EUROCUP

Πανελλήνιος-Άρης: 69-71

Πανελλήνιος-Άρης: 69-71
Tσαλδάρης

Ο Κίκι Κλαρκ έδωσε τη λύση και ο Άρης επιβλήθηκε του Πανελλήνιου με 71-69

O Πανελλήνιος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα του Άρη και να προηγηθεί με 18-11 στο δεκάλεπτο. Ωστόσο στη συνέχεια οι "κίτρινοι" ισορρόπησαν, έλεγξαν τον ρυθμό και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει σε 38-36.
Από το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν πέρα από ορισμένα ξεσπάσματα. Στην τελευταία περίοδο ο αγώνας συνέχισε να έχει ενδιαφέρον καθώς ο Άρης με ένα επιμέρους σκορ 7-2 οι δύο ομάδες ήρθαν και πάλι στα ίσα (62-62) πέντε λεπτά πριν από το τέλος με το παιχνίδι να πηγαίνει σε "τεντωμένο σχοινί".

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στη συνέχεια καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις λανθασμένες επιλογές των "Ολυμπιονικών" ωστόσο με μία εύστοχη βολή του Ραντένοβιτς 27'' πριν από το τέλος το σκορ έγινε 68-68. Την τελευταία επίθεση του Άρη ανέλαβε ο Κίκι Κλαρκ ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (το έκτο του στο παιχνίδι, 6/12) βάζοντας και πάλι μπροστά την ομάδα του με 71-68 3" πριν τη λήξη.

Στο 1'' ο Νιούλεϊ κέρδισε φάουλ, έβαλε την πρώτη βολή όμως αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη με τους παίκτες του Άρη να παίρνουν το ριμπάουντ και μαζί τη νίκη με 71-69.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 38-36, 58-55, 69-71

Πανελλήνιος (Ζούρος): Οστοϊτς 2, Παπαμακάριος 7 (1), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 2, Νιούλεϊ 17 (2), Πέτρουλας 3 (1), Νάτζφεϊ 6, Πέτροβιτς 7 (1), Ραντένοβιτς 18, Γκράντι 7.

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 22 (6), Μάρσαλ 5 (1), Σέκουλιτς 9, Αργυρόπουλος, Γκάβελ 3 (1), Αγαδάκος 2, Μπάρλος 7 (1), Τσαλδάρης 10 (1), Νέλσον 13 (1).

Ματσόν: " Μεγάλο παιχνίδι ο Κλαρκ"
Ο Αντρέα Ματσόν είχε κάθε λόγο μετά το τέλος του παιχνιδιού να ήταν ικανοποιημένος από τους παίκτες του, την εμφάνισή τους με τον Ιταλό τεχνικό του Άρη να παραδέχθηκε πως είχε δώσει εντολή ο Κίκι Κλαρκ να κάνει την τελευταία επίθεση. Όσο για τον Ηλία Ζούρο; Ο τεχνικός του Πανελληνίου ήταν έτοιμος να σκάσει με τον ίδιο να ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κακή ήττα.

" Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν πάρα πολύ δύσκολες για μας γιατί αρχίζουμε να παίζουμε διπλά παιχνίδια. Τις τελευταίες εξάλλου 4-5 μέρες είχαμε τραυματισμούς και δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε όπως θα θέλαμε. Οι παίκτες μου ωστόσο προσπάθησαν να εκτελέσουν ότι τους είπαμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι σε πολύ κατάσταση και θα τους ευχαριστούσα για την προσπάθειά τους ακόμα και αν χάναμε. Πραγματικά ωστόσο προσπαθήσαμε πάρα πολύ και ψάξαμε για να κερδίσουμε. Σαν ομάδα ο μοναδικός μας στόχος είναι να πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αν μείνουμε σε αυτή την νοοτροπία θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Την ημέρα που θα πιστέψουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό που είμαστε θα αποτύχουμε".

Σε ερώτηση για το αν το σημερινό αποτέλεσμα δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Άρη απάντησε: " Σε μία τέτοια διοργάνωση το σημαντικό είναι να προστατεύεις την έδρα σου και να κερδίζεις ένα ή δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό που είναι σημαντικό για μας είναι τώρα να προστατεύσουμε την έδρα μας την επόμενη Τρίτη (σ.σ. με την Μπνέι Χασαρόν)".

Κι όσο για την τελευταία επίθεση αν είχε εντολή του να την εκτελέσει ο Κλαρκ απάντησε: " Θέλαμε ο Κίκι να κάνει την τελευταία επίθεση. Δεν είχαμε εξάλλου καθόλου ενέργεια να πάμε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Κίκι έκανε ένα πολύ μεγάλο σουτ και παιχνίδι".

Τσαλδάρης: " Νίκη με εμπειρία Ευρωλίγκα"
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσαλδάρης επισήμανε ότι: " Κάναμε μία μεγάλη νίκη σήμερα και ξεκινήσαμε με το δεξί τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις απέναντι σε μία ομάδα πολύ φορμαρισμένη που παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Για μας είναι πολύ σημαντική νίκη αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικά παιχνίδια. Έχουμε μπροστά μας την ΑΕΚ που και αυτή έχει βρει καλό ρυθμό. Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας να δώσουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια", για να παραδεχθεί ότι: " Κρατάμε την νίκη της πρεμιέρας. Ξεκινήσαμε θετικά", και δεν έκρυψε ότι: " Έχουμε εμπειρία Ευρωλίγκα και σκοπός μας είναι να την χρησιμοποιήσουμε σε αυτά τα παιχνίδια".

Ο Νίκος Μπάρλος τόνισε: " Πολύ σημαντική νίκη σε έναν εμφύλιο. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν υπάρχει ακόμα μισή πρόκριση. Ξεκινήσαμε καλά και με σοβαρότητα θα κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια. Ο Άρης έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και να παίζει δύο παιχνίδια την εβδομάδα, αυτό θα μας δώσει ρυθμό".

Ζούρος: " Δεν δικαιούμασταν να κερδίζουμε"
Αν μπορούσε ο Ηλίας Ζούρος να μην έρθει στην Συνέντευξη Τύπου πολύ πιθανό και να το έκανε. Ο τεχνικός του Πανελληνίου έδειχνε έτοιμος να «σκάσει» στην αίθουσα με τον ίδιο να αρκέστηκε να πει ότι: " Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι όπου δεν δικαιούμασταν να κερδίσουμε και συνεχίζουμε".

Σε ερώτηση για το αν η ήττα αυτή αφήνει πίσω τον Πανελλήνιο στο κυνήγι της πρόκρισης απάντησε: " Θα δούμε. Κανείς δεν το γνωρίζει", ενώ για την απουσία του Γκόλεματς τόνισε: " Όταν λείπει ένας σημαντικός παίκτης αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας. Η ομάδα δεν έπαιξε καλή άμυνα και δεν ήταν συγκεντρωμένη".

Για το αν θεωρεί ότι η ήττα αυτή ήρθε σε καλό σημείο για την ομάδα του ήταν κάθετος ότι: " Δεν υπάρχει καλή ήττα. Υπάρχει μόνο κακή ήττα. Για μας ήταν κακό το αποτέλεσμα με τους παίκτες του Πανελληνίου να πρέπει να είναι προσγειωμένοι και να σκέφτονται μόνο το επόμενο παιχνίδι και τίποτα περισσότερο".

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: " Προσπαθήσαμε... Η απουσία του Γκόλεματς φάνηκε, όμως δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε τον Κλαρκ στη συνέχεια κάναμε κάποια λάθη και δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την ήττα".

Στην ερώτηση αν ο Πανελλήνιος έπρεπε να κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση είπε: " Ο προπονητής ξέρει".

Κι όσο για τον Αλέξανδρο Πέτρουλα; Ο φόργουορντ του Πανελληνίου τόνισε ότι: " Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πώς θα σταματήσουμε τον Άρη που έκανε το παιχνίδι του με το ματς να κρίθηκε στο τελευταίο σουτ και χάσαμε".





































TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ