ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαγιάννης: "Η δομή της ομάδας είναι διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν"

2024 /   -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Παπαγιάννης σημείωσε ότι η δομή της Εθνικής ομάδας είναι διαφορετική σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ εξήγησε γιατί είναι σημαντικό για τους διεθνείς να έχουν καλή εικόνα και στο ματς με την Αίγυπτο (4/7, 21:00).

Η Εθνική ομάδα ήταν καταιγιστική απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Προολυμπιακό τουρνουά και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε μετά από τη λήξη της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στις αλλαγές στη "γαλανόλευκη" σε σχέση με το παρελθόν και έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παπαγιάννη:

Για τις αλλαγές στην Εθνική ομάδα σε σχέση με το παρελθόν: "Η δομή της ομάδας είναι διαφορετική. Έχουμε βάλει πιο πολύ το σουτ στο παιχνίδι μας. Βάλαμε αρκετά σουτ σήμερα, είχαμε πάρα πολλές ασίστ. Κινούμε την μπάλα πάρα πολύ καλά, αλλά νομίζω η άμυνα είναι αυτή στην οποία έχουμε δώσει "ένα τσικ" παραπάνω, ώστε να βγαίνουμε, έτσι, στον αιφνιδιασμό. Αυτό είπαμε από την πρώτη μέρα και όχι από τα φιλικά που δώσαμε για το Προολυμπιακό. Αυτή την προσπάθεια την ξεκινήσαμε από το "παράθυρο" (σ.σ. των εθνικών ομάδων). Ο κόουτς το έχει τονίσει από την αρχή για την άμυνα. Έχουμε κορμιά και μπορούμε να βάλουμε το σώμα μας και το κορμί μας στη μάχη και στην άμυνα".

Για τη διάθεση των διεθνών φέτος: "Κάθε χρονιά είναι δεδομένο ότι υπάρχει διάθεση. Αυτό δεν μας είχε βγει όπως θα θέλαμε, αλλά δόξα τω Θεό, υγεία να έχουμε αυτή τη χρονιά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Πραγματικά υπάρχει διάθεση γιατί πάει πολύς καιρός από την τελευταία διάκριση".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ. Τα έδειξε στο γήπεδο. Δεν θα μιλήσω για το μπασκετικό. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, θέλει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό κάθε παίκτη. Κοιτάει να είναι όλοι καλά και για αυτό είναι ο MVP και στο NBA".

Για το αν η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Σίγουρα. Δεν θέλω να προτρέχω. Θα κοιτάξουμε το αυριανό παιχνίδι με την Αίγυπτο. Είναι πολύ σημαντικό να κλείσουμε με μια πολύ καλή εικόνα πριν από το κενό της Παρασκευής. Μετράει να έχεις ρυθμό σε αυτό το τουρνουά και ακόμα περισσότερο όταν έχεις σε πέντε μέρες τόσα παιχνίδια. Θα παίξουμε το αυριανό και θα κοιτάξουμε τη συνέχεια. Δεν χρειάζεται να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο, γιατί όταν το κάνεις υποτιμάς τον εαυτό σου".

Για το σύστημα που ελευθερώνεται για σουτάρει τρίποντα: "Το είχαμε επιχειρήσει άλλη μια φορά. Δεν έβγαινα τόσο πολύ στο τρίποντο βέβαια, νομίζω στο Μιλάνο ήταν. Από την περυσινή χρονιά και στη φετινή έχω σουτάρει παραπάνω και ο κόουτς το χρησιμοποιεί. Ξέρω και εγώ να κινηθώ καλύτερα και ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο). Γιατί έτσι παίζουμε συνήθως στο '4', εκεί παίζω μόνο με τον Γιάννη. Ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε κατάλληλα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ