ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αήττητος μετά από οκτώ χρόνια

Παναθηναϊκός: Αήττητος μετά από οκτώ χρόνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρας της Κηφισιάς (73-67), ολοκληρώνοντας αήττητος (13/13) τον α' γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2007-'08, για το "τριφύλλι".

Το παιχνίδι με την Κηφισιά ήταν το τελευταίο του Παναθηναϊκού για τον α' γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Σίγουρα όχι το πιο δύσκολο για το "τριφύλλι", ούτε αυτό που έκρυβε τις περισσότερες παγίδες. Ήταν όμως εκείνο που βοήθησε την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να διευρύνει το αήττητο σερί της στο ελληνικό πρωτάθλημα και, παράλληλα, να επαναλάβει την επίδοση που είχε σημειώσει προ οκταετίας, όταν επίσης είχε σημειώσει δεκατρείς νίκες στον α' γύρο.

Το 100% επιτυχίας με το 13/13 στο τέλος του Α' γύρου δεν λέει βέβαια κάτι επί της ουσίας, αφού η συνέχεια είναι δύσκολη και -μέσα σε όλα- περιλαμβάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 25 Ιανουαρίου, στο ΣΕΦ. Εκεί όπου ενδεχομένως να κριθεί η πρωτιά στην regular season, αν φυσικά οι "πράσινοι" φύγουν από το Φάληρο με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του.

Το μέχρι τώρα αήττητο δεν παύει πάντως να είναι κάτι αξιοπρόσεκτο από στατιστική άποψη, ειδικά αν κρίνουμε από το γεγονός πως δεν συμβαίνει κάθε χρόνο. Οι "πράσινοι" είχαν πετύχει κάτι αντίστοιχο τη σεζόν 2007-'08, κατακτώντας εν τέλει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας. Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός το πέτυχε δύο φορές μέσα σε μια τριετία (2010-'11 και 2012-'13), δίχως όμως να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου. Βλέπετε, σε αμφότερες περιπτώσεις το "τριφύλλι" ήταν αυτό που κατέκτησε τον τίτλο, "πετώντας στα σκουπίδια" το αήττητο του α' γύρου.

Τις περισσότερες φορές, την τελευταία 17ετία, οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχοντας μία ήττα (8/17 - 47% των περιπτώσεων), με τις δύο ήττες σε ένα γύρο να ακολουθούν σε ποσοστό (5/17 - 29.4%) και το "καμία ήττα" ή "τρεις ήττες" να... ισοβαθμεί, έχοντας από δύο παραδείγματα (2/17 - 11.8% έκαστο).

Δείτε τι έκανε την τελευταία 17ετία ο Παναθηναϊκός στον α' γύρο

Παναθηναϊκός: Αήττητος μετά από οκτώ χρόνια

Οι πρωταγωνιστές του σερί

Παρεμπιπτόντως, η προ εκταετίας αήττητη πορεία κράτησε κι άλλο, αφού το "τριφύλλι" έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση, κατακτώντας το ροζ φύλλο σε 16 συνεχόμενες αναμετρήσεις. Το αήττητο του Παναθηναϊκού σταμάτησε την 17η αγωνιστική στο Αλεξάνδρειο όπου ηττήθηκε με 82-75 από τον Άρη. Παρόλα αυτά, οι "πράσινοι" στο τέλος της σεζόν είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το κοινό σημείο που έχει εκείνη η ομάδα με τη φετινή είναι η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ακόμα ένα ρεκόρ των "πράσινων".

Το Sport24.grσας θυμίζει την εκκίνηση που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός την αγωνιστική περίοδο 2007-'08 με τις 16 σερί νίκες, μαζί με τους πρωταγωνιστές σε κάθε μία από αυτές τις αναμετρήσεις. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 81-77 στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά ήταν στον ματς με την Ολύμπια Λάρισας (94-56) για την 6η αγωνιστική.

Παναθηναϊκός: Αήττητος μετά από οκτώ χρόνια
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ