ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος: 79-78

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος: 79-78
Σκεπάνοβιτς

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 79-78 τον Πανελλήνιο, αν και επί 39 λεπτά βρισκόταν πίσω στο σκορ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν υπόθεση του Πανελληνίου. Βέβαια, δεν κατάφερε να πάρει κάποια μεγάλη διαφορά,
αλλά σε όλο το πρώτο μέρος είχε το πάνω χέρι και το προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα, πήρε διαφορά ακόμη και
δέκα πόντων και μάλιστα όχι μόνο μία φορά.

Το σημαντικό για τον Πανελλήνιο και τον Γιώργο Καλαφατάκη, ήταν η βοήθεια που πήρε η ομάδα από τον πάγκο. Οι Ράντσιτς και Ντίξον δεν ήταν στην αρχική πεντάδα, όμως με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκαν οι κορυφαίοι παίκτες του Πανελληνίου. Μαζί τους, ο Πάτερσον, που συνέβαλε με τη σειρά του στο 40-45 του πρώτου μέρους.

Το προβάδισμα θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο για τον Πανελλήνιο, αν ο Πάσαλιτς δεν έδινε σημαντικές λύσεις στον ΠΑΟΚ κι αν γινόταν η διακοπή του αγώνα στα μισά της δεύτερης περιόδου, λόγω προβλήματος στο ηλεκτρονικό χρονόμετρο των 24''. Ο Πανελλήνιος έχασε για λίγο το ρυθμό του και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Σέκουλιτς έδωσε πολλές λύσεις και ανάσες στον ΠΑΟΚ. Με δέκα πόντους, ο σέντερ των γηπεδούχων δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Πανελληνίου, ανέβασε και την ψυχολογία των συμπαικτών του. Ωστόσο, τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ παρέμεναν, με αποτέλεσμα η ομάδα της Κυψέλης να βρίσκει τον τρόπο να διατηρεί το προβάδισμα.

Η τελευταία περίοδο ήταν η πιο αμφίρροπη απ'όλες. Ο Πανελλήνιος πήρε διαφορά οκτώ πόντων (66-74) σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ειχε πει την τελευταία λέξη του. Με πιεστική άμυνα και τον Γιάννη Καλαμπόκη να αλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε μπροστά 78-76, 45'' πριν το τέλος.

Μάλιστα, ο Πάσαλιτς είχε δικαίωμα και για δύο βολές, τις οποίες όμως τις έχασε. Ο Πανελλήνιος ισοφάρισε με τον Πάτερσον και ο Ντίξον έκανε φάουλ στον Άλεν για τον στείλει στη γραμμή των βολών. Ο Άλεν ήταν άστοχος στη μία εκ των δύο και για τα τελευταία 10'' η μπάλα ήταν στην κατοχή του Πανελληνίου. Όμως, ο Μιχάλης Πελεκάνος επιχείρησε τρίποντο το οποίο βρήκε "σίδερο" με αποτέλεσμα να πάρει ο ΠΑΟΚ την πολύτιμη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-45, 57-59, 79-78.

ΠΑΟΚ (Πιλαφίδης): Αλεν 13 (1/5τρ., 5ρ., 7ασ., 2κλ.), Βεργίνης 2, Στσεπάνοβιτε 9 (3), Σέκουλιτς 11 (9ρ.), Χαριτόπουλος 5, Καλαμπόκης 19 (1), Τόμας, Πάνκο 2, Αγαδάκος 5 (1), Πάσαλιτς 13 )2τρ., 5ρ.).

Πανελλήνιος (Καλαφατάκης): Ράντσιτς 12 (3), Αργυρόπουλος 14 (1), Νάτζφεϊ, Πελεκάνος 5 (1), Σακελλαρίου, Πάτερσον 15 (9ρ.), Πέτρουλας, Ντίξον 18 (2), Τσέρανιτς 12 (5ρ.), Καραποστόλου 2, Παπαϊωακείμ.




















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ