ΠΑΟΚ

Πανελούδης: "Δεν ξέρω τη λέξη φόβο"

Πανελούδης: "Δεν ξέρω τη λέξη φόβο"
Πανελούδης

"Ο κύκλος μου στη διοίκηση έκλεισε", είπε ο Τάκης Πανελούδης που αποχωρεί από την ΚΑΕ

Την είδηση αυτή ο κύριος Πανελούδης την έκανε γνωστή σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 και στην εκπομπή "ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ" διευκρινίζοντας ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου παγώνει όλες τις κινήσεις τις δικές του, αλλά και του συλλόγου, καθώς μέχρι τότε θέλει να έχει πουλήσει τις μετοχές του και να αποχωρήσει από τη διοίκηση της ΚΑΕ.
Αρχικά ο κ. Πανελούδης μίλησε για το λόγο που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ: " Τον Αύγουστο του 2002, ο Τάκης Πανελούδης τότε ήταν αντιπρόεδρος του ΑΣ και ο ΑΣ τα έκανε όλα. Εμείς ήμασταν μία παρέα, εκλεγμένοι και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ".

"Τότε υπέγραψε ο ΑΣ και πήρε τον ΠΑΟΚ. Ο νόμος έλεγε να πάρει την ομάδα ο Ερασιτέχνης, αλλά παράλληλα κίνησε τις διαδικασίες για να έρθει κάποιος και να συστήσει καινούρια ΚΑΕ. Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος, δηλαδή ο συμβολαιογράφος είπε ότι δεν ήρθε κανείς μέχρι εκείνη την ημερομηνία. Την δεύτερη φορά, αν δεν εμφανιζόταν επενδυτής μέχρι τις 29-6-2003, ο νόμος έλεγε, ότι αν δεν παρουσιαστεί φυσικό ή νομικό πρόσωπο να βάλει τα δικαιολογητικά που χρειάζονταν, η υπό εκκαθάριση ΚΑΕ πέφτει στην Δ΄ Εθνική και αρχίζει από εκεί την πορεία της".

"Βάλαμε εμείς στο φάκελο ότι η ΠΑΝ ΤΑΚ Α.Ε. το δικαίωμα να συστήσει νέα ΚΑΕ. Έτσι άρχισε η δική μου παρουσία σαν μεγαλομέτοχος, η οποία τυπικά ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου του 2004. Εγώ δεν θα πω ότι αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ. Δεν είχε κέρδη, ούτε μαρμίτα. Τότε δεν έβαλα την πυξίδα της λογικής. Ήταν τρελό κάποιος να αναλάβει ένα αντικείμενο που ήταν σε φθίνουσα πορεία, με πέντε μπάι μπας να θελήσει να ηγηθεί. Με αυτά που έζησα με τη λογική, δεν θα το έκανα. Ωστόσο, επειδή δεν θα αλλάξει ποτέ η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ, θα το έκανα για να μην πέσει η ομάδα



".

Στη συνέχεια ο κύριος Πανελούδης προέβη σε μία δήλωση-βόμβα και ανακοίνωσε την απόφασή του να πουλήσει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και να αποχωρήσει από το μπάσκετ: " Σήμερα 24 Ιουλίου και για πρώτη φορά δηλώνω και το απόγευμα θα γνωστοποιήσω γραπτώς στο δ.σ. του ΑΣ, ότι ο δικός μου κύκλος στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ έκλεισε".

"Πριν από μερικές ημέρες είχα κουβέντα με τον Θανάση Κατσαρή για μία πρόταση που μου έκανε, του είπα ότι θα του απαντήσω και δηλώνω ότι πρέπει να βάλω τελεία. Από σήμερα το απόγευμα επίσημα, "παγώνω" σαν μεγαλομέτοχος τις όποιες κινήσεις μου μέχρι τις 31/7, πουλάω το 80% της ΚΑΕ. "Παγώνω" τα γεγονότα ώστε η νέα ιδιοκτησία να βρει το μπάσκετ χωρίς καμία αγωνιστική υποχρέωση".

Θα κρατήσω μόνο το 10% των μετοχών μου. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ελπίζω να βρει τους σωστούς δρόμους, αλλά αυτή τη στιγμή δεν συναινώ σαν μεγαλομέτοχος να πάει σε διοίκηση πρωτοδικείου. Η νέα διοίκηση, ωστόσο, αν θέλει μπορεί να το πράξει.

"Κλείνει η δική μου η εποχή. Αυτά που μου είπε ο πρόεδρος είδα ότι είναι καλά και βατά για τον ΠΑΟΚ και έτσι αυτό αποφάσισα. Το τίμημα δεν θα παίξει κανένα ρόλο, θα το καθορίσει ο πρόεδρος του ΑΣ, αλλά αυτό δεν θα είναι η αφορμή αν αυτοί που συμφωνήσουν με τον πρόεδρο πουν ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μου δώσουν χρήματα. Δίνω την ΚΑΕ από το μηδέν"!

"Τις λέξεις πίεση και φόβο δεν τις ξέρω. Όταν μετά το ιατρικό γεγονός, να πάω σε ένα γήπεδο και να μαλώσω και να ανεβάσω πίεση. Τι θα κερδίσει κάποιος αν θα μου την πέσει ή θα με δείρει; Εγώ έκανα ένα εκατομμύρια λάθη, αλλά ποτέ δεν θα αλλάξω την αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ και ποτέ δεν θα γίνω... τρανσέξουαλ! Ποτέ δεν θα πάρω μία τέτοια απόφαση από φόβο".

Έπειτα ο κύριος Πανελούδης δήλωσε πως δεν υπάρχει κατάπτωση της εγγυητικής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!: " Αυτή η απόδειξη που έχω μπροστά μου λέει ότι έχει πληρωθεί από τον ΠΑΟΚ η εγγυητική και δεν έχει καταπέσει. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει καμία κατάπτωση εγγυητικής. Αυτά που γράφτηκαν είναι ψέματα".

Αναφορικά με το τι άλλαξε τη φορά αυτή και η διαφαινόμενη αποχώρησή του θα γίνει σε αντίθεση με όσες είχαν προαναγγελθεί στο παρελθόν από τον κύριο Πανελούδη, σχολίασε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει άλλο τα ψέματα, ένα από τα οποία ήταν η συμφωνία με τον Τσιάκο.

" Υπάρχει μία τεράστια διαφορά από τα προηγούμενα "φεύγω". Πλέον δεν μπορώ να πολεμήσω το ψέμα, δεν μπορώ να παρακολουθήσω γεγονότα, να ξυπνάω κάθε μέρα και να διαβάζω πράγματα ψεύτικά. Το ρεζερβουάρ της ψυχής μου τελείωσε για τον ΠΑΟΚ. Μαθήματα ΠΑΟΚτσιδισμού και τιμιότητας από ορισμένα ΜΜΕ δεν τα δέχομαι. Δεν πέφτω στο δικό τους επίπεδο. Μία κουβέντα δεν έχω κάνει με μάνατζερ ή έχω μιλήσει για Τσιάκο. Δεν υπάρχει συμφωνία με αυτό το παιδί. Δικά μου είναι όλα τα λάθη. Μέχρι το σημείο του καθοδηγούμενου ψέματος. Ποτέ δεν δήλωσα ότι «δεν θα φύγω από τον ΠΑΟΚ ούτε σε 100 χρόνια".

" Τα χρέη είναι 450.000 ευρώ"
Για τα χρέη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο κ. Πανελούδης τη δεδομένη χρονική στιγμή είπε: " Οι φορείς που χρωστά η ΚΑΕ είναι το δημόσιο, όπου περιμένει να γίνει μία ρύθμιση, οι παίκτες της σεζόν 2005-06 στους οποίους χρωστά 100.000 ευρώ. Παίρνω προχτές στα χέρια μου ένα φαξ ότι ο Μάρεϊ αξιώνει 12.000 ευρώ, αλλά η προσφυγή ήταν για 36.000. Μία από τα ίδια και για τον Χένιακ. Για τους παίκτες της περιόδου 2006-07, ο Ουότσον εξοφλήθη, στους Μανωλόπουλο, Βεργίνη και Βασιλείου είναι λίγα τα χρωστούμενα, δεν φέρνουν τον ΠΑΟΚ στον γκρεμό. Τον Σίμονς τον έχω πληρώσει. Τα λεφτά που χρωστάμε και θα τα δώσουμε είναι στους Πάσαλιτς 60.000, Καλαμπόκη 44.000, Αγαδάκο 72.000, 45.000 Όστοιτς. Συνολικά, τα χρέη της ΚΑΕ προς τους παίκτες είναι 450.000 ευρώ. Μαζί με τα λεφτά του κ. Γαλατσόπουλου, τα οποία έβαλε για να βοηθήσει και πρέπει να τα πάρει πίσω, το χρέος της ΚΑΕ φτάνει περίπου στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ".

" Το έγκλημά μου η Μαρφίν"
Για το ναυάγιο της συνεργασίας με την Marfin ο κ. Πανελούδης αρκέστηκε να πει: " Το μεγαλύτερο έγκλημα της ζωής μου ήταν η Μαρφίν. Ο ΠΑΟΚ τώρα θα ήταν σε άλλη πορεία. Αυτός ο κολοσσός αγαπάει το μπάσκετ και τον ΠΑΟΚ".

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται που βλέπει τους Βασιλειάδη, Βασιλόπουλο και Μαυροκεφαλίδη με άλλη φανέλα (σ.σ. πλέον και τους τρεις με του Ολυμπιακού), απάντησε: " Ήταν η χειρότερη των χειρότερων από όλες στιγμή, όχι από πλευράς μεγαλομετόχου ή προέδρου, αλλά από τον Παοκτσή. Οι πωλήσεις αυτές έγιναν, χωρίς να αποτελεί τίποτα προς δικαιολογία, γιατί τα παιδιά αυτά είχαν μία αμοιβή 70-80 χιλιάρικα δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για κάτι παραπάνω. Χτύπησα πόρτες, ιδιαίτερα για τον Βασιλειάδη, και μου υποσχέθηκαν, αλλά δεν είχε ανταπόκριση. Έχω ένα καρφί στην ψυχή για τον Βασιλειάδη που έφυγε κατά τη διάρκεια της θητείας μου".

Για το ενδιαφέρον του Μπάτα Μπουντούροβιτς είπε: " Την πρώτη φορά που ο Μπουντούροβιτς ήρθε στον ΠΑΟΚ για να μιλήσουμε ήταν στις 27/8/2005. Του έστειλα μία επιστολή όπου του ζήτησα να δώσει 1.500.000 ευρώ για να πάρει το 90% της ΚΑΕ και του έδωσα προθεσμία 48 ωρών για να απαντήσει. Δεν απάντησε ποτέ όμως. Ο κ. Μπουντούροβιτς δεν έγινε ξαφνικά στη ζωή του Παοκτσής. Δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι επενδυτές".

" Ο Μπάνε έκανε λάθη"
Για αυτούς που αποχώρησαν από την τελευταία διοίκηση ο κ. Πανελούδης τόνισε πως: " Έφυγαν από τη διοίκηση με αφορμή το δημοσίευμα μίας εφημερίδας δήλωσε ότι εγώ είμαι κοντά με τον τάδε, και είπαν ότι το έμαθαν από την εφημερίδα. Την τελική απόφαση την παίρνει ο μεγαλομέτοχος".

Τέλος, ο κ. Πανελούδης μίλησε και για την λύση της συνεργασίας του με τον Μπάνε Πρέλεβιτς: " Πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω ότι μία Δευτέρα που έγινε απεργία στην ομάδα μας από τους παίκτες, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Αλλά όταν θέλησαν να κάνουν απεργία πριν από τον αγώνα με τη διαλυμένη ΑΕΚ, ο Πρέλεβιτς έπρεπε να προσπαθήσει να κατέβει στα αποδυτήρια, να κάνει το αυτονόητο, αλλά δεν το έκανε. Έκανε λάθη, έκανα λάθη και τελείωσε αυτή η συνεργασία, αλλά δεν θα πω ποτέ κακή λέξη".

Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής. Ότι αν μέχρι τις 31 Ιουλίου, δηλαδή μέχρι την επόμενη Δευτέρα, δεν υπάρξει διάδοχη κατάσταση τότε ο Τάκης Πανελούδης αναμένεται να παραμείνει στην θέση του. Δηλαδή αυτή του προέδρου και μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενώ όσον αφορά στην περίπτωση του Γιώργου Τσιάκου δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως ζήτησε επιταγή ή επιταγές για να υπογράψει το συμβόλαιό του σε ποσό που έχει ήδη συμφωνηθεί.

































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ