EUROLEAGUE

Παπαλουκάς: "Επιφυλάσσομαι..."

Παπαλουκάς: "Επιφυλάσσομαι..."
παπαλουκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τεό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΤΣΣΚΑ

Τα δάκρυά του μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του Φάιναλ Φορ δεν εμρμεύονται με τη φράση "δεν ξέρει να χάνει". Ξέρει, αλλά δεν θέλει. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο ίδιος την προηγούμενη του αγώνα, ακόμη και ο αδερφός του να ήταν αντίπαλος, πάλι θα έδινε τα πάντα για να πάρει τη νίκη.
Μόνο που ο αδερφός του ήταν στο γήπεδο, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του και η παρουσία τους ήταν ένας ακόμη λόγος για να κάνει το "ριπίτ" και να σηκώσει πάλι το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης, όπως δήλωσε στην συνέντευξη παραχώρησε και δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του site www.papaloukas.net.

Και έκανε όντως τα πάντα. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, που όμως δεν συνοδεύτηκε με τον ιδανικό τρόπο. Απλά επιβεβαίωσε το βραβείο του MVP της σεζόν που έλαβε στο γκαλά της Ευρωλίγκα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μόνο, που αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει τους περισσότερους από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον βρίσουν εν χορώ.

Εκείνος, εκνευρίστηκε σε εκείνο το σημείο, αλλά αμέσως μετά τον τελικό έσπευσε να κατευνάσει τα πνεύματα, τονίζοντας όμως "ότι αυτή είναι η νοοτροπία ορισμένων, όπως και το ήθος και η παιδεία τους". Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένοι, όπως τονίζει ο ίδιος, που τού έστειλαν μηνύματα και του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα όσα ακούστηκαν στο ΟΑΚΑ. Το ίδιο έκανε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς θεωρεί πως θα κάνει αρκετό καιρό να ξεχάσει τον δεύτερο κατά σειρά (μετά το Μουντομπάσκετ) χαμένο τελικό της φετινής σεζόν. Επειδή όμως, έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια στη μέχρι τώρα καριέρα του με τρόπο, που τον ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης, είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα. Έστω κι αν χρειαστεί, να θυσιάσει λίγο από τον ύπνο του...

Ακολουθεί η συνέντευξη:

- Θοδωρή, είχατε την ευκαιρια να κάνετε το back 2 back, οπως η Μακάμπι, φτάσατε κοντά, αλλά δεν είχατε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα. Ποιά είναι η άποψη σου για τον τελικό?

"Νιώθω άσχημα, είναι ο 2ος τελικος που χάνω μετά την Ιαπωνια και συνειδητοποίησα οτι δεν ημουν ετοιμος να συμβιβαστω με την ιδέα της ήττας σε ένα τοσο μεγαλο παιχνιδι. Ξέρω οτι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με πολλές λύσεις, αλλά απο την ωρα που ξεκίνησε το ματς μεχρι την ώρα της λήξης στο μυαλό μου υπήρχε μόνο η νίκη. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο ειναι οτι επειδη γνωριζω την ομαδα μου καλα, ξερω οτι υπήρχαν 3-4 σημεία κλειδια που κάναμε λαθη που απαγορευονται για την ποιότητα και την εμπειρια της ΤΣΣΚΑ. Παραδέχομαι πως οπως πηγε το ματς μπορούσαμε μόνο να το κλεψουμε, είχαμε τον τροπο και τις ευκαιρίες να το κάνουμε, αλλά δεν έμελλε να γίνει".

- Θέμα συζητησης έγινε το ξεσπασμα σου μετα το τελος του αγωνα, κάτι που πέρασε παντού μέσω της τηλερορασης. Γιατί αντέδρασες έτσι;



"Κάποιοι που εχουν στενόμυαλη νοοτροπια, προφανώς νόμιζαν οτι αντεδρασα ετσι, επειδή έχασα απο τον Παναθηναϊκό. Για μένα, το να παρω το 2ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό στην Αθήνα, ξέροντας οτι είναι διπλα μου η οικογένεια και οι φίλοι μου ήταν ένα όνειρο. Ήταν στο μυαλο μου απο την επομενη μερα μετα του τελικού του Μουντομπάσκετ. Όταν τελείωσε το ματς και συνειδητοποίησα οτι δεν τα κατάφερα, μου βγηκε η ενταση και ηταν ο μοναδικός τρόπος για να εκτονωθεί αυτό που ενιωθα. Το γεγονος οτι αναδειχθηκα MVP της Ευρωλίγκα, κάτι το οποίο κέρδισα μέσα από την ομάδα μου, με γέμισε περισσότερη ευθυνη και γι'αυτό ενιωθα οτι πρεπει να κανω κάτι παραπάνω για να κερδισουμε. Δεν τα καταφερα, το ξερω πως ετσι ειναι ο αθλητισμός, αλλα σίγουρα θα κανω καιρό να το ξεχασω. Τώρα πρέπει να βρω τροπο και ενεργεια για να ειμαι έτοιμος για τα ρωσικά πλει οφ".

- Μεγαλο θέμα, επίσης, έγινε η αντίδραση μερίδας του κόσμου του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό σου. Τι έχεις να πεις γι'αυτό;

"Καταλαιβαινω την αντιδραση κάποιου που θέλει πολύ τη νικη της ομάδας του σε ένα τελικο. Με εβλεπαν ως αντιπαλο. Θα ένιωθα, βέβαια, πολύ καλύτερα αν σε κρίσιμες στιγμές μπορούσαμε όλοι να ειχαμε σωστη κριση και συμπεριφορά. Δεν μπορώ να πω ψεμματα, με ενοχλησε και ισως φάνηκε απο καποιες αντιδρασεις μου. Μου είπαν οτι αρκετοι φιλοι του Παναθηναικου αρχισαν να συμπεριφερονται έτσι μετά τη φαση με το χτύπημα του Μπετσιροβιτς στα πλευρά μου. Πήγα κοντά του για να προστατεψω τον συμπαίκτη μου τον ΒανΝτεΣπίγκελ σε μια λογομαχία που είχαν, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Ο κοσμος πρέπει να ξερει οτι σε ένα ματς με ενταση συμβαίνουν αυτά, ακόμα και με τον κολλητό σου για μονό να έχεις πάει, πανω στο παιχνίδι μπορεί να τσακωθείς. Μόλις τελειώσει ο αγώνας οι παικτες τα ξεχνανε, το ίδιο κάνω και εγώ".

- Πιστεύεις πως η αντίδραση μερίδας του κόσμου και τα υβριστικά συνθήματα για σενα είναι αποτέλεσμα της αντιπαλοτητας λόγω τελικου ή έχουν σχέση με το πέρασμά σου από τον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκού?

"Και τα δυο. Δεν έχω κρύψει ποτε οτι είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Αλλά πάνω απ'όλα και πρώτα απ'όλα ειμαι 100% επαγγελματίας. Και το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένας τελικός Ευρωλίγκα μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκού. Και τίποτα άλλο... Έχω παρει πολλά μηνύματα και email και βλεπω με χαρά οτι υπάρχουν και πολλοί φιλοι του Παναθηναϊκού που με συγχαίρουν και λενε οτι αισθάνονται άσχημα για οτι έγινε στο ΟΑΚΑ. Δεν έχουν λογο να αισθανονται ετσι, ο καθένας ειναι υπεύθυνος για τις δικες του πραξεις και μόνο γι'αυτές. Τους ευχαριστώ ολους γιατι τα μηνυματα που βλεπω πραγματικα με κανουν να αισθάνομαι καλύτερα".

- Κάποιοι σχολιασαν την αντιδραση σου και το παρατεταμένο σου χειροκρότημα προς το πρόσωπο του Νίκου Γκάλη.

"Ακόμα και τώρα που είμαι σε αυτο το επιπεδο, όταν βλέπω τον Νίκο Γκάλη, νιωθω έντονα, σχεδόν ανατριχιάζω. Τον έβλεπα να βραβεύεται στα 3 μετρα απο εμένα και συνειδητοποίησα περισσότερο απο ποτέ οτι αν δεν υπήρχε αυτος, δε θα ήμουν σε αυτό το γήπεδο να περιμενω να παίξω έναν τελικό, δεν θα ειχα καταφερει τοσα πολλα πραγματα, ίσως και να μην ειχα παιξει ποτέ μπάσκετ. Νιωθω οτι η παρουσία του ειναι βασικος λογος που βρηκα τι να κανω στη ζωή μου, να παιξω μπάσκετ που το αγαπάω πάρα πολύ...

- Πέρυσι κέρδισες εσύ την Ευρωλίγκα, φέτος πολλοί συμπαίκτες σου από την Εθνική πήραν σειρά.

"Ηθελα παρα πολυ να κερδισω, αλλά καταλαβαίνω οτι ο Παναθηναϊκός ως ομάδα άξιζε αυτή τη διάκριση και του δίνω συγχαρητήρια. Μόλις ηρέμησα στα αποδυτήρια μετά το ματς και είδα τα παιδιά απο την Εθνική, χάρηκα πολυ για αυτούς, γιατι έχω νιωσει το ιδιο περυσι και ξερω πως αισθανονται. Και ξερετε κατι? Μπορεί εγω να επαιξα καλα, αλλα έπαιξαν πολυ καλα και ολοι οι συμπαικτες μου στην Εθνική στον τελικό. Γι'αυτο ειμαι ειλικρινα χαρούμενος και νομιζω οτι ετσι πρεπει να νιωθουν ολοι οι Ελληνες".

- Εχεις κερδισει τα παντα με την ΤΣΣΚΑ, έχεις αναδειχθεί Καλύτερος Παίκτης στην Ευρώπη και MVP της Ευρωλίγκα. Ενα ερώτημα εχει να κανει με το μελλον σου και αν θα επεστρεφες ποτέ στην Ελλαδα.

"Εχω συμβολαιο με την ΤΣΣΚΑ, αλλά για να ειμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι θα κάνω το καλοκαιρι. Είναι καθαρά θεμα του πως θα αισθάνομαι τοτε. Αυτό που με ενδιαφερει ειναι η ομάδα μου να εχει τα εχεγγυα να πρωταγωνιστεί και να διεκδικει την Ευρωλιγκα. Θα συζητησω πρωτα με την ομάδα μου και τον κύριο Κούσενκο και μετά θα δούμε. Ξέρω πως υπαρχει ενδιαφερον απο αρκετές ομαδες στην Ευρώπη και στο πλαίσιο του φάιναλ φορ με ενημέρωσαν και για καλές προοπτικές στο ΝΒΑ. Δεν ξερω πραγματικα τι θα κανω, θελω να ηρεμήσω, να πάρω το πρωταθλημα στη Ρωσία, να κανω διακοπές και μετα θα αποφασίσω".

- Αντί επιλόγου;

"Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με υποστήριξαν τις μέρες του φάιναλ φορ, ειδικά αυτούς που ήρθαν στο ΟΑΚΑ, αλλά και όσους μου έστειλαν μηνύματα. Στεναχωριέμαι που δεν τους έδωσα τη χαρά που ήθελα, αλλα επιφυλάσσομαι..."






































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ