EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-Παρτίζαν: 59-64

Παναθηναϊκός-Παρτίζαν: 59-64
ΠΕΚΟΒΙΤΣ

Ήττα σοκ στο γεμάτο ΟΑΚΑ από τα τρομερά μωρά της Παρτίζαν (59-64). Δυσκολεύει η πορεία στο τοπ-16

Ο Παναθηναϊκός είχε εξάρσεις, ήταν καλός μόνο στο πρώτο ημίχρονο και μπλοκαρίστηκε από την καταπληκτική άμυνα της Παρτίζαν και τα μακριά χέρια του "δεινόσαυρου" Βράνες.
Εκτός από τα χαμένα ριμπάουντ, οι "πράσινοι" είχαν κολλήσει και στη ζώνη του Βουγιόσεβιτς με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο να σημειώσουν στα πρώτα δύο λεπτά 5 πόντους με τον Χάισλιπ και στη συνέχεια να μην ξαναβάλουν καλάθι εντός πεδιάς και να σκοράρουν μόνο 2 πόντους ακόμα με βολές του Σπανούλη.

Όλα τα παραπάνω έφεραν το ξεκίνημα με το... αριστερό στο Top-16 που δυσχεραίνει το έργο της ομάδας του Ομπράντοβιτς, που ως αντικειμενικό στόχο θα πρέπει να έχει πλέον τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σκοπό να πιέσει και να περάσει την μπάλα στον Πέκοβιτς. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 3-2 όταν σκόραρε ο Διαμαντίδης αλλά ο Λόρενς είχε την απάντηση και κάπως έτσι κύλησε το πρώτο πεντάλεπτο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ.

Στα μισά της περιόδου ο Ζοτς πέρασε τον Γιασικεβίτσιους, χαμηλώνοντας το σχήμα των Πρωταθλητών αλλά ούτε έτσι κατάφεραν να ξεφύγουν αφού ο Μπόζιτς είχε της απαντήσεις για να δώσει στους Σέρβους το προβάδισμα (11-12) και στη συνέχεια να ισοφαρίσει μετά από τρίποντο του Διαμαντίδη (14-14).

Τις απαραίτητες λύσεις στην ομάδα του Ομπράντοβιτς έδωσε ο Αντώνης Φώτσης με ένα τρίποντο κι ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Ο Διαμαντίδης έκανε το 22-18, αλλά ο ΜακΚάλεμπ με καλάθι στην εκπνοή διαμόρφωσε το 22-20 της πρώτης περιόδου.

Στο παρκέ ο Χέισλιπ
Με τον Μάρκους Χέισλιπ ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο η ελληνική ομάδα και ο Αμερικάνος έγινε δεκτός με άφθονα χειροκροτήματα από τους φιλάθλους της ομάδας, ενώ ο Τέπιτς που είχε περάσει στο παρκέ σκόραρε για πρώτη φορά κατά της πρώην ομάδας του. Με ένα τρίποντο του Διαμαντίδη η ελληνική ομάδα έφτασε για πρώτη φορά σε προβάδισμα 5 πόντων (26-21). Το σερί του Παναθηναϊκού έφτασε στο 10-3 και το προβάδισμα του στους 9 (32-23) ενώ είχε προηγηθεί ένα φανταστικό καλάθι του Χέισλιπ που πέρασε όλη την άμυνα και άφησε την μπάλα αρχοντικά στο καλάθι της Παρτίζαν.

Οι "πράσινοι" δυστυχώς δεν διατήρησαν τον καλό ρυθμό που είχαν αποκτήσει και οι Λόρενς και ΜακΚάλεμπ βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 32-27. Ο Πέκοβιτς απάντησε αλλά οι Σέρβοι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις πριν ο Σπανούλης φέρει εκ νέου στο +7 (37-30) την ομάδα του με τρίποντο. Ο Μπόζιτς μείωσε αλλά οι ευστοχία στις βολές από πλευράς γηπεδούχων έκαναν το σκορ 41-33 (Γιασικεβίτσιους). Το 42-36 του ημιχρόνου διαμόρφωσε με μία βολή 42-36.

Ξανά στο +9
Δυστυχώς το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλό στην τρίτη περίοδο και οι Σέρβοι με σερί 0-4 μείωσαν σε 42-40. Οι Σπανούλης και Σάρας αποκατέστησαν την τάξη για το 46-40 και στα μισά του δεκαλέπτου το "τριφύλλι" έφτασε και πάλι στο +9 (40-49). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού η Παρτίζαν για ακόμα μία φορά μείωσε στους 4 (50-46) με τον Παναθηναϊκό να κολλάει αρκετή ώρα στη ζώνη και τον Σπανούλη να διαμορφώνει το 52-46 του δεκαλέπτου.

Μόλις 7 πόντοι στην τελευταία περίοδο και οδυνηρή ήττα
Τα καλάθια του Μάρκους Χέισλιπ έκαναν τη διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε με 57-51 7 λεπτά πριν τη λήξη του ματς, ενώ νωρίτερα οι Μπόζιτς και Βράνιες είχαν μειώσει στον πόντο. Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Βουγιόσεβιτς ο Ράσιτς μείωσε με τρίποντο ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν και πάλι να έχουν πρόβλημα εναντίον ζώνης.

Ο Κετσμαν "τρύπησε" την ελληνική άμυνα και μείωσε ξανά στον πόντο ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση σκόραρε για 3 και έδωσε με 3' και 35''για το τέλος, προβάδισμα στην Παρτίζαν με 57-59. Το "μπλακ άουτ" του Παναθηναϊκού δεν είχε τελειωμό αφού έμεινε για 7 λεπτά χωρίς καλάθι εντός πεδιάς.

Οι δύο βολές του Σπανούλη ένα λεπτό πριν το τέλος μείωσαν σε 59-61 και στη συνέχεια ο Μπόζιτς με μία βολή έκανε το 59-62. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα αφού ο Σπανούλης κέρδισε φάουλ αλλά αστόχησε και στις δύο βολές, χάνοντας ουσιαστικά την τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να γυρίσει το ματς. Ο Βέσελι απλά με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 59-64.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 42-36, 52-46, 59-64

Παναθηναϊκός (12/28δ, 7/22τρ, 14/24β, 31ρ, 8ασ,11κλ, 12λ, 3κοψ): Τέπιτς 2, Σπανούλης 14 (1/3δ, 2/6δ, 6/10τρ), Περπέρογλου, Φώτσης 6 (1τρ, 6ρ), Χάισλιπ 7 (2/3δ, 1/3τρ, 2ρ), Διαμαντίδης 11 (2/3δ, 3/6τρ, 1/1β, 4ρ, 2ασ, 3κλ, 2λ), Πέκοβιτς 7 (3/8δ, 1/2τρ, 6ρ).

Παρτίζαν (13/35δ, 8/22τρ, 14/20β, 41ρ, 12ασ, 8κλ, 14λ, 5κοψ): Ρόμπερτς 12 (2/5δ, 2/4τρ, 2/3β, 10ρ), Μακάλεμπ 8, Κέτσμαν 5 (1), Στρ.Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 10 (2/5δ, 4/4τρ, 3ρ), Βέσελι 13 (4/6δ, 5/7β, 6ρ, 4ασ, 3κλ), Ντέκιτς, Βράνες 4 (8ρ, 4κοψ), Μπόζιτς 12 (1/3δ, 3/5τρ, 1/2β, 3ρ), Στεβ.Μιλόσεβιτς.

Ομπράντοβιτς: " Χαμένα ριμπάουντ-μεγάλη αστοχία"
Η αστοχία στα σουτ και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ οδήγησαν στην ήττα τον Παναθηναϊκό, όπως παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

" Πριν το παιχνίδι είπαμε ότι είναι μία σοβαρή ομάδα και ξέρει πως να παίζει. Ξεκαθαρίσαμε ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η άμυνα και η κυριαρχία στα ριμπάουντ. Είναι μία ομάδα που έχει κατά μέσο όρο 11 επιθετικά ριμπάουντ και στο πρώτο πήρε ημίχρονο πήρε μόλις 3".

"Η μεγάλη διαφορά ήταν στο δεύτερο όταν πήρε 11. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Νομίζω ότι επιθετικά ήταν ένα από τα χειρότερα ματς που έχουμε κάνει ποτέ. Δεν ήταν όμως λανθασμένες οι επιλογές μας αφού είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ".

"Αν σουτάρεις στο δεύτερο ημίχρονο μόλις 5/15 δίποντα και 1/12 τρίποντα συμπεριλαμβανομένων και των χαμένων βολών, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Χάσαμε λοιπόν τον αγώνα εξαιτίας αυτών των δύο στοιχείων, χαμένα ριμπάουντ και κακή επίθεση".

"Στο τελευταίο δεκάλεπτο που είχαν 16 ριμπάουντ κι εμείς 6. Στην πιο σημαντική περίοδο δεν σκοράραμε ενώ οι αντίπαλοι χάρη στις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες που είχαν, πήραν το θετικό αποτέλεσμα. Ειλικρινά επαναλαμβάνω ότι δεν θυμάμαι άλλο ματς τόσο άσχημο επιθετικά, παρότι ήταν καλές οι επιθέσεις και σουτάραμε χωρίς πίεση





".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους της ομάδας: " Τους ευχαριστώ που ήρθαν να μας δουν να παλεύουμε κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Παρότι χάσαμε ένα ματς έχουμε μπροστά μας κι άλλα και θα συνεχίσουμε έτσι".

Από την πλευρά του ο προπονητής των νικητών Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, είπε: " Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τη στιγμή. Εκμεταλλευθήκαμε την κατάσταση καθώς πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν τραυματισμένοι. Δεν είχαμε ιδιαίτερη πίεση καθώς το φαβορί ήταν ο Παναθηναϊκός".

"Aκόμα είμαστε το αουτσάιντερ και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν στους υπόλοιπους αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μαχητικότητα των παικτών ακόμα και από τους νεαρούς και βγήκαν όλα τα συστήματα που χρησιμοποιήσαμε. Ο προπονητής γνωρίζει ότι οι φίλαθλοι δεν αισθάνονται πολύ καλά αλλά είναι μόνο ένα παιχνίδι

".

Όσον αφορά στην πορεία αποθεραπείας του Άλεξ Μάριτς, είπε: " Αυτή την εβδομάδα θα εντείνουμε την προπόνηση και από την έκβαση της μαχητικότητάς του σ' αυτή θα μπει σε φουλ ρυθμούς".









































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ