ΚΑΒΑΛΑ

Παναθηναϊκός - Καβάλα 81-63

Παναθηναϊκός - Καβάλα 81-63
New Image

Ο Παναθηναϊκός με εκπληκτικά ποσοστά από τα 6.25μ. έκαμψε την αντίσταση της Καβάλας με 81-63

Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν πολλά αμυντικά προβλήματα στο α' ημίχρονο και βρέθηκαν να ακολουθούν συνεχώς στο σκορ. Ωστόσο στη συνέχεια με όπλο τα εκπληκτικά τους ποσοστά από τα 6.25μ. γύρισαν το ματς, με τον Ομπράντοβιτς να βάζει για επτά λεπτά στο παρκέ τον Τσαρτσαρή που επέστρεψε στην ενεργό δράση.
Κορυφαίος για τους νικητές ο Μάικ Μπατίστ που έκανε νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους 10 ριμπάουντ. Ο Νίκολας σκόραρε σε κρίσιμα σημεία, σταματώντας στους 15 πόντους, ενώ από 11 είχαν Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους.

Η μαχητική Καβάλα πάλεψε για πολύ περισσότερο από ένα ημίχρονο, ωστόσο στο τέλος παραδόθηκε. Εξαιρετικός ο Σούντοφ που σταμάτησε στους 21 πόντους και είχε 9 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός στερήθηκε τις υπηρεσίες του Βασίλη Σπανούλη και του Μάρκους Χάισλιπ, μάλλον ξαφνιάστηκε από το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Καβάλας. Μετά το 5-4 με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του Ομπράντοβιτς, η Καβάλα πήρε τα ηνία στο σκοράρισμα με τον Σούντοφ να είναι σε εξαιρετική μέρα.

Στο 5΄οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 6-11, ενώ στο 8΄η διαφορά άγγιξε τους 10 πόντους (10-20) με τους "πράσινους" να δείχνουν εγκλωβισμένοι στην άμυνα των αντιπάλων τους. Ο Ομπράντοβιτς προσπαθούσε με συνεχείς αλλαγές και τρεις γκαρντ να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ωστόσο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +14 (10-24) έχοντας 7/14 δίποντα έναντι μόλις 2/12 του Παναθηναϊκού. Το 13-24 του δεκαλέπτου, σίγουρα ικανοποιούσε τον Αλεξανδρή και προβλημάτιζε τον Ζοτς ο οποίος ζήτησε καλύτερη άμυνα στη συνέχεια και μεγαλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ (10-14).

Σταθερά το προβάδισμα η Καβάλα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία, κάτι που είχε άμεσα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την ευστοχία των πρασίνων από τα 6.25μ. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να προηγήθηκαν με 16-29, ωστόσο τρία συνεχόμενα τρίποντα από Γιασικεβίτσιους, Διαμαντίδη και Νίκολας μείωσαν σε 22-29, ωστόσο ένα εντυπωσιακό κάρφωμα από τον Μπατίστ ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να καλέσει τάιμ άουτ (24-29).

Ο Νίκολας με νέο τρίποντο μείωσε στο δίποντο (27-29), ολοκληρώνοντας έτσι ένα σερί 11-0 για την ομάδα του. Στο 15΄ ο άτυχος φέτος Κώστας Τσαρτσαρής επέστρεψε στην ενεργό δράση και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, δείχνοντάς του την αμέριστη συμπαράστασή του. Ο Παλάσιο έδωσε μια ανάσα στην Καβάλα (30-34), ο Παναθηναϊκός μείωσε στο καλάθι (32-34), όμως ο Σούντοφ συνέχισε να είναι ζεστός από τα 6.25μ. δίνοντας συνεχείς λύσεις στην ομάδα του.

Στο 19' την έφερε και πάλι στο +5 (35-40), αφήνοντας τους γηπεδούχους να κηνυγούν στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν 5/6 αιφνιδιασμούς μέχρι το ημίχρονο και ο Σούντοφ με 14 πόντους και 4/5 τρίποντα.

Το γύρισε με όπλο άμυνα και τρίποντα

Η Καβάλα με το ίδιο τέμπο έκανε το 38-44 στο ξεκίνημα της γ' περιόδου, ωστόσο σταδιακά ο Παναθηναϊκός άρχισε να μειώνει... Με δύο τρίποντα από τον Νίκολας και αφού στο μεταξύ είχε χάσει δύο βολές, το σκορ έγινε 46-44, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα ξανά στο 24΄.

Ο Διαμαντίδης με τρίποντο προσπάθησε να φέρει τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος (49-44), όμως ο Παλάσιο απάντησε αμέσως (49-47). Ο τελευταίος μείωσε σε 56-50, αφήνοντας πρόσκαιρα την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο, η συγκέντρωση για τους παίκτες του Αλεξανδρή είχε χαθεί, δίνοντας τη θέση της στη νευρικότητα.

Έτσι, με μακρινό δίποντο, ο Μάικ Μπατίστ έγραψε το 60-50 της γ΄περιόδου, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά για τον Παναθηναϊκό που έλεγχε πια τα ριμπάουντ (32-29) και είχε περιορίσει αισθητά τα λάθη του.

Μίλησε η εμπειρία και η ανωτερότητα

Η Καβάλα με σερί 9-0 στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, μείωσε σε 60-59, ξαναρχίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από την αρχή. Ο Ραϊτσεβιτς βοηθούσε τον Σούντοφ επιθετικά με τους πράσινους να αντιμετωπίζουν και πάλι κάποια αμυντικά προβλήματα.

Ωστόσο, ο Γιασικεβίτσιους με πέντε συνεχόμενους πόντους έφερε τον Παναθηναϊκό στο +6 (65-59), δίνοντας βαθιά επιθετική ανάσα. Ακολούθησαν δύο τρίποντα από Φώτση και Γιασικεβίτσιους που έκαναν το σκορ 73-61, μειώνοντας τις όποιες ελπίδες της Καβάλας για νίκη.

Από εκεί κι έπειτα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι εβλεπαν το καλάθι σαν... βαρέλι από τα 6.25μ. Έτσι, με τρίποντο του Διαμαντίδη ξέφυγαν με 15 πόντους (78-63) και κάπου εκεί γράφτηκε ο επίλογος. Αξιέπαινη η προσπάθεια της Καβάλας που δείχνει... ομάδα και πλέον έχει το μυαλό της στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 38-42, 60-50, 81-63

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Βεργίνης, Τέπιτς 3(1), Περπέρογλου 6, Μπατίστ 18, Φώτσης 3(1), Γιασικεβίτσιους 11(3), Νίκολας 15(5), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 11(3), Πέκοβιτς 7, Καλάθης 6.

Καβάλα (Αλεξανδρής): Νίκου, Σούντοφ 21(5), Στεφανίδης 2, Αγγελόπουλος 2, Κόλινς 8, Ηλιάδης 3(1), Παλάσιο 16(3), Ραϊτσεβιτς 5, Κυρίτσης 6, Τσέρανιτς, Γκούστας.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Ομπράντοβιτς: "Θα τους πιέσω"

Δυσαρεστημένος από την απόδοση των Καλάθη και Τέπιτς έμεινε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θέμα στο οποίο ανάφέρθηκε κιόλας στη συνέντευξη Τύπου.

"Υπάρχει μεγάλη διαφορά στα δύο ημίχρονα και κυρίως στην πρώτη περίοδο. Κάθε φορά που υπάρχει μία διακοπή είναι δύσκολα τα πράγματα. Και τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολα γιατί έχουμε πολλούς τραυματίες και δεν μπορούμε να κάνουμε καλή προπόνηση.

Ακόμα και ο Βεργίνης είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Ο Μπόγρης έχασε πολλές προπονήσεις, ο Περπέρογλου έκανε μόνο μία, ο Γιασικεβίτσιους έχει τα προβλήματα που έχει, ο Τσαρτσαρής ήταν δύο μήνες εκτός, ο Διαμαντίδης, επίσης έκανε μόνο μία προπόνηση, ο Πέκοβιτς τον τελευταίο μήνα έκανε από όσο θυμάμαι δύο προπονήσεις. Και εκτός είναι και οι Σπανούλης και Χέισλιπ.

Οπότε έχουμε 100% έτοιμους τον Φώτση που έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια φέτος, τον Μπατίστ που παρά τα προβλήματα που έχει δουλεύει πάντα και έχουμε και δύο παίκτες τον Τέπιτς και τον Καλάθη που δουλεύουν έξαιρετικά αλλά παίζουν πάρα πολύ κακά.





Και αυτό είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, γιατί χρειάστηκε να πιέσω τους Διαμαντίδη και Περπέρογλου. Και μετά από αυτό έχουμε μία περίοδο να δουλέψουμε σκληρά και να ήμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ.

Τι σημαίνει αυτό; Κάποιοι παίκτες έχουν προβλήματα. Δεν τους πίεσα ποτέ, αλλά τώρα ακόμα και αν πονάνε λίγο θα πρέπει να τους πιέσω. Δύο μήνες έχουν απομείνει και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να προσαρμοστούμε καλά για τον μοναδικό στόχο που μας έχει μείνει.

Δεν πιστεύω ότι δεν τα δίνουν όλα ή ότι δεν βάζουν την ομάδα πάνω από τους ίδιους. Απλά πρέπει να πιεστούν να βοηθήσουν έστω και στην προπόνηση. Έστω και για λίγο".



Αλεξανδρής: "Εκπληκτικό το α' ημίχρονο"

Όρεξη για αστεία είχε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ο οποίος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: " Δεν πειράζει που δεν με κάλεσε... με κέρασε μέσα στο παιχνίδι, που χάσαμε μόνο 18 πόντους".

Αναφορικά με το ματς στο οποίο η ομάδα του στάθηκε πολύ καλά, ο "τίγρης" τόνισε: " Έμεινα ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Παίξαμε πειθαρχημένα και με τακτική. Ήρθαμε και προσπαθήσαμε να αντέξουμε όσο μπορούμε. Το πρώτο μας ημίχρονο ήταν εκπληκτικό, στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός ανέβασε τα ποσοστά του και την απόδοση του.

Προσπαθούμε να παίξουμε ολοκληρωτικό μπάσκετ και να βασιζόμαστε σε σωστές επιλογές και καλή τακτική. Μετά την διακοπή, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο έτοιμος. Όταν επανέλθουν και οι άλλοι τραυματίες θα είναι πολύ δυνατός.



Και εμείς είχαμε απουσίες και μας δυσκόλεψε γιατί ο Παναθηναϊκός είχε ψηλά τριάρια και φορτώθηκε με φάουλ ένα από τα καλά μας όπλα, ο Μιχάλης Κυρίτσης. Ο Χαφ ήταν άρρωστος και για αυτό δεν έπαιξε και δεν ήρθε στην αποστολή".




























































TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ