ΑΡΗΣ

Πανιώνιος-Άρης: 75-79

Πανιώνιος-Άρης: 75-79
Ράιτ

Ο Άρης... σκούπισε τον Πανιώνιο (79-75) και στην ημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τον Πανιώνιο αφού κατά της διάρκειας της προεθέρμανσης ο Άαρον Μάιλς αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο. Στον Αμερικανό γκαρντ έγινε ένεση και στη συνέχεια ο έπαιξε κανονικά.
Από κει και πέρα το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς αναμενόταν. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. O Kέιντρεν Κλαρκ και Άντριου Μπετς έδιναν λύσεις στην επίθεση και οι Θεσσαλονικείς έδειχναν πως έχουν τον έλεγχο.

Οι "κυανέρυθροι" πάντως, αντέδρασαν στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου με τον Μάιλς να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος και πήγαν στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 36-30.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλά και στην επανάληψη με συνέπεια να κάνει επιμέρους 6-2 ανεβάζοντας της διαφορά στους δέκα έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Βλάντιμιρ Μίτσοβ (42-32).

Στη συνέχεια ο αγώνας έγινε και πάλι ντέρμπι όπου δεν έλλειπαν οι δυνατές μονομαχίες. Ο Άρης πλησίασε στο σκορ και διεκδικούσε τη νίκη. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η... τρίποντη βόμβα του Κλαρκ 1:16'' πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα όπου έφερε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση αναπνοής (70-69).

Με δύο βολές του Σπένσερ Νέλσον ο Άρης πέρασε μπροστά με 72-70 ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-0 και αφού προηγήθηκε μία κακή επίθεση από τον Πανιώνιο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην γραμμή των ελευθέρων βολών ο Μάιλς που ήταν απόλυτα εύστοχος (72-72), στη συνέχεια όμως ήταν άστοχος 15'' πριν από το τέλος. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο ψύχραιμοι στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και έφτασαν στον στόχο τους.

Για τα στατιστικά του Πανιώνιου με τον Άρη πατήστε εδώ



Τα δεκάλεπτα
: 16-22, 36-30, 56-52, 75-79

Πανιώνιος (Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος, Ζορόσκι 14 (2), Γεωργαλής 2, Μίτσοβ 12 (2), Καλαμπόκης 11 (1), Μάιλς 19 (2), Ραϊτσεβιτς 3 (1), Ντικούδης 8, Κένταλ 2, Γιαννούλης 4.

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 23 (2), Ράιτ 13 (2), Τσαλδάρης 10 (2), Μπετς 9, Νέλσον 16 (1), Αργυρόπουλος, Ηλιάδης, Γκάβελ, Αγαδάκος, Μπάρλος 8 (2).

Ματσόν: "Φτιάξαμε την χημεία μας"

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Αντρέα Ματσόν τόνισε: " Είναι πολύ καλό για μας ότι επιστρέφουμε στην ημιτελική φάση των πλέι οφ. Τεχνικά θα ήθελα να πω ότι ήμασταν πολύ σφιχτοί στο πρώτο ημίχρονο όπου κάναμε εφτά λάθη χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Αφήσαμε μία ομάδα που ήθελε την νίκη. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις μία ομάδα με 57% στα τρίποντα. Ωστόσο είμαστε μία ομάδα που πάντα πιστεύουμε για την νίκη και είχαμε την άμυνά μας έτοιμη για το τέλος".

Για την σειρά που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό είπε: " Πρώτα από όλα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και να απολαύσουμε την σειρά με τον Παναθηναϊκό και ότι είναι στις τέσσερις κορυφαίες της Eυρωλίγκας. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία τόσο για μένα όσο και όλους τους παίκτες στην ομάδα. Στην περσινή χρονιά η ομάδα είχε μεγαλύτερο μπάτζετ, σίγουρα πολύ καλύτερους παίκτες σαν μονάδες, έναν προπονητή που πλέον βρίσκεται σε μία ομάδα του ΝΒΑ. Εμείς όμως φέτος κοιτάξαμε να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή χημεία".

Τριφούνοβιτς: "Δεν τελειώσαμε όπως θέλαμε"

Όπως ήταν φυσικό ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία του Πανιώνιου και σχολίασε: " Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη. Δεν θα ήθελα να αναλύσω τι έγινε στον αγώνα. Δεν κάναμε ότι δεν κάναμε και σε πολλά άλλα παιχνίδια. Δεν μπορέσαμε να το ελέγξουμε στο φινάλε του. H "ζώνη" του Άρη μας οδήγησε στο λάθος. Νιώσαμε λανθασμένα άνετα όταν βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ. Ο Άρης έκανε πιο καλή ομαδική δουλειά και στα δύο παιχνίδια στο τέλος. Για μας τελείωσε η χρονιά σίγουρα όχι όπως θα θέλαμε. Το Μαρούσι και ο Άρης ήταν πιο υγιείς από μας και τον Πανελλήνιο και προκρίθηκαν δίκαια στα ημιτελικά. Όσον αφορά το μέλλον μου στην ομάδα θα μιλήσω πρώτα με την διοίκηση της ομάδας".

Στην ανάπαυλα του αγώνα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος Ηλίας Λιανός τίμησε την ομάδα υδατοσφαίρισης των "κυανέρυθρων" που έφτασε ως τον τελικό του LEN Trophy όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Ζέγκεντ.


























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ