ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος: 93-64

Οι "πράσινοι" πήραν εκδίκηση για τον πρώτο γύρο συντρίβοντας τον Πανελλήνιο με 93-64 στο ΟΑΚΑ

Ένα σερί -δια χειρός Διαμαντίδη- οδήγησε το ματς σε διψήφια διαφορά, ενώ το "καταιγιστικό" τρίτο δεκάλεπτο των γηπεδούχων το μετέτρεψε σε... περίπατο.
Οι Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού (στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο αντίστοιχα), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε κι ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Ο Ζελικο Ομπράντοβιτς βρήκε παράλληλα ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κανείς παίκτης δεν έπαιξε πάνω από 21 λεπτά.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός δεν επιβεβαίωσε στο ξεκίνημα του ματς την αγωνιστική του άνοδο. Αντίθετα ο Πανελλήνιος ήταν η ομάδα που επέβαλε το δικό της ρυθμό, παίζοντας με μεγάλη ταχύτητα στην επίθεση. Με πρωταγωνιστές τους Γκόλεματς και Γκράντι οι "κυανόλευκοι" προηγήθηκαν με 20-14.

Μόνο όταν ήρθε από τον πάγκο ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατάφεραν οι "πράσινοι" να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να ισοφαρίσουν σε 20-20 μέσω των βολών, σε μια προσπάθεια τους να μεταφέρουν τις επιθέσεις μες στη ρακέτα. Αυτός που είπε, ωστόσο, την τελευταία λέξη ήταν ο Μανώλης Παπαμακάριος που έκανε στην εκπνοή το 21-22.

Η εικόνα της δεύτερης περιόδου ήταν πολύ διαφορετική με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να εξελίσσεται στο μεγάλο πρωταγωνιστή. Δίνοντας ενέργεια στην άμυνα και τις λύσεις στην επίθεση ο διεθνής πλέι-μέικερ οδήγησε το "τριφύλλι" σε ένα σερί 12-0 (33-22).

Παράλληλα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή για πίεση σε ολόκληρο το γήπεδο, επιλογή που έφερε αποτέλεσμα. Έτσι ο Πανελλήνιος "κόλλησε" σκοράροντας το πρώτο του το καλάθι στο 16' με τον Ιβάν Ραντένοβιτς στον αιφνιδιασμό.

Η διαφορά έφτασε ως τους 13 πόντους (38-25), πριν ακολουθήσει η αντεπίθεση της ομάδας του Ηλία Ζούρου που στηρίχτηκε και πάλι στους Γκράντι-Γκόλεματς και εκμεταλλεύτηκε την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να μειώσει στους 6 (38-32), πριν γίνει το 45-34 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη το παιχνίδι εξελίχθηκε σε... τυπική διαδικασία. Μέσα σε πέντε λεπτά ο "Παναθηναϊκός του τρίτου δεκαλέπτου" κυριάρχησε στέλνοντας εν ριπή οφθαλμού τη διαφορά στους 20 πόντους (63-43) και μετά από λίγο στους 30 (77-47), πριν το μικρό 6-0 και το 77-53 του 30'.

Σε εκείνο το διάστημα οι "πράσινοι" επέδειξαν τη γνωστή καλή κυκλοφορία και τα "φονικά" ποσοστά από την περιφέρεια, που τους επέτρεψαν να ξεφύγουν με μεγάλη διαφορά, ακόμη κι όταν οι φιλοξενούμενοι επιστράτευσαν άμυνα ζώνης για να ρίξουν το ρυθμό.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα. Ο μαχητικός Βλάντιμιρ Πέτροβιτς "έβγαλε" κάποιες προσωπικές φάσεις και κράτησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, την ώρα που οι δύο προπονητές είχαν αδειάσει τους... πάγκους τους στο παρκέ, θέλοντας να μοιράσουν το χρόνο συμμετοχής.

Κάπως έτσι γράφτηκε το τελικό 93-64 που επιβεβαιώνει πλήρως την κυριαρχία του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-22, 45-34, 77-53, 93-68

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 15 (4), Κέτσμαν 3 (1), Σπανούλης 6 (2), Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 11, Φώτσης 11 (1), Χατζηβρέττας 6, Νίκολας, Τσαρτσαρής 13 (1), Διαμαντίδης 11 (2), Πέκοβιτς 6, Σάκοτα 6 (2).

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Όστογιτς 8, Παπαμακάριος 2, Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 2, Σακελλαρίου, Νιούλεϊ 8 (1), Πέτρουλας, Νάτζφεϊ 4, Πέτροβιτς 9 (1), Γκράντι 14 (1), Γκόλεματς 9, Ραντένοβιτς 8.

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Ομπράντοβιτς: "Μετά τα... μπουζούκια"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έκρυψε την ικανοποίηση του μετά το τέλος του αγώνα, κάνοντας παράλληλα παράπονα για την ώρα διεξαγωγής του αγώνα. 'Παίξαμε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στο τέλος που ήμασταν πολύ μπροστά αγωνιστήκαμε με πάθος και έξυπνα.

Ίσως εξαίρεση είναι το πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο Πανελλήνιος σκόραρε εύκολα καλάθια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος κυρίως από την επιθετικότητα και την μαχητικότητα στην επίθεση, γιατί παρά την τακτική που μας έπαιξε ο Πανελλήνιος, βρήκαμε ανοικτά σουτ και σκοράραμε. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε… το ίδιο επιθετικοί σε άμυνα και επίθεση.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου αλλά και στους ήρωες που ήρθαν σήμερα... Πιστεύω ότι το να βάλεις ένα παιχνίδι τέτοια ώρα είναι μία κίνηση που εναντιώνεται στο μπάσκετ. Καλύτερα να το βάλεις 5 τα ξημερώματα. Ίσως να περάσει κάποιος μετά τα μπουζούκια.

Το να βάζεις έναν αγώνα τέτοια ώρα, είναι μία πράξη που στρέφεται κατά του μπάσκετ. Το έχετε δει και με άλλα παιχνίδια που γίνονται μεσημέρι. Δεν έχουν κόσμο. Είναι αστείο το να βάζεις τέτοια παιχνίδια τέτοια ώρα και δεν με νοιάζει για την τηλεόραση.

Ήμαστε σε ένα καλό δρόμο. Έχουμε πολλά σημαντικά παιχνίδια να παίξουμε. Τρία σημαντικά παιχνίδια στο Τορ-16 και άλλα ακόμα στην Ευρωλίγκα, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε"







σχολίασε ο "Ζοτς".

Ο Κώστας Τσαρτσαρής πρόσθεσε: "Παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα, που μπορεί να μην είχε καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι πολύ ποιοτική και μπορεί να σε δυσκολέψει. Για αυτό έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας με τον πρώτο τίτλο να κρίνεται την Κυριακή για αυτό και θέλαμε τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους.

Έχουν αλλάξει πράγματα τον τελευταίο καιρό. Από την διάθεση, από το ένστικτο του κυνηγού που πρέπει να έχουμε. Όταν το θήραμα είναι κάτω πρέπει να το σκοτώνουμε. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που πρέπει να διορθώσουμε και συνεχίζουμε.

Είναι ένα παιχνίδι που είναι στην κορυφή της λίστας. Δεν έχει σημασία πόσους τίτλους έχουμε κερδίσει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί ο ΟΣΦΠ να πήρε παίκτες αλλά εμείς έχουμε καλύτερους. Όλα θα συμβούν την Κυριακή μέσα στο παρκέ και τα ονόματα και όσα λέμε εδώ, μικρή σημασία έχουν"



.

Στην αντίπερα όχθη ο Ηλίας Ζούρος υπογράμμισε: "Δεν έχω να πω πολλά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που αυτή την περίοδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι μία ομάδα που όταν ανεβάζει το ρυθμό είναι δύσκολο να την σταματήσεις, ακόμα και όταν πετύχεις καλάθι.

Έχει την δυνατότητα να τρέξει ή να πετύχει τρίποντο. Είναι πολύ ποιοτική ομάδα, με την ίδια φιλοσοφία. Τον είχαμε κερδίσει, γιατί δεν ήταν τόσο καλός εκείνη την περίοδο. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στην διάρκεια. Καλώς ή κακώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν, αφού έχουν και πολλούς αλλά και ποιοτικούς παίκτες.

Για μας είναι καλό που υπάρχει η διακοπή γιατί θα ανασυγκροτηθούμε και να πάρουμε τα πάνω μας"



.

Τέλος ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς τόνισε: "Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά θέλαμε να προσπαθήσουμε και ήρθαμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Στα τελευταία παιχνίδια, δεν παίζουμε όπως θα θέλαμε και βρήκαμε απέναντι μας έναν Παναθηναϊκό που έχει βρει τον ρυθμό του και παίζει καλό μπάσκετ. Σίγουρα δεν περιμέναμε να χάσουμε με 30 πόντους".








































TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ