ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος - Καβάλα: 69-67

Πανιώνιος - Καβάλα: 69-67
Ζορόσκι

Η Καβάλα έχασε στη Νέα Σμύρνη με 69-67 από τον Πανιώνιο, αλλά μικρό το κακό: παραμένει στην Α1

Τα ραδιόφωνα ήταν σε λειτουργία, η ενημέρωση από τα υπόλοιπα μέτωπα (από το Περιστέρι και το Ελληνικό) ήταν διαρκής, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η Καβάλα δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα σε ψυχολογικό επίπεδο. Το ματς για τα Τρίκαλα στο Περιστέρι στράβωσε από νωρίς, κάτι που έδωσε καλύτερη ψυχολογία στους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, οι οποίοι κόντραραν για τα καλά τον Πανιώνιο με κορυφαίο παίκτη τον Αλέξη Κυρίτση, που σημείωσε 26 πόντους.
Φυσικά, η καθυστέρηση της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου (λόγω του ραγισμένου ταμπλό στο Ελληνικό και της σχετικής απόφασης που πήρε ο ΕΣΑΚΕ) επηρέασε τις δύο ομάδες, οι οποίες μετά την πολύ καλή επιθετική τους λειτουργία στο πρώτο μέρος, στη συνέχεια έριξαν ρυθμούς, δεν είχαν την ίδια παραγωγικότητα και συγκεριμένα ο Πανιώνιος σημείωσε 23 πόντους και η Καβάλα 28, όταν στο πρώτο μέρος το σκορ ήταν 46-39 υπέρ των κυανερύθρων.

Εκτός από τον Ζόραν Έρτσεγκ για τον Πανιώνιο έπαιξαν καλά ο Ιβάν Ζορόσκι που πέτυχε 14 πόντους και βοήθησε στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ 10 πόντους σημείωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου. Από την Καβάλα, εκτός του Αλέξη Κυρίτση δεν υπήρχε άλλη σταθερή απειλή για το καλάθι του Πανιωνίου.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 46-39, 58-58, 69-67

Πανιώνιος (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ράις 6, Μπράιαντ 5, Ζορόσκι 14 (3), Παπανικολάου 10, Μπορόβνιακ 9, Γιαννόπουλος, Έρτσεγκ 20 (4), Γιάνκοβιτς, Παραγιός, Αθηναίου 3 (1), Έλντερ 2.

Καβάλα (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Σουντοφ 3 (1), Στεφανίδης, Αγγελόπουλος 9 (1), Χαφ 3 (1), Σίμονς 5, Ηλιάδης, Παλάσιο 13, Κυρίτσης 26 (1), Σιγκούνας 2, Τσέρανιτς, Τακουάν 6 (2).

Μάρκοβιτς: "Παίξαμε για την αξιοπρέπειά μας"

Μετά το τέλος του ματς ο Νέναντ Μάρκοβιτς είπε: " Θέλώ να ξεκινήσω λίγο διαφορετικά. Ολοι εμείς στον Πανιώνιος ανησυχούμε για ένα πρώην δικό μας παιδί, τον Ντούσαν Σάκοτα. Ολοι, παίκτες, κόσμος, διοίκηση ευχόμαστε στον Ντούσαν δύναμη κι ελπίζουμε να τον δούμε ξανά πολύ γρήγροα στα γήπεδα. Επίσης το ίδιο ισχύει και για την οικογένειά του που πέρασε ένα τεράστιο άγχος. Αυτό είναι πιο σημαντικό από κάθε τι άλλο. Για το παιχνίδι, αν πάω τρεις εβδομάδες θα θυμηθώ κουβέντες που ειπώθηκαν και με ενόχλησαν, από ανθρώπους που δε με ξέρουν καν. Ειπώθηκαν πολλά. Δεν παίξαμε για κανένα, παρά μόνο για τον ευατό μας και την αξιοπρέπειά μας. Οχι για τα πλέι οφ. Πάνω απ'όλα ήταν η τιμή μας ως πρόσωπα που βρισκόμαστε στα μπάσκετ.

Κάναμε ξεκάθαρο ότι όλες αυτές οι φήμες ήταν κουβέντες της παραλίας. Το ματς ήταν περίεργο. Χάσαμε τελείως το ρυθμό μας, έστω κι αν είπα στους παίκτες ότι δε μου άρεσε η διαφορά των 7 πόντων που είχαμε στο ημίχρονο. Δεν ήθελα να πάει ψηλά το σκορ. Ηθελα να παίξουμε καλή άμυνα και να κοντρολάρουμε το ρυθμό του αγώνα. Ππιστεύω ότι δεν ελέγξαμε το ρυθμό. Μπορώ να θυμηθώ 100 πράγματα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά που μας ταλαιπώρησαν , αλλά δεν ψάχνω για άλλοθι. Εχω μία πικρή γεύση που πήγε το παιχνίδι έτσι, αλλά για να μην είμαι ψεύτης, χαίρομαι που περάσαμε στα πλει οφ

".

Ζορόσκι: "Αξίζαμε να πάμε στα πλέι οφ"

Ο Ιβάν Ζορόσκι δήλωσε: " Ηταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και πολύ σημαντική νίκη. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο β' κάναμε πολλά λάθη. Είναι μεγάλη νίκη και πιστεύω ότι αξίζαμε να πάμε στα πλέι οφ. Ημασταν πολυ άτυχοι στη διάρκεια της σεζόν. Είναι τρομερό. Ούτε ένα ματς δεν παίξαμε πλήρης. Παίξαμε καλά παιχνίδια και αξίζαμε να είμαστε στα πλέι οφ".

Αλεξανδρής: "Μπράβο στον Πανιώνιο"

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε τα καλύτερα λόγια για τον Πανιώνιο: " Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο επειδή στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές κράτησε ψηλά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος με τις εμφανίσεις και τις νίκες που έκανε. Είχα πει και πριν το παιχνίδι ότι θα δικαιολογούσαμε οποιοδήποτε υπερβάλλοντα ζήλο κι αν έδειχνε για να μας κερδίσει. Εϊναι ένα ιστορικό σωματείο και για εμάς που είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο και αγωνιζόμαστε με γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος τέτοιες ενέργειες μας κάνουν και χαιρόμαστε. Ελπίζω στο μέλλον να βρεθούν συνεχιστές.Εγινε ενδιαφέρον πρώτο ημίχρονο. Ο πανιώνιος ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα, όπου δεχθήκαμε 46 πόντους, κυρίως επειδή επηρεαστήκαμε από την απουσία του Ραϊσεβιτς και δεν μας έβγαιναν τα μαρκαρίσματα με τον Ερτσεγκ.

Μεσολάβησε μία μεγάλη διακοπή που φάνηκε ότι επηρέασε περισσότερο τον Πανιώνιο. Εμςείς πια δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα, ηρεμήσαμε. Παίξαμε που καλά στην άμυνα κρατήσαμε τα ατού του Πανιωνίου χαμηλά και διεκδικήσαμε τη νίκη μέχρι τέλους. Κρίθηκε το ματς από ένα σουτ που δε μπήκε. Στεναχωριέσαι όταν χάνεις, αλλά επειδή μείναμε στην κατηγορία αυτό μας δίνει κουράγιο και χαρά γιατί πετύχαμε το στόχο μας. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Πανιώνιο στα πλέι οφ. Ειλικρινά δε θέλω να σκέφτομαι ότι το σουτ του Σιγκούνα θα μπορούσε να κρίνει την παραμονή. Ηταν το τέταρτο παιχνίδι που χάνουμε στο σουτ. Ισως οι συγκαιρίες να μην ήταν μαζί μας, αλλά είναι καλό αυτή η χρονιά να αποτελέσει πιλότο ενόψει της συνέχεια. Το σόου πρέπει να συνεχιστεί στην Καβάλα όπως τραγουδούσε και ο αγαπημένος μου Φρέντι Μέρκιουρι. Χωρίς να ξέρω τι έχει συμβεί στα άλλα γήπεδα δε μπορώ να πω κουβέντα. Εύχομαι να ήταν σύμπτωση. Δεν πρέπει αν δημιουργούμε σκιές στο ελληνικό πρωτάθλημα κάνουν σε όλους κακό

".




















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ