ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιο Εφήβων: Πρωταθλήτρια η ΔΕΚΑ, κέρδισε στον τελικό το Περιστέρι με 60-53

Το Πανελλήνιο Εφήβων κατέληξε στη ΔΕΚΑ. – Ποιος αναδείχθηκε MVP του τουρνουά στη Νάξο.

Η ΔΕΚΑ κατέκτησε τον τίτλο στο 52ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, επικρατώντας του Περιστερίου με 60-53 στον τελικό που διεξήχθη στο κλειστό “Δ. Περιστεράκης” στη Νάξο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με απόλυτη ισορροπία, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η ΔΕΚΑ πήρε πρώτο μικρό προβάδισμα (11-6, 6′), όμως ο Θωμάκος ισοφάρισε άμεσα για το Περιστέρι (11-11). Τα τρίποντα των Χαρτώνα και Πέντζου έδωσαν «αέρα» έξι πόντων (17-11, 9′), με τον Μουτάφη να διαμορφώνει το 19-11 στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.

Το Περιστέρι αντέδρασε δυναμικά, πραγματοποιώντας επιμέρους σκορ 10-1 για να περάσει μπροστά (20-21, 15′). Η ΔΕΚΑ ανέκτησε προσωρινά το προβάδισμα με τον Σεκερτζή (25-24, 16′), αλλά το τρίποντο του Σούγλερη και οι εύστοχες βολές του Στράντζαλη έστειλαν τους «κυανοκίτρινους» στα αποδυτήρια μπροστά με 33-29.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Νικολαΐδη επέβαλε τον ρυθμό της, κρατώντας το Περιστέρι άποντο για έξι λεπτά και τρέχοντας σερί 10-0 (39-33, 27′). Ο Στράντζαλης, με τρίποντο στην τελευταία φάση της τρίτης περιόδου, διαμόρφωσε το 48-37.

Το Περιστέρι απάντησε με σερί 10-0 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (48-47) και ισοφάρισε 50-50 στο 34′. Ωστόσο, το τρίποντο του Ιωάννου έδωσε «ανάσα» στη ΔΕΚΑ (55-50, 36′), με τον Καραθανάση και τον Στράντζαλη να σφραγίζουν τη νίκη από τη γραμμή των βολών, διαμορφώνοντας το τελικό 60-53 και χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του Ευόσμου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λιαρομμάτης, Βάγγαλης, Νικολαΐδης

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-11, 29-33,48-37, 60-53

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Χαρτώνας 13 (2/11 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ,Πέντσος 3 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) Στράντζαλης 15 (1/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ιωαννίδης Α. 6 (2/2 τρίποντα), Μουτάφης 16 (1/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Σεκερτζής 6 (10 ριμπάουντ), Κωνσταντινίδης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πολίτης): Παπαγεωργίου 10 (2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Τζιάλλας 2 (5 ριμπάουντ), Σουγλέρης 6 (1/4 τρίποντα), Καραθανάσης 5 (5 ριμπάουντ), Θωμάκος 18 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Φτιάρας, Χαϊδεμένος 10 (9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τσαλίκης-Βούκτσεβιτς , Μπαρμπαγιάννης 2.

Τα βραβεία της διοργάνωσης

Οι προπονητές ψήφισαν και για τον MVP και την καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Μουτάφης, οποίος ήταν μέλος και την καλύτερης πεντάδας μαζί με τους Γιώργο Μακαρτζή (ΔΕΚΑ), Αλέξανδρο Θωμάκο (Περιστέρι), Χρήστο Τσίπα (Προμηθέα Π.), Χρήστο Γεώργα (Παναθηναϊκός).

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης στην Νάξο αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Θωμάκος του Περιστερίου με 78 πόντους.

Την απονομή του τροπαίου στην ΔΕΚΑ έκανε ο κ. Λάμπρος Τάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ, ενώ τις απονομές σε όλες τις ομάδες έκαναν Γιάννης Βρούτσης Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δημήτρης Λιανός Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Νίκος Πολυκρέτης Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,, Κώστας Τσαρτσαρής Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Νίκος Σταυρόπουλος, Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κώστας Παπαδόπουλος Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΟΚ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ