STOIXIMAN GBL

Παναθηναϊκός - Άρης 84-72

Παναθηναϊκός - Άρης 84-72
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του μαχητικού Άρη με 84-72 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στην Α1. Διαβάστε αναλυτικά.

Σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη με 84-72.

Οι Θεσσαλονικείς πάλεψαν απέναντι στο συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη.

Οι Ίαν Βουγιούκας και Ρομέιν Σάτο σημείωσαν από 13 πόντους για τον Παναθηναϊκό, ενώ από τον Άρη, ο οποίος πάλεψε 12 είχε ο Χρήστος Ταπούτος και από 11 οι Κρούσιτς, Βεργίνης.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλει τον ρυθμό του και να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο Άρης, όμως δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ξεφύγει, καθώς ο Χρήστος Ταπούτος θα μειώσει σε 8-6 πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ίαν Βουγιούκας αποτελούσε την... αιχμή του δόρατος της "πράσινης" επίθεσης και θα καταφέρει να μειώσει στον πόντο για τους γηπεδούχους (12-13), οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν μπροστά στο σκορ μετά από την αντεπίθεση των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρής.

Κάτι που τελικά κατάφεραν, καθώς και πάλι ο Ίαν Βουγιούκας θα διαμορφώσει το 21-16 λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα πέντε πόντων στον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια, τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους πάντως να μην επιτρέπουν στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αποσπαστεί. Με αυτόν τον τρόπο το σκορ έγινε 31-22, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Μάικ Μπατίστ.

Δεν ανησύχησε

Ο Άρης θέλησε να αντιδράσει, αλλά τελικά το ημίχρονο τον βρήκε πίσω με δέκα πόντους, ύστερα από καλάθι του Άλεξ Μάριτς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός φρόντισε όχι μόνο να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε, αλλά και να το αυξήσει. Ο Άλεξ Μάριτς θα κάνει το 53-38 για να ανέβει ακόμα περισσότερο η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων (58-43) μετά από 1/2 βολές του Αλέξανδρου Κυρίτση. Έτσι, η τρίτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους στο 67-49.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, το "τριφύλλι" δεν ανησύχησε, παρά την προσπάθεια του 'Άρη να μαζέψει την διαφορά (78-67 από τον Όλιβερ) και έφτασε τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 84-72.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-31, 67-49, 84-72.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Μπατίστ 6, Λόγκαν 11(3), Σάτο 13, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6(2), Βουγιούκας 13, Καλάθης 4, Κυρίτσης 1, Σμιθ 7(1), Καϊμακόγλου 8(1), Γιασικεβίτσιους 4.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 7, Κερούς 6, Ταπούτος 12(2), Τζέιμς 7(1), Τσαϊρέλης 6, Όλιβερ 7(1), Κρούσιτς 11, Μποχωρίδης, Μάλντροου 5, Βεργίνης 11(3), Δήμας, Βεζένκοφ.

TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ