ΑΡΗΣ

Ουόλς: "Είναι τιμή για μένα ο Άρης"

Ουόλς: "Είναι τιμή για μένα ο Άρης"
ματ ουολς

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Ματ Ουόλς παρουσιάστηκε επισήμως και δήλωσε ενθουσιασμένος

" Πρώτα από όλα είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ στον Άρη. Γνωρίζω μερικά πράγματα για την τεράστια ιστορία του συλλόγου τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. Είναι τιμή για μένα και θα προσπαθήσω να πετύχει η ομάδα τους στόχους της τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup.

Είμαι ακόμα ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τον κόουτς Μπλατ που εκτιμώ απεριόριστα. Ο Άρης είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που έχω αγωνιστεί και θέλω να προσθέσω και εγώ κάτι στην ιστορία του συλλόγου"

, τόνισε ο Ουόλς στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο Μπλατ και οι φίλαθλοι του Άρη

Για την γεύση που είχε από τους φιλάθλους του Άρη μετά την εμπειρία του στο παιχνίδι της Τρίτης με την Άλμπα το σχολίασε: " Οι οπαδοί και η παρουσία του κ. Μπλατ ήταν όπως τους περίμενα. Οι οπαδοί του Άρη δημιουργούνε μία φανταστική ατμόσφαιρα. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και είναι δεδομένο ότι με αυτούς τους οποίους ξεκινάμε με ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Ο κ. Μπλατ είναι ένας σπουδαίος προπονητής και εκτός από τις επιτυχίες που έχει στην καριέρα του όταν είσαι γύρω του σου δημιουργεί ένα κίνητρο. Είναι κάτι που δεν αποζημιώνεται με τίποτα και πάρα πολύ σημαντικό. Καταλαβαίνεις βρισκόμενος δίπλα του πόσο σπουδαίος προπονητής είναι και εύχομαι να παίζω για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ για πολλά χρόνια ακόμη".

"Πάντα σκέφτεται το επόμενο βήμα"

Σε ερώτηση για τα στοιχεία του Ντέιβιντ Μπλατ που τον κέρδισαν τόνισε: " Για μένα είναι ένα ξεχωριστό γεγονός και μόνο ότι είναι ο πρώτος μου προπονητής στην Ευρώπη που είναι γεννημένος στην Αμερική. Στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας είχα ένα πρόβλημα όπου τα αγγλικά του εκεί προπονητή μου (σ.σ. Γιούρι Ζντοβτς) δεν ήταν η πρώτη γλώσσα και υπήρχε ένα πρόβλημα.

Ο κ. Μπλατ είναι πάρα πολύ θετικός ως χαρακτήρας και ως προπονητής. Πάντα σκέφτεται το επόμενο βήμα εξηγώντας τα λάθη και κοιτάζοντας την επόμενη φάση», για να σημειώσει: «Σε κάποια πράγματα μου θυμίζει τον Μπίλι Ντόνοβαν, έναν σπουδαίο προπονητή που είχα στο κολέγιο, και κάνει το μπάσκετ διασκέδαση κρατώντας όλους σε εγρήγορση και δίνοντας σε όλους ενθουσιασμό".

"Θα κάνω ότι μου ζητηθεί"

Για τον ίδιο και αν βλέπει τον εαυτό του ηγέτη της ομάδας του Άρη σημείωσε: " Αυτό που θέλω να κάνω για την ομάδα είναι οτιδήποτε χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα. Στην επικοινωνία μου με τον κ. Μπλατ μου είπε ότι δεν μπορεί να μου υποσχεθεί οτιδήποτε και εγώ του απάντησα κανένα πρόβλημα", για να προσθέσει:

"Δεν με απασχολούνε τα προσωπικά στατιστικά μου αυτήν την χρονιά αλλά να πάρουμε νίκες στο Eurocup και να ανέβουμε θέσεις στο πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο και στην συνέχεια να ταράξουμε τα νερά στα πλέι οφ. Κι όσο για μένα; Θα κάνω ότι μου ζητηθεί. Όπως είδατε και με την Άλμπα δεν θα κάνω ένα τόνο σουτ με τον Άρη να έχει πολλές λύσεις στην επίθεση".

"Έκπληξη που ήμουν βασικός με την Άλμπα"

Για το ότι στο παιχνίδι της Τρίτης (23/02) με την Άλμπα στο Αλεξάνδρειο συμπεριλήφθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ στο ντεμπούτο του στην βασική πεντάδα υποστήριξε: "Ένιωσα έκπληξη όταν είδα ότι θα ήμουν βασικός αφού ήμουν μόλις λίγες μέρες στην ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είμαι βασικός ή όχι. Πέρσι για παράδειγμα στο Βέλγιο ερχόμουνα από τον πάγκο".

Σε ερώτηση για το αν είχε βρεθεί κοντά σε συμφωνία με τον Άρη και στο παρελθόν ο Ουόλς με ειλικρίνεια απάντησε πως: "Ναι είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν και είχαμε συμφωνήσει σχεδόν με τον Άρη όταν ήταν να φύγω από την Ισπανία. Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι τώρα είμαι εδώ".

Για τον ερχομό του στον Άρη από την Ολίμπια Λουμπλιάνας ως 3 ος σκόρερ της κανονικής περιόδου της φετινής Ευρωλίγκα υπογράμμισε: "Ήρθα από την Ολίμπια που αγωνιζότανε στην Ευρωλίγκα. Βέβαια εκεί δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία έχοντας μόλις μία νίκη σε 10 αγώνες.

Προσωπικά όμως είχα την ευκαιρία να παίξω απέναντι σε πολλές καλές ομάδες ωστόσο όμως μπορώ να σας πω γνωρίζοντας τον κ. Μπλατ και το υλικό της ομάδας πως θα μπορούσε εύκολα να παίζει στην Ευρωλίγκα και να διακρίνεται σε αυτήν. Για αυτό και θεωρώ πως θα διακριθούμε στο Eurocup αλλά και ότι αν ήμασταν στην Ευρωλίγκα θα είχαμε μία καλή παρουσία".

"Μπορούμε στο Final Four του Eurocup"

Για το πώς βλέπει τον δρόμο προς το Final Four του Eurocup που θα διεξαχθεί στην Βιτόρια δήλωσε: " Πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε το παρών εκεί. Έχουμε τα φόντα. Γνωρίζω κάποια πράγματα από τις υπόλοιπες ομάδες και βλέποντας τα ρόστερ τους λέω ότι είμαστε εξίσου καλοί και αν όχι καλύτεροι.

Πρώτα όμως έχουμε να παίξουμε στην έδρα μας με την Μπανταλόνα και εκτός με την Λε Μαν και ακολούθως μέσα έξω με μία ακόμη ομάδα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή πιθανότητα να προκριθούμε στο Final Four και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο".

Tέλος σε ερώτηση για το τι γνωρίζει για την Θεσσαλονίκη ο Ουόλς απάντησε: " Γνώριζα κάποια πράγματα από την Θεσσαλονίκη γιατί από την παρουσία μου στην Ολύμπια ερχόμουνα συχνά αφού στην Λάρισα δεν υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ενώ στην Σλοβενία όπου ήμουνα υπήρχανε χιόνια.

Αυτό που κρατάω μέχρι στιγμής είναι η ατμόσφαιρα πριν αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με την Άλμπα από τους φιλάθλους του Άρη. Βλέποντάς τους να τραγουδούν τα συνθήματά τους είναι κάτι που ήθελα να το ζήσω και δεν ήξερα ότι ήτανε κάτι τόσο έντονο".

Μπλατ: "Ο Ουόλς είναι ένας πάρα πολύ έξυπνος παίκτης"

Προσοχή στο παιχνίδι του Σαββάτου (27/02, 17:00) στα Τρίκαλα με αντίπαλο την τοπική ομάδα συνέστησε ο τεχνικός του Άρη, Ντέιβιντ Μπλατ, στην σημερινή του Συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε και στον Ματ Ουόλς.

"Είναι αλήθεια ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι και είναι σημαντικό για τον Άρη να δείχνει μία σταθερότητα για τα αποτελέσματά του. Όποτε έχεις να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που μάχεται για τη σωτηρία της μπορεί να δημιουργηθούνε απρόβλεπτες καταστάσεις και για αυτές η ομάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη πνευματικά.

Θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και να μπούμε στον αγώνα με την απαιτούμενη συγκέντρωση και ετοιμότητα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Κι αυτό γιατί απομένουν μετρημένα παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου όπως θα κάνουν και τα Τρίκαλα για να πετύχουνε τον δικό τους στόχο", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αμερικανοισραηλινού τεχνικού του Άρη.

Σε ερώτηση για τον Ουόλς και ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για τον ίδιο απάντησε: "Πρώτα από όλα θεωρώ ότι ο Ματ Οουόλς θα έπρεπε να νιώθει χαρούμενος όχι επειδή παίζει σε μία ομάδα με εμένα προπονητή αλλά ότι παίζει στον Άρη όπως ισχύει και στην ομάδα του Άρη και στους φιλάθλους αφού είναι ένας παίκτης που μπορεί να συνεισφέρει πάρα πολλά.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι μιλάμε και οι δύο την γλώσσα του μπάσκετ χωρίς να έχει σημασία η καταγωγή σου. Ο Ματ είναι ένας πάρα πολύ έξυπνος παίκτης. Έχεις έναν πάρα πολύ υψηλό δείκτη ευφυΐας και δεν έχω δει στην καριέρα μου άλλον παίκτη να αφομοιώσει όλες τις πληροφορίες που του δόθηκαν και να φανεί χρήσιμος μα κάθε τρόπο. Για κάθε νεοφερμένο παίκτη και να προσαρμοστεί μοιάζει σαν να προσπαθεί να πηδήξει σε ένα τρένο που τρέχει με τον Ματ όμως να μοιάζει σαν να είναι μαζί μας μήνες".

"Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί"

Για το τι θέλει να δει από την ομάδα του στο παιχνίδι του Σαββάτου στα Τρίκαλα είπε: " Την σταθερότητα σε ότι κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι η ομάδα σταματάει και ξαναρχίζει. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να αλλάζουμε ταχύτητα με τόση ευκολία χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Είναι φυσιολογικό για μία ομάδα με τόσες αλλαγές σε προπονητές και παίκτες να υπάρχει η δυσκολία στην αλλαγή ταχύτητας και πιστεύω ότι με τον χρόνο θα το σταματήσουμε.

Πιθανόν είναι προτιμότερο να είσαι σταθερά καλός παρά να είσαι σε στιγμές του αγώνα άριστος. Για παράδειγμα στον αγώνα με την Άλμπα είχαμε εκπληκτική απόδοση ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε μία ικανοποιητική σταθερότητα. Σε αγώνες όμως όπως είναι αυτός με τα Τρίκαλα θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός γιατί είναι επικίνδυνος".

Όσο για τη λογική της απόκτησης του Ουόλς, ο Μπλατ είπε: " Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι από σας όταν αποκτήθηκε ο Ματ αναρωτιόσασταν γιατί να αποκτηθεί ένας τέτοιος παίκτης. Στο σύγχρονο μπάσκετ θεωρώ ότι πρέπει να έχεις στο ρόστερ σου πλέι μέικερ πολλών ειδών.

Παίκτες που θα μπορούνε να φτιάξουνε το παιχνίδι της ομάδας σου. Η άμυνα είναι πλέον τόσο δυνατή και ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και οπότε χρειάζεται να δημιουργείς καταστάσεις ειδικά στην επίθεση. Και αν πλέον αυτοί οι παίκτες μπορούνε να σουτάρουνε τόσο καλά όσο ο Ματ Ουόλς τότε έχεις μία θετική προσθήκη για την ομάδα σου.

Οι καλύτεροι παίκτες μας μέχρι αυτό το σημείο επιθετικά ήταν οι ψηλοί. Αυτό συνέβαινε γιατί αν έχεις πολλούς δημιουργικούς παίκτες στην περιφέρεια μπορούν και οι ψηλοί να κάνουνε καλύτερα την δουλειά τους μέσα στην ρακέτα. Αυτό που μου αρέσει στον Άρη είναι ότι διαθέτουμε παίκτες που μπορούνε να βοηθήσουνε την ομάδα να φθάσει στην νίκη. Έχουμε πολλά διαφορετικά όπλα και επιλογές και αυτό κάνει τον Άρη να είναι πιο δύσκολα υπολογίσιμος".

Τέλος ο Ντέιβιντ Μπλατ πριν αποχωρήσει και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονταν στην αίθουσα του Αλεξανδρείου τους έθεσε το ερώτημα: " Πότε η Ελλάδα απέκτησε την ανεξαρτησία της;", για να προσθέσει ότι: "Περιμένω την σωστή απάντησή σας την επόμενη φορά που θα τα πούμε αλλιώς θα τρέξετε τρία σπριντ πάνω κάτω".































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ