EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός... δαγκωτό

Παναθηναϊκός... δαγκωτό
Σιγάλας

Έξι προσωπικότητες του μπάσκετ μιλούν για το Φάιναλ Φορ στον ΟΝΑ και ψηφίζουν Παναθηναϊκό

Όλοι τους συμφώνησαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρώλιγκα στο φάιναλ φορ της Αθήνας.
Σιγάλας: "Οι τρεις από τις τέσσερις τα κατάφεραν"

Ο Γιώργος Σιγάλας, πρωταθλητής Ευρώπης το 1997 με τον Ολυμπιακό και με τρεις συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ, τόνισε: " Στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας θα διεξαχθούν τέσσερις αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου. Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, με βάση το ρόστερ και τον ετήσιο προϋπολογισμό, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προκρινόντουσαν στην τελική φάση ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ, η Ταού και η Μπαρτσελόνα. Οι τρεις, λοιπόν, απ’ αυτές τις ομάδες τα κατάφεραν, ενώ η παρουσία της Μάλαγα αποτέλεσε έκπληξη. Δίκαια, ωστόσο, προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας.

Για το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ με την Μάλαγα θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει η ρωσική ομάδα, αφενός επειδή διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της, αφετέρου λόγω της απουσίας του Σαντιάγκο. Στην άλλη αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα να προκριθεί στον τελικό, βοηθούμενος και από την ενέργεια που θα του δώσουν οι φίλαθλοι. Δεν πρέπει, ωστόσο, να λησμονήσουμε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι, στο οποίο θα παίξει αποκλειστικό ρόλο η αγωνιστική κατάσταση και η τύχη. Αναφορικά με τη διοργάνωση θεωρώ ότι θα είναι πετυχημένη".

Μπουντούρης: "Ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα"

Ο Νίκος Μπουντούρης, πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 2000 και με άλλη μία συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ με τον ΠΑΟΚ, είπε: "Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Όμως σε τέτοιες διοργανώσεις έχουμε δει πως τα φαβορί βρίσκονται συνήθως σε δύσκολη θέση, υπό την πίεση των προσδοκιών. Ο Παναθηναϊκός έχει την αγωνιστική ποιότητα και τον χαρακτήρα για να βγει αλώβητος από μία τέτοια κατάσταση. Ακόμα κι αν δεν βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να νικήσει ή και να γυρίσει ένα ματς που δεν θα ξεκινήσει ιδανικά γι’ αυτόν. Στον άλλο ημιτελικό η ΤΣΣΚΑ δεν θα έχει προβλήματα απέναντι στην Μάλαγα. Είναι σοβαρή ομάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεν πρόκειται να υποτιμήσει τους κατώτερους Ισπανούς".

Οικονόμου: "Δεν χωρούν προβλέψεις"

Ο Νίκος Οικονόμου, που κατάκτησε στην τρίτη συμμετοχή του το τρόπαιο, το 1996 με τον ΠΑΟ, δήλωσε: "Σ’ ένα φάιναλ φορ δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Μιλάμε για ένα μόνο παιχνίδι τον ημιτελικό και άλλο ένα τον τελικό. Πας πάντα βήμα, βήμα. Ο Παναθηναϊκός και καλή ομάδα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας διαθέτει. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα παίξει μπροστά στο κοινό του και το ότι οι παίκτες θα πατήσουν στο παρκέ που έχουν μάθει απ’ έξω στις προπονήσεις. Η Ταού είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα. Καλοδουλεμένη, με πολλές λύσεις κοντά και μακριά από το καλάθι. Όμως ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο. Το άλλο ζευγάρι δεν θα είναι το ίδιο αμφίρροπο. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία σκάλα ψηλότερα από την Μάλαγα και θα φτάσει στον τελικό. Νομίζω ότι τα περιθώρια έκπληξης σε αυτό το ζευγάρι είναι ελάχιστα".

Χατζής: "Όλοι θέλουμε να το κατακτήσει ο ΠΑΟ"

Ο Νίκος Χατζής, που έχει πάει σε Φάιναλ Φορ με την ΑΕΚ, σχολίασε: "Οι τέσσερις καλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες θα δώσουν το παρόν στην Αθήνα και η ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο ΟΑΚΑ, θέλω να πιστεύω, ότι θα είναι εκπληκτική. Κάθε παίκτης, άλλωστε, θα ήθελε ν’ αγωνίζεται μπροστά σε 18.000 φιλάθλους. Τα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό είναι σίγουρα, ο Παναθηναϊκός που παίζει στο γήπεδό του και μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους και η ΤΣΣΚΑ, αλλά είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μπορεί να έρθουν τα πάνω – κάτω. Όλοι θέλουμε ως Έλληνες να κατακτήσει το τρόπαιο ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν «χωράνε» προγνωστικά".

Σούμποτιτς: "Θα είναι επιτυχημένο Φάιναλ Φορ"

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς με την εμπειρία που του δίνουν οι τρεις συμμετοχές, τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός θα πάρει ώθηση από τον κόσμο του και θα υπερπηδήσει το εμπόδιο της Ταού. Ο παράγοντας έδρα θα διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος δίνει ενέργεια, ειδικά όταν το παιχνίδι δεν πάει καλά. Η ΤΣΣΚΑ, αν δεν υποτιμήσει την Μάλαγα, θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα. Τα όπλα που έχει στη διάθεσή του ο Ετόρε Μεσίνα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έχει ο Σκαριόλο στην Μάλαγα. Πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένο το φάιναλ φορ, επειδή η Αθήνα είναι μαθημένη στις μεγάλες διοργανώσεις".

Κορωνιός: "Το τέλειο σενάριο"

Τέλος, ο Άγγελος Κορωνιός, είπε: " Αναμφισβήτητα, το τέλειο σενάριο θα είναι στην πόλη, όπου φιλοξενούμε την κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση, να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός. Θ’ αποτελέσει την ύψιστη τιμή για τη χώρα μας, αλλά και για τον Ελληνικό Αθλητισμό. Για μένα, όμως πρωτεύει η εξάλειψη του κοινωνικού φαινομένου της βίας, που έχει επιφέρει τα τελευταία χρόνια δυσάρεστες επιπτώσεις στην αθλητική κοινωνία. Οι Έλληνες φίλαθλοι πρέπει να δημιουργήσουν «καυτή» ατμόσφαιρα, μακριά από ακρότητες, μακριά από αντιδράσεις που ζημιώνουν το μπάσκετ. Πρόκειται για μια γιορτή, στην οποία είμαι πεπεισμένος ότι οι παίκτες θα ξεδιπλώσουν τις αγωνιστικές τους αρετές στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και οι αξιωματούχοι του Δήμου Αθηναίων θα συμβάλουν στην άρτια διοργάνωσή της".



























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ