EUROLEAGUE

Ώρα πρόκρισης

Ώρα πρόκρισης
βασιλειαδης μακαμπι

ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ρίχνονται στη μάχη του Top-16 κόντα στη Σιένα (21.45) και στη Ζαλγκίρις (20.15) (vids)

Η νίκη είναι... αυτοσκοπός για ευνόητους λόγους. Πρόκειται για τον υπέρ πάντων αγώνων, μέχρι τον επόμενο (και τελευταίο της φάσης του Top-16).
"Ξέρουμε πως όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση και αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση, το καλό, όμως, είναι πως όλα εξαρτώνται από εμάς. Αρκεί να παίξουμε δύο καλά παιχνίδια για να είμαστε στην πρώτη θέση.

Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Σιένα, το είδαμε πολύ προσεκτικά και δουλέψαμε πολύ καλά τις τρεις τελευταίες ημέρες. Πρέπει να παίξουμε 40 λεπτά με αυτοσυγκέντρωση και να μην ξεκινήσουμε νευρικά όπως κάναμε με την Εφές" ήταν το μήνυμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

"Θα παίξουμε σε μια πολύ δυνατή έδρα και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πετύχουμε τον στόχο μας, από το να μείνουμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να σταματήσουμε το τρανζίσιον γκέιμ της Ζαλγκίρις" τόνισε από τη μεριά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

"Ο αγώνας με την Ζαλγκίρις είναι για μας ακόμα πιο σημαντικός από ότι αυτός στο Ισραήλ με την Μακάμπι. Θα διαδραματίσει τον πιο κομβικό ρόλο για την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση και τον αντιμετωπίζουμε ως τελικό. Η έδρα των Λιθουανών κατά την γνώμη μου είναι ακόμα πιο δύσκολη από το «Γιάντ Ελιάου» γιατί είναι πιο μικρό γήπεδο και ο κόσμος τους που είναι κοντά στο παρκέ κάνει πάρα πολύ θόρυβο…" πρόσθεσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Τα σενάρια πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός κρατάει την τύχη στα χέρια του τόσο για την πρόκριση, όσο και για την πρώτη θέση. Όλα εξαρτώνται από αποτελέσματα στα δύο ματς που του απομένουν. Συγκεκριμένα για να βγουν πρώτοι οι "πράσινοι" θα πρέπει να κερδίσουν τη Σιένα με διαφορά μεγαλύτερη των 9 πόντων με την οποία είχαν χάσει στην Ιταλία.

Το... κακό είναι ότι από ματς με τη Σιένα το "τριφύλλι" δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση! Μπορεί δηλαδή να κάνει το βήμα για την πρώτη θέση, αλλά έστω κινδυνεύει να μείνει εκτός (ακόμη κι αν σήμερα νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά των 9 πόντων) αν χάσει από την Παρτίζαν (με περισσότερους από τρεις πόντους) ή αν η Εφές κάνει δύο νίκες στα ισάριθμα ματς.

Κι αυτό γιατί τότε θα ισοβαθμίσει με τους Σέρβους στις τρεις νίκες, μόνο που θα έχουν καλύτερο goal average. Οπότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να καταλήξει από πρώτος μέχρι τρίτος, αν και το ζητούμενο σε αυτό το παιχνίδι είναι η νίκη με διαφορά.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη εξαρτάται κι από τα αποτελέσματα της Μακάμπι. Ουσιαστικά θα πρέπει να κάνει μια νίκη περισσότερη από τους Ισραηλινούς αν θέλει να προκριθεί. Θεωρητικά ελπίζει ακόμη και για την πρώτη θέση (αν κάνει το 2 στα 2 και κερδίσει τη Ρεάλ με μεγάλη διαφορά), αν και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι Μαδριλένοι να χάσουν εντός απο τη Ζαλγκίρις την Πέμπτη.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι ρευστή, αλλά οι δύο "αιώνιοι" αποκτούν μεγάλο πλεονέκτημα αν πάρουν τη νίκη στα κρίσιμα ματς της 5ης αγωνιστικής του Top-16.


Τα τελευταία νέα της Ευρωλίγκα




Tαού-Άρης 90-74




Ρόμα-Μπαρτσελόνα 68-63




Λιέτουβος Ρίτας – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 87-84




ΤΣΣΚΑ – Μάλαγα 93-70















































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ