ΤΡΙΚΑΛΑ

Πανιώνιος-Τρίκαλα: 84-77

Έστω και δύσκολα ο Πανιώνιος έκαμψε την αντίσταση των Τρικάλων και επικράτησε με 84-77 στο Ελληνικό

Ο Αμερικανός σέντερ (15π, 10ρ, 4κ) μίλησε στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Έλληνας γκαρντ (22π ως το 30') στο τρίτο κι ο "κοντός" στην τελευταία με αποτέλεσμα οι "κυανέρυθροι" να φτάσουν στη νίκη που ήθελαν τόσο πολύ για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά το άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στο Μαρούσι.
Τα Τρίκαλα πάλεψαν πολύ το ματς με πρωταγωνιστές τους Έιβερι (πριν αποβληθεί με δύο αντιαθλητικά), Νικολαΐδη, Χαριτόπουλο αλλά και τον πολύ θετικό Τζιγκάνοβιτς του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν πολύ γρήγορο ρυθμό κι αυτό ευνόησε τον Πανιώνιο που μετά τα πρώτα... αναγνωριστικά λεπτά κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Λόνι Μπάξτερ αποδείχτηκε... ανίκητος μες στη ρακέτα και πετυχαίνοντας 13 γρήγορους πόντους έγραψε το 28-19 του δεκαλέπτου, την ώρα που οι γηπεδούχοι έπαιξαν για αρκετή ώρα χωρίς τον Άαρον Μάιλς.

Ο Αμερικανός γκαρντ χρεώθηκε δύο φάουλ στον Ουίλιαμ Έιβερι που αποτέλεσε την σταθερότερη πηγή κινδύνου. Ο απόφοιτος του Ντιουκ ήταν αυτός που κράτησε τα Τρίκαλα μες στο ματς μετά το -13 (34-21). Ο Δημήτρης Μπόγδανος με 5 σερί πόντους μείωσε σε 36-30, πριν ξεφύγουν και πάλι οι "κυανέρυθροι" με 46-36 στο ημίχρονο.

Ο Μπάξτερ έμεινε στους 13 καθώς αστόχησε στις βολές (0/4), αφήνοντας ως μοναδική απειλή τους Τσβέτκοβιτς και Καλαμπόκη.

Στην αρχή της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να "καθαρίζουν" το παιχνίδι φτάνοντας στο +15. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη, με τους Νικολαΐδη και Χαριτόπουλο να σκοράρουν από την περιφέρεια.

Τελικά με έξι σερί πόντους του Σάβο Τζιγκάνοβιτς και έναν αιφνιδιασμό που τέλειωσε ο Γιάννης Παπαχρήστος η ψαλίδα έκλεισε και πάλι στους 7 (65-58), πριν κάνει στην εκπνοή το 69-58 ο Γιάννης Καλαμπόκης (μεγάλος πρωταγωνιστής της περιόδου) με το φάουλ που κέρδισε από τον Πρόδρομο Νικολαΐδη.

Με... μισή ομάδα

Με πεντάδες ανάγκης παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά. Κι αυτό γιατί οι παίκτες των Τρικάλων είχαν φορτωθεί με φάουλ (ο Έιβερι αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ), ενώ οι ψηλοί των γηπεδούχων αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον!

Ο Ντικούδης δέχτηκε αγκωνιά στη μέση κι έμεινε εκτός στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο θετικός Λαβόν Κένταλ υπέστη διάστρεμμα κι ενώ ο Γιάννης Γιαννούλης παρακολουθούσε το ματς με πολιτικά από τον πάγκο.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να... κλέψουν το ματς και θα τα κατάφερναν αν ήταν πιο τυχεροί! Ο Γιανγκό αστόχησε σε δύο λέι-απ, ενώ ο Μαρκ Ντίκελ έκανε επιθετικό φάουλ κι ενώ η διαφορά ήταν στους 6 πόντους (80-74).

Αυτός που "μίλησε" στα κρίσιμα σημεία ήταν ο Άαρον Μάιλς με πέτυχε δύο προσωπικά καλάθια όταν τα Τρίκαλα έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Το τελικό σκορ, ωστόσο, διαμόρφωσε ο Ιβάν Ζορόσκι με σημαντικό καλάθι στον αιφνιδιασμό που "καθάρισε" την αναμέτρηση (84-77).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 28-19, 46-36, 69-58, 84-77

Πανιώνιος (Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος, Τσβέτκοβιτς 11 (2), Ζορόσκι 9 (1), Γεωργαλής 3, Καλαμπόκης 22 (4), Μάιλς 6, Ραΐσεβιτς 5, Μπάξτερ 15, Κένταλ 10, Ντικούδης 3.

Τρίκαλα (Βαγγέλης Αγγέλου): Έιβερι 12, Νικολαΐδης 17 (4), Παπαχρήστος 4, Κατσαρές 1, Μπόγδανος 12 (2), Κακλαμάνος, Γιανγκό 4, Τζιγκάνοβιτς 11, Χαριτόπουλος 12 (3), Μουτόμπο 2, Ντίκελ 2.

Για να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Τριφούνοβιτς: "Να γίνει ξανά ο τελικός του '86"

Μετά το τέλος του ματς ο Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς τόνισε: "Παίξαμε με μία ομάδα που μας έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο, που δεν έχει καμία σχέση με τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται. Είναι μία ομάδα με καλό προπονητή που παίζει το ίδιο μπάσκετ είτε κερδίζει, είτε χάνει.

Ξεκινήσαμε χαλαρά στην άμυνα και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Όταν το παιχνίδι ανέβηκε στους 9 πόντους, η μικρότερη διαφορά που είχε ποτέ ο αγώνας ήταν στους 6 πόντους, αλλά ποτέ δεν ήμουν σίγουρος ότι θα φτάσουμε εύκολα στη νίκη. Όταν τρέχουμε, πετυχαίνουμε εύκολους πόντους, αλλά ξεχνάμε τα βασικά, δηλαδή την άμυνα.

Δε λέω ότι οι παίκτες δεν κάνουν προσπάθεια. Αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να παντρέψουμε τα πόδια με το μυαλό. Επιθετικά ήμασταν πάνω από το μέσο όρο μας, αλλά αυτό που μου προκάλεσε νεύρα ήταν μερικές στιγμές στην άμυνά μας, που τις είχαμε σχεδιάσει και δουλέψει πολύ στην προπόνηση, αλλά κάναμε τα αντίθετα.

Η απουσία του Ντικούδη στο δεύτερο δεκάλεπτο περιόρισε τις επιλογές μας στις θέσεις κοντά στο καλάθι, αλλά ευτυχώς κερδίσαμε.

Για εμένα είναι παράξενο που δεν έχει βγει ακόμα απόφαση για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εγώ ξέρω ότι τα αποτελέσματα βγαίνουν στα γήπεδα. Μία απόφαση άλλαξε το αποτέλεσμα ενός ολόκληρου αγώνα. Ισως πρέπει να ξαναπαίξουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν ο Μαραντόνα πέτυχε το γκολ με το χέρι. Τα λάθη των διαιτητών είναι μέρος του αγώνα., όπως επίσης και τα δικά μας λάθη"









Ο Λόνι Μπάξτερ πρόσθεσε: "Ηταν ακόμα ένα τυπικό δύσκολο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα Τρίκαλα μας είχαν κερδίσει στο πρώτο γύρο και είχαν αυτοπεποίθηση, πάλεψαν, δεν τα παράτησαν ποτέ, αλλά εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε χάρη στην επίθεσή μας"

Από τη μεριά του ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε: "Καλύτερα να χάνουμε με 30 πόντους απέναντι σε ομάδες όπως ο Πανιώνιος, παρά έτσι. Οταν παίζεις με μία ομάδα Ευρωλίγκας, που έχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης και το ματς κυλάει με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κερδίσεις. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια με το κορμί μας, αλλά το μυαλό μας δε λειτούργησε.

Η ποιότητα μίας ομάδα εντοπίζεται όταν μπορεί το μυαλό να επιβάλλεται στο σώμα. Εμείς δεν τα καταφέραμε και φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέραμε διότι οι αντίπαλοί μας στη μάχη της παραμονής είναι παρόμοιες με τον Πανιώνιο"

.

Τέλος ο Γκιγιόμ Γιανγκό κατέληξε: "Χάσαμε το παιχνίδι εξαιτίας των ριμπαουντ και των λαθών μας. Στα τελευταία τρία λεπτά προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεχθήκαμε καλάθια που δεν έπρεπε να δεχθούμε"








































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ