ΑΡΗΣ

Παναθηναϊκός-Άρης: 90-56

Παναθηναϊκός-Άρης: 90-56
Περπέρογλου

Στον Άρη ξέσπασε ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα και νίκησε με 90-56

Οι "κουρασμένοι" -από την ταλαιπωρία στη Γερμανία- φιλοξενούμενοι ήταν πίσω με διψήφια διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και στην τελευταία περίοδο κατέρευσαν, με αποτέλεσμα το "πράσινο" προβάδισμα να φτάσει στους 34 πόντους.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντρου Νίκολας με 13 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Φώτσης (11 και 7 ριμπάουντ) και Πέκοβιτς (11 και 7 ριμπάουντ επίσης). Εντυπωσιακός ήταν και ο Σπανούλης που για ακόμα μία φορά πήρε άριστα στην οργάνωση με 6 ασίστ και 7 πόντους, ενώ ο Ομπράντοβιτυς είδε όλους τους παίκτες της δωδεκάδας του να σκοράρουν.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο πρώην "πράσινος" Νίκος Χατζηβρέττας ήταν ο μοναδικός με διψήφιο νούμερο πόντων, αφού σημείωσε 10 ενώ τον ακολούθησε με 9 ο Ρίτσαρντσον.

Ο αγώνας
Το εκπληκτικό τζαμπ-σουτ του Ντρου Νίκολας έκλεψε την παράσταση στο ξεκίνημα του ματς, αφού με δύο τρίποντα του Αμερικάνου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 6-0. Ο Άρης δεν πτοήθηκε και με σερί 0-6 απάντησε με τους Ρίτσαρντσον και Μπάρλο, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Από εκεί και μετά οι "πράσινοι" εκμεταλλεύθηκαν την υπεροπλία στη ρακέτα και με τον Πέκοβιτς να τροφοδοτείται, έφτασαν με σερί 7-0 σε προβάδισμα 13-6 στο πεντάλεπτο. Ο Σκορδίλης απάντησε με δύο βολές αλλά "χτύπησε" ξανά ο Μαυροβούνιος και στη συνέχεια ο Χέισλιπ με εκπληκτικό άλει ουπ κάρφωμα έφερε για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα το "τριφύλλι" (18-8).

Ήταν η ώρα του Νίκου Χατζηβρέττα να περάσει στο παρκέ και αφού αποθεωθεί από τους οπαδούς των Πρωταθλητών να μειώσει με τρίποντο. Ένα ακόμα πρώην "πράσινος" ο Δήμος Ντικούδης συνέβαλε στο "ψαλίδισμα" της διαφοράς που έπεσε ως τους 5 (20-15 μ' ένα επιμέρους 2-7 του Άρη). Η διαφορά διατηρήθηκε σε αυτό το επίπεδο, αλλά ένα άλει ουπ... τρίποντο του Διαμαντίδη (σούταρε στον αέρα μετά από πάσα του Σπανούλη) στην εκπνοή, διαμόρφωσε το 25-17 της πρώτης περιόδου.

Απώλεια των ριμπάουντ και τρίποντο ρεσιτάλ
Μετά από ένα νωθρό δίλεπτο και για τις δύο ομάδες, ο Φώτσης σκόραρε φέρνοντας ξανά στο +10 τον Παναθηναϊκό (27-17), αλλά η φροντ λάιν του Άρη ανέλαβε δράση και οι Μπετς-Κακιούζης έκαναν το 27-21. Για ακόμα μία φορά στάθηκαν τυχεροί οι γηπεδούχοι που σκόραραν ξανά τρίποντο με ταμπλό (δια χειρός Σπανούλη), για το 30-21.

Η αδυναμία στα αμυντικά ριμπάουντ έκανε και πάλι την εμφάνισή της για τον Παναθηναϊκό, αλλά εκτός από ένα καλάθι του Κακιούζη, ο Άρης δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευθεί. Ο Ζοτς πέρασε ξανά τον Φώτση και αυτό οδήγησε στον έλεγχο του αέρα από πλευράς Πρωταθλητών, οι οποίοι έφτασαν για πρώτη φορά σε διαφορά 12 πόντων (35-23) ένα τρίλεπτο πριν το ημίχρονο, όταν ο Μπατίστ σκόραρε 4 συνεχόμενους.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας οδήγησε τον Άρη σε ένα τρίποντο τον Κλαρκ, αλλά ο Μπατίστ συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι των φιλοξενούμενων για το 37-26. Ακολούθησε ένα τρίποντο ρεσιτάλ και για τις δύο ομάδες, ξεκινώντας από τον Χατζηβρέττας που ευστόχησε μπροστά στον Πέκοβιτς και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση κατά σειρά οι Νίκολας (το τρίτο του), Κλαρκ και Περπέρογλου με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο +11 (43-32) για τον Παναθηναϊκό.

Το πάγωμα του ρυθμού και η ζώνη
Οι Πέκοβιτς, Χέισλιπ και Νίκοας έφεραν το "πράσινο" προβάδισμα για πρώτη φορά στους 17 πόντους (49-32) με την έναρξη της τρίτης περιόδου, αφού η αποτελεσματική άμυνα της αθηναϊκής ομάδας κράτησε τον Άρη χωρίς πόντο στα πρώτα 3' και 18''΄της επανάληψης πριν ο Μπετς σκοράρει με βολές για το 51-34.

Με τον ρυθμό φανερά πεσμένο στο τρίτο δεκάλεπτο, οι "κίτρινοι" μείωσαν ως τους 13 πόντους (49-36), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με τους ψηλούς για να γίνει το σκορ 53-36. Ο έλεγχος του ματς δεν ξέφυγε από τους γηπεδούχους αφού η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 15 πόντους, με τον Φώτση να έχει την απόλυτη ευστοχία στις βολές.

Η ζώνη που χρησιμοποίησε ο Μπλατ αποσυντόνισε την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού που δέχθηκε ένα σερί 0-5, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 58-45. Το τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς πάντως έδειξε να ξυπνάει τους παίκτες, που "έσφιξαν" την άμυνά τους, έκαναν σερί 4-0 και έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 62-45.

Η "κίτρινη" κατάρρευση
Το εκπληκτικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκάλεπτο, με σερί 15-0 και πιεστική άμυνα, έκανε το σκορ 77-45 5' πριν τη λήξη. Οι "κίτρινοι" που ξεκίνησαν μ' ένα νεκρό διάστημα 5 λεπτών, δέχθηκαν 3 τρίποντα (από Σπανούλη και Καλάθη) και 3 δίποντα (από Σερμαντίνι, Βεργίνη και Φώτση), έσπασαν το επιμέρους σκορ του Παναθηναϊκού με 2 βολές του Πάουνιτς (77-47) αλλά είχαν ήδη καταρρεύσει.

Οι Βεργίνης και Σερμαντίνι εκμεταλλεύθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον χρόνο συμμετοχής που πήραν από τον Ομπράντοβιτς, σκοράροντας στην τέταρτη περίοδο από 7 πόντους, πριν οι Πρωταθλητές "σφραγίσουν" τη νίκη με τελικό σκορ 90-56.

Tα δεκάλεπτα: 25-17, 43-32, 62-45, 90-56

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 7, Τέπιτς 2, Σπανούλης 7 (2), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Χέισλιπ 6, Νίκολας 13 (3), Βεργίνης 7 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Πέκοβιτς 11, Καλάθης 9 (2)

Άρης (Μπλατ): Κλαρκ 6 (2), Αργυρόπουλος 1, Μάιλς, Μπετς 6, Λάμποβιτς, Ρίτσαρντσον 9 (1), Χατζηβρέττας 10 (2), Ντικούδης 7, Σκορδίλης 4, Πάουνιτς 4, Κακιούζης 6, Μπάρλος 3

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Ομπράντοβιτς: " Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη"
Απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το ματς οι παίκτες του, δήλωσε ο Ομπράντοβιτς που ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη.

" Συμφωνώ με τον Ντέιβιντ ότι το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την κανονική διαφορά των δύο ομάδων. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε. Μετά την Μπαρτσελόνα κάναμε μόνο μία προπόνηση και είδαμε σε βίντεο το παιχνίδι με τον Αρη", είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο Σέρβος κόουτς.

" Το λέω αυτό γιατί κάθε φορά που αγωνιζόμαστε εναντίον του κόουτς Μπλατ, δοκιμάζει πολλά πράγματα στο "5 εναντίον 5" και στο να τρέξουν γήπεδο. Απόψε προσπάθησαν να παγιδέψουν την μπάλα και να μας βγάλουν από το παιχνίδι. Η καλύτερη απάντηση ήταν η καλή κυκλοφορία και οι επιλογές μας στα σουτ χωρίς πίεση".

"Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συγκέντρωση της ομάδας, ιδιαίτερα όταν μπήκαν στο παρκέ οι νέοι παίκτες. Επαιξαν επιθετική άμυνα, γύρισαν σωστά την μπάλα και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να παίζουμε

".

Ο Ζοτς ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπεριφορά του: " Ευχαριστώ τους φιλάθλους για τον τρόπο που στηρίζουν την ομάδα. Σε μια δύσκολη κατάσταση αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης τους ευχαριστώ για τον τρόπο που υποδέχθηκαν τους πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, Νίκο Χατζηβρέττα και Δήμο Ντικούδη".

Tέλος, σχολίασε τα 10/21 τρίποντα που πέτυχε η ομάδα του: " Θέλω να κουνήσω το κεφάλι μου για να δω αν είναι πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι εύστοχος στα τρίποντα το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό".

"Αν δείτε τα στατιστικά στην τρίτη περίοδο είχαμε 0/6 και στην τέταρτη 4/6. Εχω κουραστεί να τους λέω συνέχεια: "Όταν είστε μόνοι σας σουτάρετε την μπάλα. Ετσι πρέπει να παίζετε". Ελπίζω να συνεχίσουμε να σουτάρουμε όπως σήμερα

".

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπατίστ, τόνισε: " Παίξαμε σκληρά σήμερα και νιώθουμε καλύτερα. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και είναι ωραίο να παίζεις με τον τρόπο που παίξαμε απόψε και κερδίσαμε με μια τόσο μεγάλη διαφορά".

"Είμαστε χαρούμενοι, αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, καθώς έχουμε την Τετάρτη το παιχνίδι με το Μαρούσι και έπειτα το ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Θα δουλέψουμε σκληρά στην προπόνηση, ώστε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι

"

Όσο για τον προπονητή του Άρη Ντέιβιντ Μπλατ, είπε: " Πρέπει να μιλήσω", αναρωτήθηκε αρχικά και συνέχισε: " Συγχαρητήρια στον Ομπράντοβιτς. Η ομάδα του ήταν προφανώς πολύ καλύτερη από εμάς. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το σκορ είναι η πραγματική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αν και σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσά μας".

"Εχω παράπονα από τον εαυτό μου, αλλά και από την ομάδα. Θα μιλήσουμε, όμως, για αυτά με κλειστές πόρτες. Όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα υπάρχει μια τάση να μην αποδίδονται τα εύσημα στον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός εξαιρετικός στην άμυνα απόψε. Τον συγχαίρω για αυτό και αφήνω τα υπόλοιπα για μια άλλη φορά. Δεν παλεύεις με το θηρίο όταν είναι πεινασμένο. Εμείς παλέψαμε με πεινασμένο θηρίο και χάσαμε

".

O Δήμος Ντικούδης δήλωσε: " Ηρθαμε εδώ μετά από κάποιες καλές εμφανίσεις. Δείξαμε ένα πρόσωπο που είχαμε καιρό να δείξουμε και σε καμία περίπτωση δεν μας αντιπροσωπεύει. Δεν διεκδικήσαμε σε κανένα σημείο τη νίκη. Πρέπει να αντιδράσουμε γιατί ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θέλω να πιστεύω ότι το σημερινό ματς ήταν απλά μια κακή παρένθεση".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Τρίποντο
Νίκολας (3-0)
2' Τρίποντο
Νίκολας (6-0)
2' Τρίποντο
Ρίτσαρντσον (6-3)
3' Καλάθι και φάουλ
Μπάρλος (6-6)
3' Δύο βολές
Πέκοβιτς (8-6)
4' Καλάθι και φάουλ
Περπέρογλου (11-6)
4' Δίποντο
Πέκοβιτς (13-6)
5' Δύο βολές
Σκορδίλης (13-8)
5' Σχόλιο
Περνάει στο ματς ο Χατζηβρέττας που αποθεώνεται από τους φίλους του Παναθηναϊκού, στην πρώτη του εμφάνιση εναντίον της πρώην ομάδας του στο ΟΑΚΑ
6' Δύο βολές
Πέκοβιτς (16-8), στο +8 για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός
7' Δίποντο
Χέισλιπ (18-8), εκπληκτικό άλει ουπ κάρφωμα του Αμερικάνου μετά από πάσα του Νίκολας
8' Τρίποντο
Χατζηβρέττας (18-11)
8' Δίποντο
Νίκολας (20-11)
8' Δίποντο
Ντικούδης (20-13)
9' Δίποντο
Ντικούδης (20-15)
9' Δίποντο
Διαμαντίδης (22-15)
10' Δύο βολές
Πάουνιτς (22-17)
10' Τρίποντο
Διαμαντίδης (25-17), καταπληκτικό... άλει ουπ τρίποντο του Διαμαντίδη ο οποίος μετά από πάσα του Σπανούλη και με τον χρόνο να τελειώνει σκοράρει από τα 9 μέτρα με ταμπλό
10' Λήξη 1ης περιόδου
25-17, στο +8 ο Παναθηναϊκός
11' Έναρξη 2ης περιόδου
13' Δίποντο
Φώτσης (27-17), για πρώτη φορά στο +10 ο Παναθηναϊκός
13' Δίποντο
Κακιούζης (27-19)
14' Δίποντο
Μπετς (27-21)
15' Τρίποντο
Σπανούλης (30-21), ακόμα ένα τυχερό τρίποντο για τον Παναθηναϊκό αφού ο Σπανούλης σκοράρει με ταμπλό στο τέλος του χρόνου
15' Δίποντο
Κακιούζης (30-23)
16' Τάιμ-άουτ
17' Δίποντο
Μπατίστ (33-23)
17' Δίποντο
Μπατίστ (35-23), πολύ καλή πάσα του Σπανούλη και κάρφωμα από τον Αμερικάνο
18' Τρίποντο
Κλαρκ (35-26)
18' Δύο βολές
Μπατίστ (37-26)
19' Τρίποντο
Χατζηβρέττας (37-29)
19' Τρίποντο
Νίκολας (40-29)
19' Τρίποντο
Κλαρκ (40-32)
20' Τάιμ-άουτ
20' Τρίποντο
Περπέρογλου (43-32)
20' Λήξη ημιχρόνου
43-32, στο +11 ο Παναθηναϊκός με τη λήξη του πρώτου μέρους
21' Έναρξη 3ης περιόδου
22' Δίποντο
Πέκοβιτς (45-32)
22' Δύο βολές
Χέισλιπ (47-32)
23' Δύο βολές
Νίκολας (49-32)
24' Δύο βολές
Μπετς (49-34)
25' Δύο βολές
Χατζηβρέττας (49-36)
25' Δίποντο
Πέκοβιτς (51-36)
25' Δύο βολές
Χέισλιπ (53-36)
27' Δίποντο
Κακιούζης (53-38)
27' Δύο βολές
Φώτσης (56-38)
27' Δίποντο
Μπετς (56-40)
28' Δύο βολές
Φώτσης (58-40)
29' Καλάθι και φάουλ
Ντικούδης (58-43)
29' Δίποντο
Χατζηβρέττας (58-45), στους 13 μειώνει ο Άρης τον οποίο βοήθησε η ζώνη
29' Τάιμ-άουτ
Ομπράντοβιτς
30' Δίποντο
Καλάθης (60-45)
30' Δύο βολές
Φώτσης (62-45)
30' Λήξη 3ης περιόδου
62-45, στο +17 οι "πράσινοι" που δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα στην πορεία τους προς τη νίκη
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Τρίποντο
Σπανούλης (65-45)
32' Τρίποντο
Καλάθης (68-45)
32' Τάιμ-άουτ
Μπλατ
33' Τρίποντο
Καλάθης (71-45)
34' Δίποντο
Βεργίνης (73-45)
34' Δίποντο
Φώτσης (75-45)
35' Δίποντο
Σερμαντίνι (77-45)
35' Δύο βολές
Πάουνιτς (77-47)
36' Δίποντο
Τέπιτς (79-47)
36' Δίποντο
Ρίτσαρντσον (79-49)
37' Δίποντο
Βεργίνης (81-49)
38' Τρίποντο
Βεργίνης (84-50)
38' Δίποντο
Ρίτσαρντσον (84-52)
39' Δίποντο
Σερμαντίνι (86-52)
39' Δίποντο
Πάουνιτς (86-54)
39' Δίποντο
Σκορδίλης (86-56)
40' Καλάθι και φάουλ
Σερμαντίνι (89-56)
40' Λήξη αγώνα
90-56, ρεσιτάλ Παναθηναϊκού που επικράτησε με διαφορά 34 πόντων




























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ