EUROBASKET

Παπανικολάου: "Το θέλαμε πολύ το ματς"

Παπανικολάου: "Το θέλαμε πολύ το ματς"
Παπανικολάου και Κέσελ σε ακόμα μία διεκδίκηση. INTIME SPORTS

Η άμυνα ήταν εκείνη που οδήγησε την Εθνική στη νίκη και την 6άδα σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου που υποστήριξε ότι η Ελλάδα ήθελε περισσότερο τη νίκη από τη Σερβία (video)

Αποστολή στη Λιθουανία: Γιάννης Φιλέρης

Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικός στο παιχνίδι κι έδειξε πως θα έχει συμμετοχή σε πολλά ακόμα Ευρωμπάσκετ.

"Αν μας έλεγε κάποιος ότι θα κερδίζαμε με 20 πόντους τη Σερβία για την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά, θα γελούσαμε κι εμείς οι ίδιοι. Μέσα από την άμυνα πήραμε αυτό που θέλαμε περισσότερο", υπογράμμισε ο 21χρονος γκαρντ και συμπλήρωσε:

"Το πόσο εύκολο και πόσο δύσκολο είναι φαίνεται από αυτούς που είναι μέσα. Βγάλαμε ενέργεια και θέληση. Είχαμε ψυχή. Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι.

Σε ερώτηση για το αν είχε σαφείς εντολές μέσα στο παρκέ από τον Ηλία Ζούρο, υπογράμμισε: "Ξέρω τη δουλειά μου μέσα στο παρκέ, ξέρω τι πρέπει να κάνω όταν μπαίνω στο παρκέ. Έκανα τη δουλειά μου ουσιαστικά. Είχαμε τους τρεις παλαιότερους που έδειξαν χαρακτήρα. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε με τη Γαλλία. Θέλαμε να μπούμε στο προολυμπιακό τουρνουά".

Η χημεία ήταν καθοριστική για την επιτυχία της ομάδας: "Όταν ξεκινούσαμε κανείς δεν πίστευε σε αυτή την ομάδα. Ο στόχος έλεγαν ότι ήταν η 8άδα. Εμείς ήμασταν εκείνοι που μπαίναμε στο παρκέ. Τρομερή χημεία, πολύ ενωμένοι, το σήμα κατατεθέν. Ενωμένοι χάνουμε, ενωμένοι κερδίζουμε. Η Ελλάδα είναι μέσα στις έξι καλύτερες ομάδες του χρόνου.

Κάθε στιγμή που έζησα εδώ, θα την περιγράφω στα παιδιά και στα εγγόνια μου. Δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Καλά να είμαστε και του χρόνου στο προολυμπιακό τουρνουά. Υγιείς και να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ