EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Είμαστε καλύτεροι"

Ομπράντοβιτς: "Είμαστε καλύτεροι"
Ομπράντοβιτς

Τους Αντώνη Φώτση και Λάζαρο Παπαδόπουλο, χαρακτήρισε ως τα μεγαλύτερα ατού της Ντιναμό, ο Ομπράντοβιτς

" Η δυναμική μας είναι υψηλότερη από αυτή της Ντιναμό. Είμαστε καλύτερη ομάδα και αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε αύριο μέσα στο γήπεδο", είπε αρχικά ο "Ζοτς" που ξεκαθάρισε για τους αγώνες εναντίον των Ρώσων: " Είναι το σημαντικότερο γεγονός της φετινής χρονιάς για μας, γιατί αυτή η σειρά αγώνων θα μας οδηγήσει απευθείας στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης και όλη η προσοχή και σκέψη μας είναι στο αυριανό ματς".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, στην πορεία των αντιπάλων τη φετινή περίοδο: " Η Ντιναμό ξεκίνησε άσχημα τη χρονιά, όμως στη συνέχεια έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο και βρήκε εκπληκτική φόρμα που την έφερε επικεφαλής στο top-16, ως καλύτερη δεύτερη. Η αλήθεια είναι πάντως ότι τις τελευταίες 15 ημέρες βγήκε εκτός ρυθμού εξαιτίας κάποιων τραυματισμών ιδίως του Χάνσεν και είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό σε τι κατάσταση θα βρεθεί εναντίον μας. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην σκεφτούμε την τελευταία εικόνα της, αλλά αυτήν την ομάδα που ήταν πριν λίγο καιρό".

" Πιο σημαντικοί οι Φώτσης-Παπαδόπουλος"

Αναφερόμενος, στα ατού της ομάδας του Ίβκοβιτς, ξεκαθάρισε ότι τον μεγαλύτερο ρόλο, έχουν οι δύο Έλληνες: " Ξέρουμε πολύ καλά την Ντιναμό όπως σίγουρα μας ξέρουν κι εκείνοι. Στις τάξεις της ανήκουν δύο παίκτες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα και στον Παναθηναϊκό (Παπαδόπουλος και Φώτσης) οι οποίοι είναι ίσως οι πιο σημαντικοί παίκτες της Ντιναμό, αφού το παιχνίδι της εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από αυτούς τους δύο".

" Χαρακτηριστικό στοιχείο στο παιχνίδι της είναι ότι οι Γκιλ και Πόποβιτς μπορούν να παίξουν μαζί, καλοί παίκτες είναι και οι Μόνια, Ντομάνι, ενώ και τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο βοηθούν αρκετά. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, έχουμε πίστη στις δικές μας δυνατότητες και ο στόχος μας είναι οι δύο νίκες, για να περάσουμε στο φάιναλ φορ. Θέλουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να δημιουργήσει μία όμορφη ατμόσφαιρα και να ευχαριστηθεί το μπάσκετ".

" Δεν παίζει Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς"

Για την κόντρα με τον κουμπάρο του, Ντούσαν Ίβκοβιτς, είπε: " Είναι λάθος να ταυτίσουμε το αυριανό παιχνίδι, με τα πρόσωπα, αφού θα παίξουν ο Παναθηναϊκός με την Ντιναμό και όχι ο Ομπράντοβιτς με τον Ίβκοβιτς. Είμαστε σίγουρα επαγγελματίες και ο καθένας θα κάνει ότι καλύτερο για να κερδίσει η ομάδα του. Το πρώτο ματς είναι σημαντικό από πλευράς ψυχολογίας αφού αν κερδίσουμε θα έχουμε το αβαντάζ, ενώ αν χάσουμε θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους Φώτση και Παπαδόπουλο, αλλά σημαντικοί είναι κι οι άλλοι παίκτες της Ντιναμό και ξέρουμε τις δυνατότητες και αδυναμίες τους".

Τέλος, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων ημερών: " Η ανθρώπινη ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό και όλα τα άλλα δεν είναι σημαντικά όταν χάνεται αυτή. Αν είναι αλήθεια αυτό που μαθαίνουμε ότι συνελήφθησαν κάποιο χούλιγκανς από την Αστυνομία, μου κάνει εντύπωση γιατί δεν γίνονταν κάτι τέτοιο νωρίτερα, ίσως να μη φτάναμε τώρα σε αυτό το σημείο να έχουμε νεκρό. Δεν μπορώ εγώ να κριτικάρω αποφάσεις μίας Κυβέρνησης, αλλά θα είμαι υποστηρικτής κάθε κίνησης που θα γίνει για να εξαλειφθούν αυτά τα γεγονότα".

" Ποια χώρα ήταν το μεγαλύτερο παράδειγμα χουλιγκανισμού; Η Αγγλία. Τώρα εκεί δεν υπάρχει πλέον αυτό το φαινόμενο. Ακολουθείς απλά τις μεθόδους που ακολούθησαν οι Άγγλοι και γίνεσαι καλύτερος! Όλη η Ευρώπη θα παρακολουθεί αυτές της ημέρες την Ελλάδα όπου θα γίνουν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό και του Ολυμπιακού με την Ταού και θα περιμένει να δει τι θα γίνει. Μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα θα φιλοξενήσει σε λίγες ημέρες τα δύο μεγαλύτερα γεγονότα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, δηλαδή τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ και φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ευτυχώς πάντως όταν γίνονται στην Ελλάδα σημαντικές διοργανώσεις, όλα κυλούν πάντα ομαλά".

Θανάσης: " Πάρτε σκληρότερα μέτρα"
Παρών στη συνέντευξη Τύπου, ήταν και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ο οποίος αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ των χούλιγκανς, σημείωσε: " Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την συμπάθεια μου στην οικογένεια του άτυχου νέου και να παρακαλέσω την Πολιτεία να πάρει τα σκληρότερα μέτρα για την πάταξη της βίας. Εμείς όλοι έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε".

Χωρίς Αλβέρτη με Ντιναμό

Απών από το πρώτο παιχνίδι με την Ντιναμό, θα είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, δεν προπόνήθηκε ούτε τη Δευτέρα, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί και ο Ομπράντοβιτς, αναγκάστηκε να τον αφήσει εκτός αποστολής.
















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ