ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση των παικτών σε μια χρονιά - μαρτύριο στην EuroLeague

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπάγερν στο Μόναχο
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπάγερν στο Μόναχο EUROKINISSI SPORTS

Ο επίλογος στην EuroLeague 2021/22 γράφτηκε με νίκη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος είδε το φετινό μαρτύριο να ολοκληρώνεται. Το SPORT24 αξιολογεί την παρουσία των πρασίνων στη regular season, συνοδεύοντας τα πάντα με την στατιστική εικόνα τους.

Το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε έγραψε τον επίλογο σε μια χρονιά - μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην EuroLeague. Το τρίποντο του Ντάριλ Μέικον δεν έδωσε απλά μια νίκη (από τις λίγες) στους πράσινους, αλλά κυρίως τους βοήθησε να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της διοργάνωσης, κοντά στην οποία βρίσκονταν για αρκετό διάστημα. Ο Δημήτρης Πρίφτης κλήθηκε να διαχειριστεί μια ομάδα με περιορισμένο ταλέντο (κι ακόμη λιγότερες επιλογές), προσπαθώντας σε πολλές περιπτώσεις να κερδίσει περισσότερα από αυτά που αντικειμενικά μπορούσε.

Είναι σαφές πως το πρόσημο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ τη φετινή σεζόν στην EuroLeague είναι αρνητικό. Κι όχι μόνο επειδή τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις, αλλά πολύ περισσότερο γιατί κατέγραψε μερικές από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του, μαζί εμφανίσεις που θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια. Από την ανάποδη.

Με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το SPORT24 προχώρησε σε μια (πρώτη) αξιολόγηση των πεπραγμένων των παικτών του τριφυλλιού στην EuroLeague.

5. Ντάριλ Μέικον

Η rookie season του Ντάριλ Μέικον στην EuroLeague ενδεχομένως να είναι καλύτερη -σε επίπεδο αριθμών- από αυτό που θα περίμενε κανείς. Ο 27χρονος γκαρντ έγραψε 13.1 πόντους ανά αγώνα και ήταν ο κορυφαίος περιφερειακός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην κατηγορία των ασίστ/λάθος. Την ίδια ώρα όμως, έμοιαζε σε πολλές περιπτώσεις να μπερδεύεται από τον ρόλο του. Πότε ως βασικός δημιουργός και πότε ως εκτελεστής, έκανε μεγάλη προσπάθεια στη διάρκεια της σεζόν προκειμένου να υπηρετήσει αμφότερους ρόλους. Δεν το κατάφερνε πάντα με απόλυτη επιτυχία, αν και ήταν εμφανές πως προσπαθούσε να εξελιχθεί στο κομμάτι του "διαβάσματος" και να αποτελέσει αξιόπιστη επιλογή στη θέση του πόιντ γκαρντ. Στα μισά της σεζόν μάλιστα, έφτασε στο... άλλο άκρο, πασάροντας σε κάποιες περιπτώσεις πολύ περισσότερο απ ότι χρειαζόταν. Στην τελική ευθεία της regular season επανήλθε όμως η συνήθεια, με αποτέλεσμα να κρατάει την μπάλα για αρκετή ώρα στα χέρια του και να μην λειτουργεί ως ο fascilitator, που χρειαζόταν ο Δημήτρης Πρίφτης. Δεν είναι τέτοιος παίκτης άλλωστε, αν και επιχείρησε να γίνει. Το μείζον για τον ίδιο είναι να παίρνει πιο γρήγορα αποφάσεις και να έχει μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του. Συν τοις άλλοις, να γίνει πιο σκληρός στην άμυνα, αφού σε πολλές περιπτώσεις ήταν ο στόχος των αντιπάλων στο pick n roll.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 13.1 πόντοι με 53.3% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα, 87.1% στις βολές, 2.2 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ, 0.7 κλεψίματα, 2.2 λάθη και 11.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 25'52'' συμμετοχής.

Ο Ντάριλ Μέικον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Ντάριλ Μέικον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS


6. Γιώργος Παπαγιάννης

Ο διεθνής σέντερ ήταν -δίχως αμφιβολία- ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τη φετινή σεζόν στην EuroLeague. Το γεγονός άλλωστε πως έκλεισε τη regular season πάνω από τον Έντι Ταβάρες σε βασικές στατιστικές -για τους ψηλούς- κατηγορίες, όπως τα ριμπάουντ και τα μπλοκ εξηγεί πολλά. Όλα αυτά σε μια ομάδα που δεν είχε την τάση να παίζει για εκείνον, προκειμένου να τον αξιοποιήσει με τον δέοντα τρόπο. Κάτι που αποτυπώθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις στην στατιστική του, αφού έκλεισε αγώνες με μόλις δύο (2) εντός παιδιάς προσπάθειες. Η επιρροή που είχε όμως στην άμυνα (ειδικά ψηλά) ήταν αυτή που τον κατέστησε απαραίτητο για τον Δημήτρη Πρίφτη. Πόσω μάλλον, όταν μιλάμε για μια ομάδα που είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα. Ίσως ο μοναδικός διασωθείς από τη φετινή διαδρομή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη διοργάνωση.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 10.3 πόντοι με 64.3% στα δίποντα και 73.7% στις βολές, 8.2 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ, 0.8 κλεψίματα, 1.3 λάθη, 1.7 μπλοκ και 17.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 28'24'' συμμετοχής.

7. Λευτέρης Μποχωρίδης

Ο αριστερόχειρας γκαρντ δεν μπόρεσε να διαχωρίσει τη θέση του και να ξεφύγει από την κατάσταση που διαμορφώθηκε σε μια περιφερειακή γραμμή που είχε ξεκάθαρα θέματα ισορροπίας, ήδη από την πρώτη μέρα. Η εκκίνηση της σεζόν τον βρήκε άλλωστε να βρίσκεται στο βάθος του πάγκου, αφού έπαιρνε μικρό (έως ελάχιστο) χρόνο συμμετοχής. Κυρίως γιατί ο Δημήτρης Πρίφτης προσπαθούσε στο πρώτο μισό της regular season να εξαντλήσει τις πιθανότητες να "κερδίσει" κάτι από τον Κέντρικ Πέρι. Το μέγεθος ήταν το βασικότερο προσόν για τον Λευτέρη Μποχωρίδη για μια ομάδα που ήταν κάτω από τον μέσο όρο σε αυτό το κομμάτι στο "1" και το "2". Μέχρις εκεί όμως.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 2.1 πόντοι με 36% στα δίποντα, 24.1% στα τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 0.3 κλεψίματα, 0.8 λάθη και 0.2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 11'38'' συμμετοχής.

9. Βασίλης Καββαδάς

Όσο η σεζόν "παιζόταν" για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Βασίλης Καββαδάς ήταν (σχεδόν) ωσεί παρών στο rotation. Στο β' μισό όμως, κι αφού ο Τζεχάιβα Φλόιντ είχε αποχωρήσει, ο διεθνής σέντερ πήρε ευκαιρίες, τις οποίες -ως επί το πλείστον- εκμεταλλεύτηκε. Η έλλειψη ταχύτητας στα πλάγια βήματα και η αδυναμία για άμυνα στον αέρα είναι δύο στοιχεία που δεν του επιτρέπουν να έχει πιο ενεργό ρόλο στην EuroLeague, πλην όμως εκείνος κέρδισε στην πράξη κάθε δευτερόλεπτο που έμεινε στο παρκέ. Κυρίως γιατί ήταν μαχητικός και διεκδικούσε πάντα όσα περισσότερα γινόταν, ιδίως στην άμυνα.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 5.3 πόντοι με 69.4% στα δίποντα, 53.3% στις βολές, 1.7 ριμπάουντ, 0.2 ασίστ, 0.1 κλέψιμο, 0.6 λάθη, 0.3 μπλοκ και 6.1 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 11'15'' συμμετοχής.

10. Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο αρχηγός του τριφυλλιού ήταν από τους πλέον άτυχους παίκτες της ομάδας, αφού υποχρεώθηκε να μπει στα "πιτς" για σχεδόν δύο μήνες λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε με την ιγμορίτιδα. Από ένα σημείο κι έπειτα ήταν εμφανής η επίδραση αυτού του γεγονότος στο παιχνίδι του, αφού δεν είχε τις κατάλληλες ανάσες (κατ' επέκταση την ένταση και τη διάρκεια) για να παίζει στα "κόκκινα" για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η γενικότερη δημιουργική και εκτελεστική μετριότητα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τον οδήγησε να πάρει περισσότερες ενδεχομένως ευθύνες (ιδίως στο κομμάτι της δημιουργίας) από αυτές που υπολογιζόταν. Σε αρκετές περιπτώσεις, το κυνηγούσε κι ο ίδιος άλλωστε, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα και να την οδηγήσει σε νίκες. Αυτό δεν γινόταν πάντα με επιτυχία, αφού η γενικότερη έλλειψη ταλέντου μεταφραζόταν σε πολλές χαμένες κατοχές και άσχημα ομαδικά ποσοστά. Ως εκ τούτου, οι αντίπαλες άμυνες ήταν προσαρμοσμένες πάνω του, υποχρεώνοντας τον 27χρονο φόργουορντ είτε να πασάρει την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα των κατοχών είτε να σουτάρει πάνω σε άμυνα. Εξ ου το 25.2% στα τρίποντα.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 12 πόντοι με 53.2% στα δίποντα, 25.2% στα τρίποντα, 80% στις βολές, 3.2 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 0.4 κλεψίματα, 1.5 λάθη και 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 29'03'' συμμετοχής.

Ο Παπαπέτρου απέναντι στον Ντάνστον
Ο Παπαπέτρου απέναντι στον Ντάνστον EUROKINISSI SPORTS


14. Λεωνίδας Κασελάκης

Ο 31χρονος φόργουορντ αποδείκνυε κάθε φορά που βρισκόταν στο παρκέ πως δεν προτίθεται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μπορεί να μην διαθέτει το ταλέντο για να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στο rotation ή να ανταγωνιστεί τους περισσότερους εκ των αντιπάλων του, αυτό όμως δεν τον οδήγησε σε οτιδήποτε αρνητικό. Με διάθεση και ενέργεια στην άμυνα, με προσωπικότητα και προδιάθεση να "τραβήξει" τους υπόλοιπους, όποτε τα παιχνίδια στράβωναν. Ήταν από τους παίκτες που έδιναν ό,τι είχαν στο πίσω μέρος του γηπέδου, σε μια προσπάθεια -πάνω απ όλα- να είναι η ομάδα αξιοπρεπής και να αποφεύγει βραδιές σαν αυτές που έζησε σε Aleksandar Nikolic Hall και ΣΕΦ.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 3.7 πόντοι με 42.6% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα, 72.4% στις βολές, 2 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ, 0.2 κλεψίματα, 0.4 λάθη και 4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 15'19'' συμμετοχής.

15. Οκάρο Γουάιτ

Ο Οκάρο Γουάιτ ήταν ο βασικός -και αναντικατάστατος όσο ήταν υγιής- παίκτης στο "4" για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Πρίφτης αποφάσισε να επενδύσει πάνω του ένα σημαντικό μέρος από το budget που είχε διαθέσιμο για την απόκτηση ξένων παικτών. Ο ύψους 2μ03 φόργουορντ κατέθεσε προσπάθεια, διάθεση για καλή άμυνα και συνέπεια στο πίσω μέρος του γηπέδου. Καλώς ή κακώς όμως, δεν έκανε τη διαφορά για τους πράσινους. Ήταν συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί κάθε κατοχή που κατέληγε στα δικά του χέρια, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χρειαζόταν ακόμη περισσότερα από εκείνον. Ιδίως στο κομμάτι της εκτέλεσης. Εν πολλοίς, πλήρωσε κι αυτός το γεγονός πως η ομάδα δεν διέθετε αξιόπιστους και αρκετούς δημιουργούς, που θα βάλουν τους πάντες στο παιχνίδι. Οπότε (του) έμενε είτε να παίρνει περιφερειακά σουτ που πολλές φορές του έδιναν οι αντίπαλες άμυνες, είτε να σκοράρει μετά από επιθετικά ριμπάουντ (είχε 1.3 ανά αγώνα).

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 8.4 πόντοι με 48.2% στα δίποντα, 39.2% στα τρίποντα, 82.5% στις βολές, 3.7 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ, 0.9 κλεψίματα, 1.2 λάθη και 8.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 23'02'' συμμετοχής.

21. Νεοκλής Αβδάλας

Σε ηλικία 16 ετών, ο Νεοκλής Αβδάλας είχε την ευκαιρία (λόγω τραυματισμών, προβλημάτων και... καταστάσεων) να "μυρίσει" την ατμόσφαιρα της EuroLeague. Είναι προφανές πως δεν μπορεί να κριθεί ή αξιολογηθεί, δεδομένα όμως τα 14'58'' που πήρε στη διοργάνωση είναι εμπειρίες που έχουν ελάχιστοι αθλητές στην ηλικία του. Μένει βέβαια να εκμεταλλευτεί αυτό το... τέταρτο και να το μεγαλώσει σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: -

24. Στέφαν Γιόβιτς

Η μεταγραφή του 31χρονου γκαρντ ήρθε με γνώμονα να παίξει σε εννέα αγώνες της EuroLeague και να βρει σταδιακά ρυθμό, με φόντο το Κύπελλο Ελλάδας και την post season της Stoiximan Basket League. Η θλάση που κουβαλάει όμως από τις 20 Φεβρουαρίου τού επέτρεψε να γράψει μόλις τέσσερις (4) συμμετοχές στην EuroLeague, με φτωχό στατιστικό απολογισμό. Φυσικό κι επόμενο, αν σκεφτεί κανείς πως απουσίαζε από κάθε είδους επαγγελματική δραστηριότητα για σχεδόν επτά μήνες, έως ότου υπογράψει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Το μείζον για τον ίδιο είναι να παραμείνει υγιής, να αφήσει οριστικά πίσω όσα τον ταλαιπώρησαν την τελευταία διετία και να ανακτήσει το status που κουβαλούσε στη διοργάνωση.

Τα στατιστικά στην EuroLeague:3.5 πόντοι με 14.3% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 2.5 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1.5 λάθη και 4.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 21'34'' συμμετοχής.

26. Νεμάνια Νέντοβιτς

Το "Α" και το "Ω" του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο μπροστινό μέρος του παρκέ, ο παίκτης που -για δεύτερη σερί σεζόν- καθόριζε το ταβάνι της ομάδας. Όποτε ήταν καλά, εύστοχος και άντεχε να μείνει στο παρκέ για αρκετή ώρα, οι πράσινοι ήταν ανταγωνιστικοί και σε θέση να διεκδικούν νίκες. Η εξάρτηση του συνόλου από τη δική του παρουσία μεγάλωσε ακόμη περισσότερο εν συγκρίσει με πέρσι. Μπορεί να σκόραρε λιγότερο από πέρσι (14.3 έναντι 16), αλλά ήταν καλύτερος σε δίποντα (53% έναντι 51.2%) και τρίποντα (38.6% έναντι 37%). Κι αν πέρσι υπήρχε πάντα ένα αντίβαρο, να παίρνει από πάνω του ένα μεγάλο κομμάτι σε δημιουργία και εκτέλεση (βλ. Ιωάννης Παπαπέτρου και Μάριο Χεζόνια, στο φινάλε της σεζόν), φέτος ήταν ακόμη πιο... μόνος. Μην ξεχνάμε τη δίμηνη απουσία του αρχηγού άλλωστε. Όλα αυτά, οδήγησαν πολλές φορές τον Δημήτρη Πρίφτη σε πεντάδες, όπου είχε δίπλα του ως πόιντ γκαρντ τον Ντάριλ Μέικον. Ένα πάντρεμα που δεν θα λέγαμε ότι λειτούργησε σε απόλυτο βαθμό, αφού ο νεοαποκτηθείς γκαρντ δεν είναι ο δημιουργός που χρειάζεται ο Νεμάνια Νέντοβιτς, για να "τρέξει" τις κατοχές που καταλήγουν στα δικά του χέρια.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 14.3 πόντοι με 53% στα δίποντα, 38.6% στα τρίποντα, 85.3% στις βολές, 2.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, 0.5 κλεψίματα, 2.2 λάθη και 13.2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 23'22'' συμμετοχής.

Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση των παικτών σε μια χρονιά - μαρτύριο στην EuroLeague
EUROKINISSI


33. Νίκος Χουγκάζ

Ο 22χρονος φόργουορντ μετακόμισε στο ΟΑΚΑ λίγο πριν από το φινάλε της regular season, έμεινε στο παρκέ για 24'52'' σε τρεις αναμετρήσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κριθεί. Αφενός γιατί το δείγμα γραφής είναι μικρό (ελάχιστο), αφετέρου γιατί δεν είναι ακριβές για τις ικανότητες και τον ρόλο που μπορεί να έχει -σε δυνητικό επίπεδο τουλάχιστον- τα επόμενα χρόνια.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: -

40. Τζέρεμι Έβανς

Ενδεχομένως, ο Δημήτρης Πρίφτης να υπολόγιζε πως θα χρησιμοποιούσε τον 35χρονο φόργουορντ/σέντερ περισσότερο από τα 16'11'' που το έκανε φέτος. Ο αθλητικός ψηλός αποκτήθηκε για να προσφέρει ισόποσα στο "4" και το "5" αλλά δεν τα κατάφερε. Ξεκίνησε τη σεζόν ως το back up του Οκάρο Γουάιτ, από την στιγμή που αποδεσμεύτηκε ο Τζεχάιβα Φλόιντ όμως, μετακόμισε σχεδόν αποκλειστικά στη θέση του σέντερ. Συνολικά, έδειχνε να αποδίδει καλύτερα και να νιώθει πιο άνετα στο "5" -ιδίως επειδή δεν χρειαζόταν να λειτουργήσει ως stretch four. Το 50% στα τρίποντα είναι κάπως πλασματικό, αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για μόλις δέκα (10) εύστοχα σε 518'21'' συμμετοχής στη διοργάνωση με την πράσινη φανέλα. Σε μόλις πέντε αγώνες είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ μόλις οκτώ ήταν οι αγώνες που έγραψε πέντε ή περισσότερα ριμπάουντ.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 5.5 πόντοι με 62.5% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 75.8% στις βολές, 3 ριμπάουντ, 0.3 ασίστ, 0.4 κλεψίματα, 0.7 λάθη, 0.5 μπλοκ και 7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 16'11'' συμμετοχής.

Παναθηναϊκός: Η αξιολόγηση των παικτών σε μια χρονιά - μαρτύριο στην EuroLeague
EUROKINISSI


72. Λευτέρης Μαντζούκας

Είναι ο παίκτης που έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλο "μικρό" του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Δικαιολογημένο κι αναμενόμενο αφού -σε επίπεδο σωματοδομής τουλάχιστον- ήταν πολύ πιο έτοιμος από τον Νεοκλή Αβδάλα και τον Νίκο Χουγκάζ. Έκανε ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός, μένει την επόμενη σεζόν να είναι σε θέση να έχει πιο σταθερό χρόνο συμμετοχής και μεγαλύτερο ρόλο στο rotation. Όχι βασικό, αλλά βοηθητικό, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να καταστήσει πιο ισχυρή τη θέση του εντός της ομάδας.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 1.9 πόντοι με 75% στα δίποντα, 36.8% στα τρίποντα, 33.3% στις βολές, 1 ριμπάουντ, 0.3 ασίστ, 0.1 κλέψιμο, 0.4 λάθη και 0.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά 9'20'' συμμετοχής.

74. Χάουαρντ Σαντ Ρος

Πολύ περίεργη η φετινή σεζόν για τον 31χρονο γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος αγωνίστηκε ως επί το πλείστον στο "2" και το "3" -αντί για το "1" που τον βλέπαμε πέρσι. Βέβαια, εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν στη διάρκεια της σεζόν (ειδικά με τον Στέφαν Γιόβιτς), πήρε πάλι μερικά λεπτά συμμετοχής ως πόιντ γκαρντ, προσπαθώντας να φέρει σε πέρας την αποστολή. Η γεύση που αφήνει με την εικόνα του φέτος είναι γλυκόπικρη, αφού υπήρχαν αγώνες που ενθουσίαζε και θύμιζε σε όλους τον παίκτη που υποχρέωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τον αγοράσει από την ΑΕΚ, από την άλλη όμως υπήρχαν περιπτώσεις που έμοιαζε πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του. Το 25.3% στα τρίποντα εξηγεί εν πολλοίς αυτό, όπως επίσης το γεγονός πως σχεδόν στους μισούς αγώνες (15/31) είχε μέχρι δύο εύστοχες εντός παιδιάς προσπάθειες. Η έλλειψη σταθερότητας, κυρίως εκτελεστικά, τον έφερε σε δύσκολη θέση, όπως αντίστοιχα τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μια ομάδα με δομικό πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ.

Τα στατιστικά στην EuroLeague: 7.2 πόντοι με 52.3% στα δίποντα, 25.3% στα τρίποντα, 82.1% στις βολές, 3.1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 1.3 λάθη και 8.5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ