ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Πανελλήνιος-Μαρούσι: 81-84

Mε την 7η σερί νίκη το Μαρούσι πέρασε από την Κυψέλη και με το 84-81 επί του Πανελληνίου

Οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να ελέγξουν το ρυθμό και τον... εναέριο χώρο στις δύο ρακέτες, εκμεταλλευόμενοι το "μέγεθος" τους. Ο Μπίλι Κις όταν η ομάδα του το χρειάστηκε πέτυχε δύο "μεγάλα" σουτ και γενικότερα ήταν αυτός που κουμάνταρε τους συμπαίκτες του ιδανικά ώστε να αποδράσουν με το ροζ φύλλο αγώνα.
Ο Μαυροκεφαλίδης εξελίχθηκε σε επιθετική αιχμή στην επανάληψη, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου έδωσε "ουσία" στη φροντ-λάιν, την ώρα που οι "Ολυμπιονίκες" είχαν σε πολύ κακή ημέρα τα δύο μεγάλα τους ατού. Ο Γιούριτσα Γκόλεματς πέτυχε 1 πόντο έχοντας 0/7 σουτ σε 29 λεπτά, ενώ ο Άντονι Γκράντι έμεινε στους 12 πόντους με 5/15 σουτ.

Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη για το Μαρούσι που πλεόν έχει το... πάνω χέρι για την κατάκτηση μιας θέσης που θα του δώσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Ο αγώνας

Η επιλογή του Πανελληνίου για γρήγορο ρυθμό τον βοήθησε να ξεφύγει νωρίς στο σκορ και να επιβάλει το δικό του τέμπο. Ο Μπραντ Νιούλεϊ ξεκίνησε φορτσάτος κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν μια μικρή διαφορά, πριν "γυρίσουν" το ματς οι Κουμπούρας και Κις, που δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα για το 17-15 του δεκαλέπτου.

Σε αυτή την πρώτη περίοδο οι "κυανόλευκοι" κατάφεραν να σταματήσουν το παιχνίδι του Αμαρουσίου μες στη ρακέτα (με παγίδες, αλλά και... τρέξιμο στην άμυνα), εώ όταν μπήκε στο παρκέ ο Ιβάν Ραντόνεβιτς πήραν ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Αναγκαστικά η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου "ακολούθησε" με ένα πιο χαμηλό σχήμα, χωρίς όμως να καταφέρει να μείνει κοντά στο σκορ. Οι Παπαμακάριος-Νιούλεϊ οδήγησαν στο ξέσπασμα των "Ολυμπιονικών" που ξέφυγαν ακόμη και με 10 πόντους (37-27) παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να αποφύγουν ορισμένα επιπόλαια λάθη στην προσπάθεια τους να παίξουν γρήγορα.

Το Μαρούσι, παρόλα αυτά, βρήκε τον τρόπο να μείνει μες στο ματς. Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος εξελίχθηκε σε επιθετική "αιχμή" (9 πόντοι στο δεύτερο δεκάλεπτο), αν κι ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν αυτός που με καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 39-35 στη λήξη του ημιχρόνου.

Η επανάληψη

Χρησιμοποιώντας ψηλό σχήμα και παίκτη κλειδί τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που πήρε τα... πάνω του το Μαρούσι άλλαξε την εικόνα του ματς. Οι "κιτρινόμαυροι" χτύπησαν μες στη ρακέτα, εκεί όπου έχουν πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να κλείσουν την ψαλίδα. Με συνεχόμενους πόντους του Καϊμακόγλου μάλιστα προηγήθηκαν με 54-52 στο 28'.

Ακολούθησε ωστόσο ένα σερί 5-0 των γηπεδούχων (δια χειρός Νιούλεϊ και Γκράντι) για το 59-56, που τελικά έγινε 59-59 με τον Τζαρόντ Στίβενσον να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τρίποντο από τη γωνία στην εκπνοή του δεκαλέπτου.

Το φινάλε...

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε... θρίλερ με το Μαρούσι να αποκτά το πάνω χέρι χάρις στον εκπληκτικόΜ Μπίλι Κις, αλλά στο τέλος να "φλερτάρει" με την "αυτοκτονία". Συγκεκριμένα ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το 72-67 με ένα προσωπικό τρίποντο.

Οι "Ολυμπιονίκες" αντέδρασαν προσωρινά, αλλά οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλο εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή τους μες στη ρακέτα ξέφυγαν με 5 πόντους (79-75) στα 90'' χάρις στον Μαυροειδή που έπαιζε... βόλεϊ κάτω από το καλάθι του αντίπαλου.

Ο Γκόλεματς (αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα) αστόχησε εξ επαφής χαραμίζοντας χρόνο και μια καλή ευκαιρία στην ομάδα του να μειώσει. Την ίδια τύχη είχαν κι οι "τραβηγμένες" προσπάθειες του Γκράντι που έχασε ακόμη και... κάρφωμα!

Παρόλα αυτά ο Πανελλήνιος μετά από ένα γκολ-φάουλ του Καλαϊτζίδη και μετά τα δύο λάθη του Αμαρουσίου στο "κατέβασμα" της μπάλας (8'' από τον Κις και στη συνέχεια λάθος από τον Διαμαντόπουλο) ο Παπαμακάριος βρήκε την ευκαιρία στα 9'' να μειώσει σε 82-81. Ο Στίβενσον, ωστόσο, στα 4'' ήταν εύστοχος στις βολές κι έτσι το Μαρούσι που ήταν σαφώς καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μια σημαντική νίκη (84-81).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 17-15, 35-39, 59-59, 81-84

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Όστογιτς 3, Παπαμακάριος 23 (5), Καλαϊτζίδης 3, Καλαϊτζής 2, Νιούλεϊ 21 (1), Πέτρουλας, Νάντζφεϊ 2, Πέτροβιτς, Γκράντι 12 (1), Γκόλεματς 1, Ραντένοβιτς 14.

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 10 (2), Κις 15 (4), Χαραλαμπίδης 4, Παπαντωνίου, Κουμπούρας 5, Χαφ, Διαμαντόπουλος 9 (1), Μαυροειδής 7, Μαυροκεφαλίδης 19, Καλάθης, Γλυνιαδάκης 2, Καϊμακόγλου 13 (2).
Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ . Μαρκόπουλος: "Αντέξαμε στην πίεση"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Σούλης Μαρκόπουλος σχολίασε: "Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί σε ένα σκληρό ματς, μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, άντεξαν στην πίεση και παρότι βρεθήκαμε πολλές φορές πίσω στο σκορ, σε καταστάσεις αρνητικές για την ψυχολογία τους, άντεξαν.

Από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με αυτοπεποίθηση, πήραμε το προβάδισμα και στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε το παιχνίδι. Παρότι, ωστόσο, το κοντρολάραμε, κάναμε λάθη και δώσαμε στον αντίπαλό μας ευκαιρίες. Αυτό μας πόνεσε, αλλά ευτυχώς στο τέλος δεν χάσαμε τη νίκη.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία στο τέλος της κανονικής περιόδου. Έχει αποδειχθεί ότι οι έδρες δεν σημαίνουν τίποτα. Θα ξανασυναντηθούμε μάλλον.

Δεν ξέρω αν άλλοι το θεωρούν καλό, αλλά εγώ το θεωρώ κακό να παίζεις τόσες φορές με μία ομάδα μέσα σε μια σεζόν. Παρόλα, αυτά γνωριζόμαστε πολύ καλά, ο ένας γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του άλλου και ελπίζω να γίνουν το ίδιο δυνατές αναμετρήσεις και στην συνέχεια.

Δεν υπάρχει ταιριάζει, δεν ταιριάζει... Ο Πανελλήνιος είναι πολύ καλή ομάδα και το ποιος θα είναι ο νικητής είναι θέμα μέρας και ψυχολογίας. Το αν εμείς έχουμε κερδίσει τρεις φορές και ο Πανελλήνιος μία, δεν λέει τίποτα. Κάθε ματς τελείως διαφορετικό. Το θέμα ποιος θα είναι δυνατός στα πλέι οφ. Γιατί εκεί υπάρχει το πρέπει και δεν πρόκειται απλός για ένα ματς"







.

Ζούρος: "Όλοι κερδίσουν κι όλοι χάνουν"

"Συγχαρητήρια στο Μαρούσι για τη νίκη. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ και ορισμένοι παίκτες μας δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Θα τα πούμε σύντομα με το Μαρούσι, αφού όπως φαίνεται θα αναμετρηθούμε και στα πλέι οφ.

Δεν θέλω να αναφερθώ για κάποιον παίκτη ξεχωριστά. Σε μία ομάδα, όλοι κερδίζουν και όλοι χάνουν και όταν μία ομάδα χάνει 15 ριμπάουντ, δεν φταίει ένας παίκτης"

τόνισε ο Ηλίας Ζούρος.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Πέτρουλας ανέφερε: "Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για μας και θέλαμε πολύ τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε.

Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αρκετές λεπτομέρειες που είχαμε πει και ήμασταν κακοί στα ριμπάουντ, σε έναν τομέα δηλαδή που είναι δυνατό το Μαρούσι. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και όπως φαίνεται να συναντηθούμε ξανά με το Μαρούσι στα πλέι οφ"

.

Τέλος ο Ιβάν Ραντένοβιτς υπέστη κάκωση οπίσθιας επιφάνειας γόνατος και κάκωση έσω επιφάνειας ποδοκνημικής και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη.













































TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ