ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 97-54

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 97-54
ομαδικη INTIME SPORTS

Οι "πράσινοι" δεν κρατιούνται... εντός συνόρων διαλύοντας τον -ντροπιαστικό- ΠΑΟΚ με 97-54

Κανονικά, θα έπρεπε να γράψουμε "ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον ΠΑΟΚ" και να τελειώσουμε το κείμενο με αυτή την πρόταση. Άλλωστε, κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα στο ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν καταιγιστική από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, απίστευτα εύστοχη από την περιφέρεια, με μεγάλη όρεξη (πιθανόν να έπαιξε ρόλο και η πρόσφατη ήττα στην Πυλαία από το δικέφαλο), εξαιρετική άμυνα και με τον ΠΑΟΚ απλό... παρατηρητή.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης επέστρεψε στα παρκέ, μία εβδομάδα πριν τον μεγάλο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος και ψάχνει τα πατήματά του. Ωστόσο, αυτό δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην απόδοση του Παναθηναϊκού που είχε τον Νίκολα Πέκοβιτς και τον Μάικ Μπατίστ σε πολύ καλή μέρα, ενώ στην περιφέρεια ο Βασίλης Σπανούλης και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δημιούργησαν και εκτέλεσαν όπως ακριβώς θέλει ο προπονητής τους.

Οι 64 πόντοι που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο αποτελεί ρεκόρ, ενώ τα 9/12 τρίποντα αποτελεί ποσοστό που δημιουργεί πολύ θετικές εντυπώσεις ενόψει του Φάιναλ Φορ του Βερολίνου και δείχνει ότι η σκληρή προετοιμασία που έκανε ο "Ζοτς" τις προηηγούμενες ημέρες στους παίκτες έπιασε τόπο. Επί της ουσίας, το παιχνίδι τελείωσε από την πρώτη περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 31-14 και ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος, όχι μόνο να αντιδράσει, αλλά και να παίξει!

Το κρεσέντο του Παναθηναϊκού και το ρεσιτάλ στην επίθεση συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, η άμυνα έδωσε περισσότερες κατοχές μπάλες, βγήκαν αιφνιδιασμοί, ενώ όποτε η μπάλα περνούσε στη ρακέτα και τον Νίκολα Πέκοβιτς, ο Μαυροβούνιος πετυχαίνε καλάθι, κέρδιζε φάουλ ή μοίραζε σωστά την μπάλα, ανοίγοντας την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, έκανε δοκιμές, ζητούσε σοβαρότητα και είδε το ματς με τον ΠΑΟΚ ως μια καλη προπόνηση για το Βερολίνο. Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Μπρίντον Τζόνσεν και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς είχαν κάποιες εκλάμψεις, αλλά η ομαδική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν τραγική και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομάδας που συμμετέχει στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, παρά τα όποια προβλήματα έχει.

Το αγωνιστικό ενδιαφέρον εξαντλήθηκε με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος, ουδείς ενδιαφερόταν για την εικόνα του παιχνιδιού. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού φώναζε συνθήματα για την Ευρωλίγκα και το Φάιναλ Φορ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν πραγματική αγγαρεία και πολλές φορές δεν άκουγαν ούτε τις οδηγίες του Γιώργου Καλαφατάκη στα τάιμ άουτ και η μόνη... αγωνία ήταν για το αν ο Παναθηναϊκός θα ξεπερνούσε τους 100 πόντους (όπως πάντα συμβαίνει... στα μέρη μας, λες και είναι η ανακάλυψη της Αμερικής).

Όμως, οι πράσινοι έκαναν μια μικρή συντήρηση δυνάμεων και σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα ποσοστά ευστοχίας που είχαν στα σουτ σε σχέση με το πρώτο μέρος, δεν κατόρθωσαν να φτάσουν τους 100 πόντους (παρότι θα μπορούσαν να φτάσουν και τους 120 αν συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο - πράγμα αδύνατο) και τελικά επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 97-54 και πλέον πάνε τη Δευτέρα στην Πυλαία για το 2-0. Εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ εμφανιστεί στο γήπεδο...

Τα δεκάλεπτα: 31-14, 64-31, 85-37, 97-54

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 9 (1), Κέτσμαν 3 (1), Σπανούλης 11 (2), Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 14 (1), Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 4, Νίκολας 12 (2), Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Πέκοβιτς 21, Σάκοτα 4

ΠΑΟΚ (Γιώργος Καλαφατάκης): Γιόνσεν 17, Καλαμπάκας, Σίμτσακ 4, Κυρίτσης 7, Δεμερτζής 10 (2), Γιαννακίδης, Τομάσεβιτς 16

Αναλυτικά στατιστικά του Παναθηναϊκού εδώ και του ΠΑΟΚ εδώ .

Ομπράντοβιτς: "Να κάνουμε το 2-0 και να ετοιμαστούμε για το Βερολίνο"

Μετά το τέλος του ματς, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: " Ήμασταν πολύ σοβαροί με εξαίρεση ελάχιστα λεπτά και αυτό με ικανοποιεί διότι οφείλουμε να μπούμε δυνατά τώρα που ξεκινούν τα πλέι οφ. Συμφωνώ ότι για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρίσκεται στα πλέι οφ παρά τα προβλήματά του. Σήμερα άλλωστε εμφανίστηκε χωρίς δύο παίκτες γι αυτό και τους δίνω συγχαρητήρια. Με όλα τα προβλήματά τους πιστεύω πως δείξαμε σήμερα ότι τους σεβόμαστε. Το ίδιο θα γίνει και τη Δευτέρα αλλά εκεί περιμένω ότι ο ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει καλύτερη εμφάνιση διεκδικώντας τη νίκη. Θα πρέπει κι εμείς να επιδείξουμε την ίδια σοβαρότητα για να νικήσουμε και να ετοιμαστούμε για το φάιναλ φορ".

Καλαφατάκης: "Θα παίξουμε για την τιμή μας"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαφατάκης είπε: "Τους είχε πειράξει η ήττα στη Θεσσαλονίκη, το ξέραμε και περιμέναμε ότι θα μας πιέσουν πολύ ώστε να μας νικήσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Δεν με πειράζει αφού εμείς δεν είχαμε ούτε παίκτες για διπλό ενώ ο Καυκής και ο Τσιάρας απλά ταξίδεψαν. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και το γεγονός ότι τερματίσαμε έβδομοι με όλα τα προβλήματα είναι το καλύτερο δυνατό. Η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού μας τιμάει διότι έδειξαν ότι πήραν πολύ σοβαρά την ήττα τους στη Θεσσαλονίκη. Έδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι με το να αντιδράσει έτσι ώστε να μην μας αφήσει κανένα περιθώριο. Αυτός είναι ο χαρακτήρας νικητή. Το 10-0 των πρώτων λεπτών ήταν χαρακτηριστικό για το πού θα πάει ο αγώνας. Γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα θα έχουμε λίγες πιθανότητες όμως θα τις διεκδικήσουμε για την τιμή μας".

Νίκολας: "Η κατάλληλη συγκέντρωση μετά την ήττα στην Πυλαία"

Ο Ντρου Νίκολας τόνισε: "Παίξαμε πολύ καλά διότι είχαμε την κατάλληλη συγκέντρωση ιδιαίτερα μετά την ήττα μας στον τελευταία αγώνα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια ότι έπρεπε να αντιδράσουμε και να δείξουμε σε όλους ότι στα πλέι οφ παίρνουμε κάθε αγώνα πολύ σοβαρά. Οφείλουμε να το κάνουμε τώρα αφού έχουμε και το φάιναλ φορ και το Βερολίνο. Αυτοί οι δύο αγώνες, αν νικήσουμε στη Θεσσαλονίκη μας οδηγούν εκεί που θέλει ο προπονητής ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους επόμενους αγώνες. Πετύχαμε στο πρώτο μέρος, τώρα οφείλουμε να πάμε στην έδρα τους και να τελειώσουμε την σειρά εκεί".

Τέλος, ο Γιάννης Δεμερτζής, είπε: "Ήρθαμε εδώ με σκοπό να ελέγξουμε το ρυθμό, αλλά δεν το πετύχαμε. Δεν διαθέταμε πολλές λύσεις και πιστεύω ότι η σειρά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θέλω να είμαστε έτοιμοι για την δεύτερη αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη".
































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ