NBA

Πανδαιμόνιο στο NBA: Όλες οι κινήσεις στην 1η ημέρα της Free Agency

BASKET LEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Δείτε τις κινήσεις που έγιναν την πρώτη βραδιά της Free Agency, με Τζέιμς Χάρντεν και Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ να γίνονται συμπαίκτες στους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Η Free Agency άνοιξε. Ομάδες και αθλητές μπορούν πλέον να διαπραγματευθούν χωρίς περιορισμούς, να συμφωνήσουν και να περιμένουν την λήξη του μορατόριουμ στις 6 Ιουλίου για υπογράψουν τα συμβόλαιά τους.

Το SPORT24 παρακολούθησε την πρώτη βραδιά της καλοκαιρινής αγοράς στο NBA και σας μετέφερε τις εξελίξεις σύμφωνα με τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ των σημαντικότερων δημοσιογράφων που καλύπτουν τη Λίγκα.

Γουόριορς και Κλέι Τόμπσον αποφάσισαν πως έφτασε το τέλος του δρόμου στη σχέση τους, μετά από 13 χρόνια. Δουλεύουν μαζί για sign-and-trade, με μισή ντουζίνα ομάδες να ενδιαφέρονται για τον έμπειρο σουτέρ.

Κλίπερς και Τζέιμς Χάρντεν συνεχίζουν μαζί. Έδωσαν τα χέρια για διετές συμβόλαιο αξίας 70 εκατομμυρίων, με τον Μούσια να έχει πάντως το δικαίωμα να βγει από τη συμφωνία το καλοκαίρι του 2025.

Σπουδαία συμφωνία για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, που αποχαιρέτησε οριστικά τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ για να πάρει διετές συμβόλαιο στους Λος Άντζελες Κλίπερς με player option για την περίοδο 2024/25 και trade kicker 15%.

Από το Ντένβερ στο Ορλάντο ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, που πήρε 66 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια.

Από την Νέα Ορλεάνη στην Ουάσινγκτον ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, με τριετές συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιστροφή στη Φιλαντέλφια για τον Αντρέ Ντράμοντ. Ο έμπειρος σέντερ (8.4 πόντοι, 9 ριμπάουντ ανά 17.1 λεπτά σε 79 αγώνες φέτος) συμφώνησε με τους Σίξερς για δύο χρόνια και 10 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να γίνει ο αναπληρωματικός του Τζοέλ Εμπίντ. Οι Σίξερς απέκτησαν επίσης τον βετεράνο περιφερειακό Έρικ Γκόρντον, με το veterans minimum, δύο ημέρες πριν εκείνος μπει στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά της Ισπανίας με τις Μπαχάμες.

Καλή κίνηση από τους Ντάλας Μάβερικς, που έδωσαν 27 εκατομμύρια για τρία χρόνια στον 26χρονο φόργουορντ Νάτζι Μάρσαλ, έναν παίκτη σκληρό, που μπορεί να πάρει το περιφερειακό σουτ, το ριμπάουντ και να μπαλώσει τρύπες και ανάγκες.

Οι Σέλτικς κράτησαν τον συμπληρωματικό ψηλό Λουκ Κορνέτ, μία σημαντική μορφή στην καθημερινότητα και στα αποδυτήριά τους. Αμέσως μετά, έδωσαν πολυετές συμβόλαιο στον Νιμίας Κέτα (25, 2μ.13), τον Πορτογάλο σέντερ που είχε φέτος 5.5 πόντους και 4.4 ριμπάουντ ανά μόλις 11.9 λεπτά σε 28 αγώνες.

Οι Γουόριορς έκαναν χρήση της option τους και άφησαν ελεύθερο τον Κρις Πολ που είχε λαμβάνειν 30 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν 2024/25. Και λίγες ώρες μετά, εκείνος έδωσε τα χέρια με τους Σαν Αντόνιο Σπερς του Βικτόρ Γουεμπανιαμά για έναν χρόνο και 11 εκατομμύρια.

Οι Μαϊάμι Χιτ έδωσαν 8 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια στον Κέβιν Λοβ, που συνεχίζει να έχει συμπληρωματικό, αλλά σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Ο έμπειρος σέντερ Μέισον Πλάμλι συμφώνησε με τους Φοίνιξ Σανς για έναν χρόνο.

Παίκτες που έμειναν ελεύθεροι:

  • Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν (26, 2μ.11) αποχαιρέτησε τους Γιούτα Τζαζ
  • Ο Τόμας Μπράιαντ (26, 2μ.08) αποχώρησε από τους Μαϊάμι Χιτ
  • Ο Τσιμέζι Μέτου (27, 2μ.08) δεν θα συνεχίσει στους Ντιτρόιτ Πίστονς
  • Ο Ντέιμιον Λι (31, 1μ.98) έκλεισε το κεφάλαιο Φοίνιξ Σανς
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ