ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος - Πανελλήνιος 85-87

Πανιώνιος - Πανελλήνιος 85-87
New Image

Ματς με άγρια ομορφια στο τέλος και τον Πανελλήνιο να επικρατεί με σκορ 87-85 του Πανιωνίου

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στο τέλος καθώς παρά το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος βρέθηκε στο +10 στο 38΄, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να το κάνουν ντέρμπι. Ο Πανιώνιος πάντως έχει κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται, καθώς στα 35΄΄ πριν τη λήξη όχι μόνο ο Έρτσεγκ δεν πήρε φάουλ από τον Μπλάκνεϊ, αλλά χρεώθηκε και με τεχνική ποινή κι ενώ το σκορ ήταν 76-80.
Παρ΄όλα αυτά οι γηπεδούχοι νίκησαν στη ρώσικη ρουλέτα των ελευθέρων βολών και είχαν την τύχη στα χέρια τους, καθώς στα 2,4΄΄ ο Καλαμπόκης αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη βολή που σούταρε, πήρε το ριμπάουντ αλλά αστόχησε στο κοντινό σουτ που επιχείρησε, κρατώντας το 85-87.

Ακόμα ένα εκπληκτικό παιχνίδι για τον Ντέβιν Σμιθ ο οποίος πέτυχε 26 πόντους, ακριβώς όσους είχε σημειώσει και κόντρα στην Μπενετόν. Στους 21 σταμάτησε ο εντυπωσιακός στο β' ημίχρονο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ που σκόραρε σε κρίσιμα σημεία. Από τον Πανιώνιο, οι 22 πόντοι του Έρτσεγκ δεν ήταν αρκετοί.

Ο αγώνας:

Άκρως ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 11-6 στο 6΄όμως πολύ γρήγορα ο Πανελλήνιος μείωσε κι έφερε το ματς σχεδόν στα ίσα (13-12). Κάποια άστοχα τρίποντα των φιλοξενούμενων έδωσαν την ευκαιρία στους "κυανέρυθρους" να διατηρήσουν το προβάδισμα και να τελειώσουν το δεκάλεπτο στο +3 (20-17). Ισορροπία στα ριμπάουντ, τα λάθη και τις ασίστ για τις δύο ομάδες που αρέσκονται στο ίδιο στυλ παιχνιδιού.

Ντέρμπι με τα όλα του

Μία ωραία συνεργασία ανάμεσα στον Ξανθόπουλο και τον Όουενς έβγαλε μόνο του μέσα στη ρακέτα τον Βουγιούκα που κάρφωσε, έκανε το 20-25 και υποχρέωσε τον Μάρκοβιτς να καλέσει σε τάιμ άουτ. Κι αυτό γιατί μέσα σ' ένα δίπεπτο, ο Πανελλήνιος έτρεξε ένα 8-0. Με τον Ξανθόπουλο, οι "Ολυμπιονίκες" βρέθηκαν και στο +7 (20-27) όμως οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις στην επίθεση με τους Ράις και Μπράιαντ.

Έτσι, στο 16΄ο Πανιώνιος μείωσε στο καλάθι (31-33) και πέρασε δύο λεπτά αργότερα μπροστά στο σκορ μετά από τρίποντο του Καλαμπόκη (36-35). Πάντως, ο Πανελλήνιος με όπλο του τον αιφνιδιασμό έκανε ένα 5-0 και προηγήθηκε 38-42, πριν ο Έλντερ κάνει με σουτ από τα 6.25μ. γράψει το 41-42 του ημιχρόνου.

Ξέφυγε ο Πανιώνιος, αντέδρασε ο Πανελλήνιος

Με ένα τρίποντο από τον ασταμάτητο Σμιθ που είχε 16 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο, ξεκίνησε το β' ημίχρονο ο Πανελλήνιος. Το 41-45 όμως έγινε 49-45 με σερί 8-0, μετά από δύο συνεχόμενα τρίποντα των Έρτσεγκ και Καλαμπόκη, που προκάλεσαν το άμεσο τάιμ άουτ από τον Ηλία Ζούρο.

Φαίνεται όμως πως οι φωνές του Έλληνα τεχνικού δεν έπιασαν τόπο καθώς με αιχή του δόρατος τον Έρτσεγκ ο Πανιώνιος έτρεξε στον αιφνιδιασμό, απόρροια της καλής του άμυνας και προηγήθηκε με 57-47, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 10 (25.30΄΄). Πάντως, ο Πανελλήνιος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη... Με δύο τρίποντα από τον Μπλάκνεϊ και γκολ φάουλ από τον Σμιθ έφερε το ματς στα ίσα (60-60), πριν ο Παπαμακάριος του δώσει και πάλι το προβάδισμα (60-62).

Ματς για γερα νεύρα στο δ' δεκάλεπτο

Οι δύο ομάδες μετά το 61-62 του γ΄ δεκαλέπτου μπήκαν στο γήπεδο με στόχο να καθαρίσουν το ματς. Ο Πανελλήνιος διατήρησε τα πολύ υψηλά του ποσοστά στα δίποντα και βελτίωσε αυτά από τα 6.25μ. με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 61-72 μετά από καλάθι και φάουλ του Μπλάκνεϊ ο οποίος είχε πάρει επιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα λεπτά για να πετύχει ο Πανιώνιος το πρώτο του καλάθι στο δ' δεκάλεπτο και να ξεκολλήσει από τους 61 πόντους. Ο Έρτσεγκ έδωσε το έναυσμα για να ακολουθήσουν κάποιες εύστοχες επιθέσεις για την ομάδα του, όμως ο Πανελλήνιος είχε απαντήσεις.

Έχασε το +10

Έτσι, λοιπόν στο 38΄η διαφορά είχε παγιωθεί στους 10 πόντους υπέρ των φιλοξενούμενων (68-78). Ο μαχητικός Παπανικολάου με οκτώ πόντους στην δ' περίοδο μείωσε σε 73-78 για τον Πανιώνιο στο 1΄15΄΄ πριν τη λήξη, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ομάδας του.

Ο Έλντερ με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 76-79, ο Παπαμάριος ευστόχησε σε 1/2 βολές (76-80), όμως στην επόμενη επίθεση του Πανιωνίου, έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Έρτσεγκ στον αιφνιδιασμό κόπηκε από τον Μπλάκνεϊ χωρίς φάουλ όπως έκριναν οι διαιτητές, ο παίκτης του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκε έντονα και χρεώθηκε με τεχνική ποινή στα 32΄΄ πριν τη λήξη.

Καρδιοχτύπησε στο τέλος

Ο κόσμος εξοργίστηκε κι άρχισε να πετάει ότι έβρισκε προς τον πάγκο του Πανελληνίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί για περίπου πέντε λεπτά ο αγώνας. Ο Μπλάκνεϊ ευστόχησε στις βολές (76-82), κι από εκει και πέρα ακολούθησε ένα συνεχόμενο γαϊτανάκι ελευθέρων βολών, που κορυφώθηκε στα 7,3΄΄ με τον Ράις να είναι εύστοχος και να μειώνει στον πόντο (84-85). Ο Σμιθ τον μιμήθηκε κι έκανε το 84-87, ενώ ο Καλαμπόκης στα 2,4΄΄ έχασε επι τούτου τη δεύτερη, πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ όμως ήταν άστοχος.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-42, 61-62, 85-87

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 17(1), Μπράιαντ 11, Ζορόσκι 1, Παπανικολάου 8(2), Παραγυιός, Χαριτόπουλος 2, Καλαμπόκης 15(3), Γιαννόπουλος, Έρτσεγκ 22(2), Αθηναίου, Έλντερ 9(3).

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 7, Καλαϊτζής 6(2), Όουενς 2, Σμιθ 26(2), Πέτρουλας, Γεωργαλής, Μπλάκνεϊ 21(2), Όστοϊτς 15, Κολώκας, Βουγιούκας 8.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Ζούρος: "Μεγάλη επιτυχία αυτή η νίκη"

Δεν μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος ο Ηλίας Ζούρος, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και της μεγάλης εκτός έδρας της ομάδας του. " Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου. Η σημερινή νίκη είναι μεγάλη επιτυχία γιατί είναι δύσκολο να παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα και δεν προλαβαίνεις να προσαρμοστείς", τόνισε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

"Παράλληλα, εμείς προερχόμαστε και από το παιχνίδι στο Τρεβίζο, στο οποίο είχαμε ξοδέψει όλη μας την ενέργεια κι αυτό ήταν πρόβλημα. Η Αρτάκης είναι σκληρή έδρα και μπασκετική, το να κερδίζεις εδώ μέσα τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί κατόρθωμα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Μάρκοβιτς, ο οποίος, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε από την αρχή της σεζόν, έχει καταφέρει η ομάδα του να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Όσον αφορά εμάς, δυστυχώς τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζονται, καθώς την Τρίτη χάσαμε και τον Χαραλαμπίδη. Ελπίζουμε στο μέλλον να είμαστε πιο υγιείς και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας".

Το δίκαιο της νίκης της ομάδας του, τόνισε ο Γιώργος Καλαϊτζής: " Κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα που, αν την εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος, μπορεί να κερδίσει ομάδες ανώτερες του βαθμολογικά και οικονομικά. Για εμάς αυτός ο αγώνας ήταν σημαντικός, καθώς κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας μπορούμε να κοιτάμε ψηλά. Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια".

Μάρκοβιτς: "Άξιζε τη νίκη ο Πανελλήνιος"

Παρά το γεγονός ότι από τον Πανιώνιο θα είχαν κάθε δίκιο να μιλήσουν για τη φάση στα 32΄΄, όταν δεν χρεώθηκε εμφανές φάουλ στον Έρτσεγκ από τον Μπλάκνεϊ, τόσο ο Μάρκοβιτς όσο και ο Παπανικολάου που έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά.

" Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο, που δούλεψε πολύ καλά και άξιζε τη νίκη" είπε ο Βόσνιος τεχνικός και συμπλήρωσε: “Εμείς χάσαμε το ρυθμό μας όταν ο Πανελλήνιος γύρισε σε ζώνη", τόνισε ο Νέναντ Μάρκοβιτς και κατέληξε:

"Ημασταν πολύ κακοί σε αυτό το σημείο. Προσπαθήσαμε με άμυνα και πάθος να γυρίσουμε το ματς, αλλά ο Πανελλήνιος είναι πολύ έμπειρη ομάδα, έχει έμπειρο προπονητή, παίζει σπουδαίο μπάσκετ και ο Σμιθ ήταν σε εκπληκτική μέρα. Εμείς μείναμε για μεγάλο διάστημα χωρίς πόντο. Αυτό επηρέασε την αυτοπεποίθησή μας".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπανικολάου υπογράμμισε: " Ο Πανελλήνιος είναι μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες της Ελλάδας και όχι μόνο. Είναι δύσκολο να τον παρακολουθήσεις ακόμα και μέσα στο γήπεδο διότι έχει πολλά συστήματα, το καθένα από αυτά έχει 6-7 επιλογές και οι παίκτες του τα εκτελούν πολύ καλά.

Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε με ενέργεια, πάθος και φανατισμό αλλά χάσαμε από μία πολύ καλή ομάδα. Τα έχουμε πάει καλά έως τώρα. Δεν πίστευε κανείς από την αρχή της χρονιάς ότι θα βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και θα διεκδικούσαμε κάτι περισσότερο. Εχουμε κάνει μία αξιοπρόσεχτη πορεία κι έχουμε κερδίσει το σεβασμό όλων Πρέπει να κάνουμε κάποιες νίκες εκτός έδρας".
































































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ