ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου -και Ολυμπιακός- στα κόκκινα!

Παπανικολάου -και Ολυμπιακός- στα κόκκινα!
Παπανικολάου INTIME SPORTS

Ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό; Οι πληροφορίες αυτό λένε και απομένει η επίσημη... αλήθεια (vid)

Ποιός το περίμενε ότι κλείνοντας το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, θα γράφαμε ακόμη για μεταγραφές του Ολυμπιακού; Ελάχιστοι. Ίσως και κανείς. Άλλωστε, μετά την τελευταία προσθήκη με τον Πάτρικ Μπέβερλι στον Πειραιά η ατμόσφαιρα έδειχνε ότι "μεταγραφές τέλος". Βέβαια, τον Ιούλιο όλοι περίμεναν ανακοινώσεις και αυτές έγιναν τον Αύγουστο, οπότε με τον Ολυμπιακό και τους αδελφούς Αγγελόπουλους είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη. Απλώς, πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όταν φαίνονται... ήσυχοι, δεν είναι.
Και αυτό αποδεικνύεται ακόμη μία φορά με τον Κώστα Παπανικολάου. Εκεί που άπαντες είχαν ξεχάσει την υπόθεση μετά τις πρώτες άκαρπες διαπραγματεύσεις με τον Άρη, ήρθε η νέα βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή (την οποία διαβάσατε πρώτα στο SPORT 24) για να ταράξει τα νερά και την ηρεμία των φιλάθλων της ομάδας. "Δίνουμε 800.000 ευρώ" είπαν οι Αγγελόπουλοι στους ανθρώπους του Άρη και ο Γιάννης Δαμιανίδης φάνηκε έκπληκτος. Δεν περίμενε τέτοια προσφορά.

Όμως, οι "αντιδράσεις" από τον κόσμο του Άρη τον έκαναν να ζητήσει μερικές μέρες. Και πάλι όμως προέκυψε απόλυτη σιωπή γύρω από το θέμα, αν και το κλίμα φαινόταν πολύ πιο αισιόδοξο (για τον Ολυμπιακό) σε σχέση με αυτό του Αυγούστου. Στη συνέχεια οι Αγγελόπουλοι μίλησαν και πάλι: "Δίνουμε 900.000 ευρώ"! Κάπου εκεί, οι άνθρωποι του Άρη άρχισαν να σκέφτονται ότι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να λάβουν ένα τεράστιο ποσό και να καλύψουν τα οικονομικά κενά της ΚΑΕ, να ισοσκελίσουν τις φετινές τους μεταγραφές και να "βγάλουν" με πολύ καλό τρόπο τη σεζόν.

Τώρα, όλα δείχνουν πως ο Κώστας Παπανικολάου θα φορέσει τα ερυθρόλευκα και ότι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει το μεγαλύτερο ταλέντο -όπως λένε οι περισσότεροι- του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες λένε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Άρη και απομένουν τα τυπικά και φυσικά η ανακοίνωση της μεταγραφής που θα βγάλει κερδισμένο σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό (επικοινωνιακά, ουσιαστικά και μελλοντικά), αλλά θα ικανοποιήσει και την ομάδα της Θεσσαλονίκης που φέτος έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό ρόστερ και θέλει -οικονομικά- να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Πότε θα μάθουμε τα αμετάκλητα γεγονότα; Κανείς δεν ξέρει. Από μέρα σε μέρα ή από ώρα σε ώρα. Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η μεταγραφή; Υπάρχει αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρή και έχει να κάνει μόνο με τους ενδοιασμούς των ανθρώπων του Άρη για τις αντιδράσεις του κιτρινόμαυρου κόσμου. Όμως, το σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ που δίνουν οι Αγγελόπουλοι είναι τεράστιο ποσό για να το αφήσουν ανεκμετάλλευτο. Μπορεί ο Παπανικολάου να έχει εξελιχθεί σε φετίχ των φιλάθλων του Άρη, αλλά μερικές φορές η λογική μπαίνει πάνω από το συναίσθημα.

Και η λογική αυτή την ώρα λέει, ότι ο Άρης δίνει τον παίκτη του με το μεγαλύτερο δυνατό ποσό, ο Παπανικολάου θα συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα που θέλει και ο Ολυμπιακός θα βάλει ένα ακόμη μεγάλο και κυρίως ελπιδοφόρο όπλο στο ρόστερ του. Κάποιοι, ισχυρίζονται ότι οι ερυθρόλευκοι δίνουν πολλά λεφτά για να έναν παίκτη που μόλις "φάνηκε". Ίσως να έχουν δίκιο. Αλλά από την άλλη, οι οικονομικές ανάγκες του Άρη, η εμπλοκή του Παναθηναϊκού και ο πρότερος βίος των ερυθρολεύκων στην υπόθεση του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν βέβαιο πώς θα εκτινάξουν τις διαπραγματεύσεις.

Ο Ολυμπιακός, ύστερα από την κινητοποίηση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου αναμένεται να κλείσει τις μεταγραφές του με εξαιρετικό τρόπο, όταν πριν από έναν και κάτι παραπάνω μήνα υπήρχε η ανησυχία ότι "φέτος οι Αγγελόπουλοι δεν κάνουν πολλά πράγματα". Όμως, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο Βον Ουέιφερ, ο Πάτρικ Μπέβερλι, ο Λίνας Κλέιζα και η παραμονή του Γιάννη Μπουρούση δείχνουν το αντίθετο. Και τώρα ο Παπανικολάου το αποδεικνύει...

Δείτε τον Κώστα Παπανικολάου στα... καλύτερά του
















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ