ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το νέο αστέρι του τριφυλλιού, Ιωάννα Χατζηλεοντή

Παναθηναϊκός: Το νέο αστέρι του τριφυλλιού, Ιωάννα Χατζηλεοντή
INSTAGRAM /@IOANNA_CHATZILEONTI

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή, το κορυφαίο ταλέντο που απέκτησε ο Παναθηναϊκός και το "κλέψιμό" της από τα χέρια της, Εστουντιάντες.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια καίρια κίνηση για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου της ομάδας, επικρατώντας των ανταγωνιστών του.

Η 22χρονη Ιωάννα Χατζηλεοντή, μετά την ολοκλήρωση της κολεγιακής της πορείας, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Αυτή η μεταγραφή έχει ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της ομάδας, καθώς η Χατζηλεοντή θεωρείται ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της νέας γενιάς.

Η νεαρή φόργουορντ, MVP στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων το 2019 και βασικό μέλος της Εθνικής νεανίδων το 2022, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει πλούσιο βιογραφικό καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: Ίκαρος, Φάρος Κερατσινίου, Πρωτέας Βούλας, Κρόνος Αγίου Δημητρίου και ΓΣ Ηλιούπολης πριν πάρει μεταγραφή για το Πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Στο NCAA έπαιξε τόσο με το Κάνσας, όσο και με το Πίτσμπουργκ. Στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ Ελληνίδα αθλήτρια κατέγραψε συνολικά 62 συμμετοχές, έχοντας 8.8 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ κατά μέσον όρο.

Παρόλο που είχε προσυμφωνήσει με την ισπανική Εστουντιάντες για να αγωνιστεί ως κοινοτική παίκτρια, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να την φέρει πίσω στην Ελλάδα, σπάζοντας τη συμφωνία.

Η Χατζηλεοντή θα καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση της Κατερίνας Σωτηρίου από το τριφύλλι, προσφέροντας ταλέντο, φρεσκάδα και ποιότητα στις θέσεις 3 και 4.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ