για μένα"

Ο κορυφαίος βάσει τίτλων, προπονητής της Ευρώπης, ρωτήθηκε στην συνέχεια, αν θα μετακόμιζε σε ομάδα που θα έχει τους ίδιους υψηλούς στόχους με τον Παναθηναϊκό, όμως η απάντησή του ήταν αποστομωτική: "Μα τέτοιους έχει και ο Παναθηναϊκός". Να θυμίσουμε εδώ, πως ο Σέρβος έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με το "τριφύλλι".

Ο Δημήτρης Ιτούδης, παίρνοντας την σκυτάλη από τον προπονητή του πρωταθλητή Ευρώπης, τόνισε τόσο την ποιότητα των παικτών που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, αλλά και το διαχρονικό στοιχείο αυτής. Συγκεκριμένα, είπε: "Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τέτοιου επιπέδου παίκτες. Ο Παναθηναϊκός από το 1999 (που είμαστε εμείς εδώ) και ενώ έχει αλλάξει μέσα σε αυτά τα χρόνια πολλούς παίκτες, έχει καταφέρει με διαφορετικές ομάδες ουσιαστικά να είναι πάντα στην κορυφή. Δεν ήταν, δηλαδή,μια έξαρση μιας ομάδας που μπορεί να κάνει 2 ή 3 χρονιές καλές. Έχει συνέχεια αυτή η ομάδα."

Στην συνέχεια και πάλι σε ερώτηση, αυτήν την φορά σχετικά με την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος και πως, οι "πράσινοι" καταφέρνουν να διατηρούνται στην κορυφή, έστω και αν αυτή είναι μειωμένη, ο Σέρβος κόουτς, τόνισε: "Δεν θεωρώ το ελληνικό πρωτάθλημα μη ανταγωνιστικό. Όμως και έτσι να ήταν, εμείς παίζουμε για τους εαυτούς μας. Έχουμε την ίδια προσέγγιση στο παιχνίδι, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Άλλωστε, οι παίκτες πρέπει να έχουν σε κάθε αγώνα την νοοτροπία, ότι οι αντίπαλοι είναι οι καλύτεροι, έτσι ώστε να αποδίδουν καλύτερα και οι ίδιοι"

Για τον υψηλού επιπέδου τελικό που παρακολουθήσαμε, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, σχολίασε πως ο ίδιος είναι πολύ ικανοποιημένος και πως τόσοι οι "πράσινοι" όσο και η ΤΣΣΚΑ διαθέτουν την ποιότητα να παίζουν καλά στην επίθεση.

Εν συνεχεία, ο κ.Ομπράντοβιτς, τόνισε πως σε κανένα σημείο του τελικού, δεν φοβήθηκε για την νίκη, ενώ ακόμα υπογράμμισε πως τα λάθη της δικής του ομάδας, έβαλαν στο παιχνίδι την ΤΣΣΚΑ. Συγκεκριμένα τα λόγια του: "Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο πως θα χάσουμε. Αυτό που μετέδιδα στην ομάδα είναι ότι χρειάζεται ψυχραιμία. Αν δεν είχαμε κάνει εμείς τα τρία συνεχόμενα λάθη στην άμυνα, εκείνοι δεν θα είχαν επιστρέψει στο παιχνίδι και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς, νωρίτερα."

Όσο για το αν θα ήθελε να έχει κάποιον συγκεκριμένο παίκτη στην ομάδα του; Ο ίδιος απαντά: " Έχουμε 15 πρωταθλητές Ευρώπης. Έχω μεγάλη εκτίμηση σε αυτούς τους παίκτες και θέλω να τους πω, ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Τώρα όμως έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο στόχο, ένα υψηλό κίνητρο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Γιατί το να κατακτάς και τους τρείς τίτλους σε μια χρονιά είναι πολύ σημαντικό"

Όταν ρωτήθηκε για το "μυστικό της επιτυχίας", δεν απέφυγε να απαντήσει, δίνοντας μάλιστα και ένα παράδειγμα... "Πολύ μεγάλο ρόλο στην επιτυχία αυτής της ομάδας, παίζει το κλίμα στα αποδυτήρια. Για παράδειγμα: Όταν ο Τσαρτσαρής τραυματίστηκε, το ιατρικό τιμ έλεγε πως δεν θα προλάβει το φάιναλ φορ. Ο πρώτος που "έτρεξε", να βοηθήσει τον Κώστα, ήταν ο Παπανικολάου. Ο Δημήτρης, βέβαια, ήξερε ότι κατά πάσα πιθανότητα, αν ο Τσαρτσαρής ήταν έτοιμος, ο ίδιος δεν θα βρισκόταν στην 12άδα, όμως το έκανε. Αυτό είναι το καλό στην ομάδα. Ότι όλοι θυσιάζουν το ατομικό στον βωμό της ομάδας."

Ο Σέρβος κόουτς, όταν του ζητήθηκε να διαλέξει, ποιό από τα τρόπαια που έχει κατακτήσει, ήταν το πιο γλυκό, δήλωσε χωρίς να το πολυσκεφτεί: "Το πιο πρόσφατο."

Τέλος, για τον Βασίλη Σπανούλη και την πιθανότητα να γυρίσει στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αρκέστηκε στο να δηλώσει πως ο Παναθηναϊκός, βρίσκεται ούτως ή άλλως σε επικοινωνία με τον παίκτη, "καθώς πρόκειται για δικό μας παιδί", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να κλείσει την πόρτα για την επιστροφή του διεθνούς γκαρντ.

"























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ