ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κλείνει στον Παναθηναϊκό ο Λευτέρης Μαντζούκας

Ο Λευτέρης Μαντζούκας
Ο Λευτέρης Μαντζούκας EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι έτοιμος να αποκτήσει τα δικαιώματα του Λευτέρη Μαντζούκα από τον Προμηθέα Πάτρας και να τον εντάξει άμεσα στο δυναμικό του.

Κοντά σε μία πολύ σπουδαία μεταγραφή, με το βλέμμα τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, είναι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Οι πράσινοι είναι έτοιμοι να αποκτήσουν τον Λευτέρη Μαντζούκα (17, 2μ07) από τον Προμηθέα Πάτρας (οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε τελικό στάδιο), με στόχο την άμεση ενσωμάτωσή του στο ρόστερ και την παρουσία του στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας, ως μέλος του rotation.

Ο 17χρονος φόργουορντ αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στην αχαϊκή ομάδα, βρέθηκε στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται όμως (αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής) να φορέσει άμεσα την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Διαβάστε την υπέροχη ιστορία του Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος έφυγε από τα Ιωάννινα με μια μπάλα στα χέρια για να κυνηγήσει τα όνειρά του μέσω του Προμηθέα Πάτρας (αρχικά), πριν από μερικά χρόνια.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ

Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι γενημμένος στις 8 Ιουλίου 2003 (17 ετών) και με ύψος 2μ07 αγωνίζεται τόσο ως σμολ όσο και ως πάουερ φόργουορντ. Από το 2017 ανήκε στον Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος εκπόνησε ειδικό πρόγραμμα για να βελτιώσει το κορμί και τις τεχνικές του δεξιότητες, εντάσσοντάς τον παράλληλα στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας από πολύ νωρίς.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο 17χρονος φόργουορντ θεωρείται εκ των κορυφαίων ταλέντων της ηλικίας του, είναι βασικό στέλεχος όλων των μικρών εθνικών ομάδων και θεωρείται prospect που μπορεί να φτάσει μέχρι το ΝΒΑ.

Στη διάρκεια της περσινής σεζόν (με εμφανή τη βελτίωση της σωματοδομής του) έκανε μάλιστα πολύ αισθητή την παρουσία του στη διάρκεια του Adidas Next Gen Tournament της EuroLeague, εκεί όπου στον όμιλο του Μονάχου είχε 32 πόντους με 65.1% στα δίποντα (28/43), 24.3% στα τρίποντα (9/37), 88.2% στις βολές (45/51), 12.8 ριμπάουντ (51), 3 ασίστ (12), 2.5 κλεψίματα (10), 5 λάθη (20) και 38.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (153) σε 39'04'' συμμετοχής, ανά αγώνα.

Μέσα σε όλα, απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου έκανε νέο ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση με τους 49 που σημείωσε -είχε ακόμη 19 ριμπάουντ. Όπως ήταν φυσιολογικό επελέγη στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Ειδικά την τελευταία διετία, ο Μάκης Γιατράς έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ταλέντο και τις ικανότητες του νεαρού παίκτη, τον οποίο υπολόγιζε ως ισότιμο μέλος του rotation. Στη διάρκεια της φετινής σεζόν άλλωστε, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια για το EuroCup, ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε 24 πόντους (με 3/4 δίποντα, 6/6 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, μιλάμε για ένα ταλέντο που δεν είχε αντίπαλο στην Ελλάδα, στις μικρές ηλικίες. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελική φάση του Πανελληνίου Εφήβων που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στο κλειστό του Αγίου Θωμά, τελείωσε το παιχνίδι με το Ηράκλειο με 57 πόντους (22/32 σουτ και 12/18 βολές), 16 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα, 15 κερδισμένα φάουλ και 64 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN GBL ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ