ΑΡΗΣ

Πανελλήνιος-Άρης: 76-55

Πανελλήνιος-Άρης: 76-55
Ραντένοβιτς INTIME SPORTS

Ένας Πανελλήνιος... άλλης κλάσης, φιλοξένησε σε "πάρτι" τον Άρη και τον νίκησε άνετα με 76-55

Λίγες ημέρες μετά το διπλό του Πανελληνίου στο Αλεξάνδρειο για το Eurocup, η ομάδα του Ηλία Ζούρου επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά του Άρη και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Τα 13 κλεψίματα, τα 12 επιθετικά και 43 συνολικά ριμπάουντ (!) είναι οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα των "ολυμπιονικών", οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο.
Το 16-17 στο πρώτο δεκάλεπτο και το 36-30 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ήταν τα σκορ στα οποία ο Άρης προσπάθησε να αντισταθεί στον Πανελλήνιο, αλλά με τον Δημήτρη Τσαλδάρη μοναδική απειλή για το καλάθι των γηπεδούχων, η ομάδα του Αντρέα Ματσόν δεν μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο στη συνέχεια. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανελλήνιος δέχθηκε μόλις 10 πόντους και σε αυτό το σημείο πήρε τη διαφορά που χρειαζόταν για να θέσει τα θεμέλια της νίκης.

Τα 6/29 τρίποντα δείχνουν επίσης την αδυναμία του Άρη να διασπάσει την άμυνα του Πανελληνίου, ενώ οι κακές επιστροφές των φιλοξενουμένων και τα πολλά λάθη, έδωσαν στους παίκτες του Ζούρου το δικαίωμα να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα. Κορυφαίος για τον Πανελλήνιο ήταν ο Ιβάν Ραντένοβιτς με 16 πόντους, αλλά το σημαντικό για τους γηπεδούχους ήταν είχαν μια συνολικά εξαιρετική εμφάνιση με πολλούς πρωταγωνιστές που οδήγησε στο 76-55.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 36-30, 56-40, 76-55

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 8, Παπαμακάριος 9 (1τρ.), Καλαϊτζίδης 3 (1τρ.), Καλαϊτζής 4, Κομποδιέτας, Νιούλεϊ 12 (1τρ., 5ρ.), Πέτρουλας, Νάντζφεϊ 8 (1τρ.), Πέτροβιτς, Γκράντι 7 (5ρ., 7ασ., 5κλ.), Γκόλεματς 9 (1τρ., 5ρ.), Ραντένοβιτς 16 (7ρ.).

Άρης (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 8, Μάρσαλ 9 (2τρ.), Τσαλδάρης 18 (3τρ.), Νέλσον 2, Σέκουλιτς 8, Αργυρόπουλος 7 (1τρ.), Ηλιάδης, Γκαβέλ, Σκορδίλης, Αγαδάκος, Μπάρλος.

Ζούρος: "Δεν πρέπει να μείνουμε στις επιτυχίες"
Μετά το τέλος του ματς ο Ηλίας Ζούρος δήλωσε: " Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες αλλά και στους συνεργάτες μου γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ για τα δύο παιχνίδια που είχαμε με τον Άρη. Η πρώτη μας έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup και η σημερινή αυτοπεποίθηση. Η σημερινή εξάλλου μας δίνει όμως μόνο δύο βαθμούς αλλά και διάθεση για την συνέχεια και θα πρέπει να συνεχίσουμε την άμυνα που παίζουμε".

Για το αν υπάρχει αλλαγή στόχων στην ομάδα του είπε: " Συνεχίζουμε. Υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές σε μία ομάδα. Υπάρχουν περίοδοι όπου η ομάδα δεν θα έχει και καλή απόδοση. Οι παίκτες είναι άνθρωποι. Δεν είναι μηχανές. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται. Εμείς χαιρόμαστε που κάνουμε συνολικά επιτυχίες. Το να μένεις σε αυτές και να επαναπαύεσαι δεν είναι καλό. Είμαστε μία οικογένεια. Στα προβλήματα του ενός οι υπόλοιποι είναι δίπλα. Θέλω να πω και πάλι συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου. Το πιο σημαντικό αυτοί που δουλεύουν από πίσω".

Για το αν περίμενε μία τέτοιους είδους άνετη νίκη επί του Άρη τόνισε: " Θεωρώ ότι η ομάδα μας όταν είναι καλή μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Ανοίξαμε το παιχνίδι μας και κάναμε περισσότερους από τους 11 αιφνιδιασμούς που γράφει η στατιστική".

Τέλος για την παρουσία του Γκράντι στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας είπε: " Η ομάδα μας δουλεύει σωστά και σοβαρά και είναι ομάδα. Για αυτό κερδίζει. Θέλουμε να σταθεροποιηθούμε ψηλά και να ανέβουμε ψηλά και είναι καλό που ασχολούνται με τον Πανελλήνιο και το μπάσκετ που παίζει. Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Γκράντι που πέρσι έπαιζε διαφορετικά και φέτος για την ομάδα. Έχει μάλιστα για μένα ανέβει ένα επίπεδο".

Ματσόν: "Ζητάω συγνώμη ως προπονητής"
Από την πλευρά του ο Αντρέα Ματσόν είπε: " Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο για το παιχνίδι του. Σαν προπονητής αυτής της ομάδας θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την εμφάνιση. Σαν προπονητής μπορώ να δεχθώ ότι μπορούμε να χάσουμε κάποια παιχνίδια αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να βλέπω κάποιους των οποίων το μυαλό δεν ήταν στο γήπεδο. Δώσαμε πάρα πολλούς αιφνιδιασμούς στον Πανελλήνιο εξαιτίας της κακής μας επίθεσης. Πλέον θα πάμε να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι με αυτούς που αξίζει να παίξουν. Μπορεί να χάσεις τα ριμπάουντ αλλά όχι όπως τα χάσαμε σήμερα".

Για την απώλεια των ριμπάουντ και αν είχε να κάνει με θέμα συγκέντρωσης ή ύψους είπε: " Στα πρώτα 13 παιχνίδια της κανονικής περιόδου χάσαμε την μάχη των ριμπάουντ μόνο σε ένα παιχνίδι. Αν χάναμε την μάχη των ριμπάουντ στο 90% των παιχνιδιών θα έλεγα ότι θα έφταιγε το ύψος. Για μας όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει να παλεύουμε κάθε φορά". Κι όσο για το ενδεχόμενο αλλαγής στο ρόστερ του απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: " Αυτή την στιγμή όχι. Οι αληθινοί άντρες θα πρέπει να προχωρήσουνε".

Νιούλεϊ: "Παίξαμε και για τον Γκράντι"
Ο Μπραντ Νιούλει σημείωσε: " <εμ> Σήμερα ήταν μία πολύ καλή μέρα για μας. Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και αυτό ήταν που επιστήσαμε σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη. Η καλή άμυνα μας οδήγησε σε πολλούς αιφνιδιασμούς. Οι προπονητές και οι παίκτες του Πανελληνίου έπαιξαν και για τον Άντονι Γκράντι και παίξαμε και για αυτόν σήμερα".

Μπάρλος: "Θα κρατήσουμε τον Άρη ψηλά"
Εκ μέρους των παικτών του Άρη μίλησε ο Νίκος Μπάρλος: " Βασικά δεν θα ήθελα να σταθώ στο τεχνικό κομμάτι με την στατιστική να είναι αρκετή. Όλοι στον Άρη έχουμε χαρακτήρα και συνείδηση σαν άνθρωποι. Αυτό που θα κάνουμε να κρατήσουμε τον Άρη ψηλά. Έχουμε χαρακτήρα στα δύσκολα.Είχαμε δύο κακά αποτελέσματα αλλά θα δουλέψουμε για να μείνουμε ψηλά. Έχουμε συνείδηση σαν ομάδα και θα τα καταφέρουμε με το τεχνικό κομμάτι να περνάει σε δεύτερο μέρος".

Σε ερώτηση για τις δύο τελευταίες ήττες είπε: " Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Είμαστε ωστόσο επαγγελματίες και να τα ξεχνάμε όλα. Εξάλλου υπάρχουν και κακές βραδιές". Για το αν η εμφάνιση ήταν απόρροια και του αποκλεισμού της Τρίτης από την συνέχεια του Eurocup τόνισε ότι: " Ένας πρόωρος αποκλεισμός σίγουρα επηρεάζει. Τώρα όμως είναι που θα πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και να είμαστε συγκεντρωμένοι ακούγοντας τον προπονητή. Το 11-2 του Α΄ γύρου δεν είναι καθόλου τυχαίο και παρά τους δύο τελευταίους κακούς μας αγώνες θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σωστά".

Τζεβελέκης: " Ήταν η χειρότερή μου μέρα"
Ως τη χειρότερη μέρα του στην προεδρία του Άρη χαρακτήρισε τη σημερινή ο Θανάσης Τζεβελέκης που για την Κυριακή έχει προγραμματίσει να βρεθεί στο Αλεξάνδρειο, να παρακολουθήσει την προπόνηση και να μιλήσει σε έντονο ύφος στους παίκτες.

" Σήμερα έζησα την χειρότερη μέρα μου ως Πρόεδρος της ΚΑΕ. Η εικόνα που είδαμε σήμερα στο γήπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον Άρη που ξέρουμε και ο λαός της ομάδας μας επιθυμεί να βλέπει".

"Τα συναισθήματα που με διακατέχουν είναι τα ίδια με εκείνα του κόσμου της ομάδας μας. Επειδή όμως αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ και έχουν ξανά συμβεί και σε μας στο παρελθόν, αυτό που μετράει είναι να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα, ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα της Τετάρτης. Ζητώ από τον κόσμο του Άρη να γεμίσει το Παλέ τη συγκεκριμένη μέρα, παρά την πικρία που νιώθει γιατί πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στην ομάδα μας να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό. Είναι σίγουρο ότι μια νίκη επί του Ολυμπιακού, θα ξανά φέρει την ψυχολογία που είχε η ομάδας στον Α’ γύρο, η οποία είναι αυτή του νικητή".

"Ο κόσμος του Άρη να είναι σίγουρος ότι μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και στο κενό που μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο αγώνα, σε συνεργασία με τον προπονητή θα κάνω ότι πρέπει, ώστε να μην διακινδυνέψουμε με τίποτα τον βασικό μας στόχο που είναι η έξοδος μας στην Ευρωλίγκα



".



































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ