ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπαπανικολάου με τελεία και... βούλα!

Παπαπανικολάου με τελεία και... βούλα!
Γιαννάκης Τσίλντρες NEWSPORTS

Ανακοινώθηκε ο Κώστας Παπανικολάου για 5 χρόνια! Αναχώρησε η ομάδα για το Καρπενήσι

Από το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Δαμιανίδης είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ, Χρήστο Σταυρόπουλο, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό. Ο διοικητικός ηγέτης του Άρη έκανε τις τελευταίες συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και στη συνέχεια έπεσαν οι υπογραφές.
Ωστόσο, ο Δαμιανίδης προκάλεσε μια καθυστέρηση, καθώς ήθελε κάποιες εγγυήσεις για τα χρήματα που θα λάβει ο Άρης (σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ), ενώ ζήτησε και περίπου 400.000 ευρώ άμεσα, για να βάλει την τελική μεταγραφή στη συμφωνία. Νωρίτερα, ο Κώστας Παπανικολάου είχε υπογράψει το πενταετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έναντι 1.300.000 ευρώ.

Ο νεαρός φόργουορντ είναι πλέον και επίσημα μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού και μπορεί και την Τρίτη να βρεθεί στο Καρπενήσι να ξεκινήσει προπονήσεις με τους ερυθρόλευκους.

Η ανακοίνωση

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του καλαθοσφαιριστή Κώστα Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Κώστας Παπανικολάου
ΥΨΟΣ: 2.03
ΗΜ. ΓΕΝ.: 1/8/1990
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Τρίκαλα
ΘΕΣΗ: Φόργουορντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Πρωτέας Γρεβενών, ¶ρης
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων το 2008 στην Αμαλιάδα. Δευτεραθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων το 2007 στη Μαδρίτη. Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων το 2009 στη Ρόδο - MVP της διοργάνωσης. Δευτεραθλητής Κόσμου με την Εφήβων το 2009 στη Νέα Ζηλανδία

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ...

2009
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: 11,8π., 22/36 (61,1%) Β., 27/45 (60%) 2π., 10/36 (27,8%) 3π., 58 (6,4ρ.), 1,8ασ., 2,0κλ., 1,4τ. σε 9.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: 14,9, 47/86 (54,7%) Β., 31/52 (59,6%) 2π., 16/34 (47,1%) 3π., 59 (6,6ρ.), 1,2ασ., 1,2κλ., 2,3τ. σε 9 αγώνες.

2008
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: 9,3π., 15/30 (50%) Β., 19/34 (56%) 2π., 7/22 (32%) 3π., 37 (4,8ρ.), 1,5ασ., 1,5κλ., 1,0τ. σε 8 αγώνες.

2007
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: 0,8π., 3/7 (42,9%) Β., 1/4 (25%) 2π.,0/3 (0%) 3π., 7 (1,2ρ.), 0ασ., 0,7κλ., 0τ. σε 6 αγώνες.

Έφυγε ο Ολυμπιακός για Καρπενήσι


Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας για περίπου μία εβδομάδα, θα δώσει φιλικά παιχνίδια με τα Τρίκαλα και θα "αποτοξινωθεί" από τη ρουτίνα της Αθήνας και του Στάδιου Ειρήνης και Φιλίας. Άλλωστε, πρώτος στόχος της ομάδας είναι να "δεθούν" οι παίκτες, έστω και αν προς το παρόν λείπουν οι διεθνείς.

Η δουλειά βέβαια έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες, οι προπονήσεις κυλούν κανονικά και σε έντονους ρυθμούς και ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τους συνεργάτες του έχουν ήδη δει τα πρώτα δείγματα γραφής των καινούριων παικτών. Μάλιστα, ο Πάτρικ Μπέβερλι, λέγεται ότι κάθε μέρα που περνάει εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος, εντυπωσιάζοντας με την επαφή που έχει με το καλάθι, αλλά και με τις οργανωτικές του ικανότητες.

Πάντως, αν και αυτή είναι η δεύτερη προετοιμασία για τον Γιαννάκη, οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Ο "δράκος" για πρώτη φορά βρίσκεται από την αρχή στο κτίσιμο του Ολυμπιακού, αφού πλέον δεν έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα όπως πέρυσι και έχει πάρει πάνω του όλο τον προγραμματισμό των προπονήσεων, τη στρατηγική και παρακολουθεί από κοντά την πρόοδο των παικτών.

Γιαννάκης: "Να πετύχουμε από νωρίς"


Μιλώντας πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Καρπενήσι, ο Γιαννάκης τόνισε πως " θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αυτό δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της κορυφής σε όλους τους στόχους που έχουμε μπροστά μας να διεκδικήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά δείχνουν μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε. Ο συνδυασμός των παικτών από την περυσινή ομάδα με τους νέους παίκτες που αποκτήσαμε, θα δώσουν περισσότερη ποιότητα στο σύνολο. Φέτος, πρέπει από νωρίς να πετύχουμε και πρώτος στόχος είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Θα είναι πολύ θετικό να βρεθούμε από νωρίς ενώπιον δύσκολων καταστάσεων, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

Παπαλουκάς: "Να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βρίσκεται και αυτός στο ίδιο... στάδιο με τον προπονητή του. Εκτός του ότι όλο το καλοκαίρι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ώστε να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του αλλά και για να βρει πιο άμεσα ρυθμό, φέτος είναι και αυτός από την αρχή στις προπονήσεις. Πέρυσι, οι υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα και η συνολική κούραση από τη σεζόν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον είχαν αναγκάσει να ρίξει λίγο τους ρυθμούς του. Τώρα, όμως, μοιάζει έτοιμος από την αρχή.

" Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα υψηλοί και θα παλέψουμε για όλα τα τρόπαια" δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: " Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά και σε σχέση με πέρυσι, αυτό που πρέπει να αλλάξει, είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στις δυνατότητές μας. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να ήμασταν όλοι οι παίκτες στην προετοιμασία, αλλά οι ομάδες αυτού του επιπέδου έχουν πάντα απουσίες διεθνών αυτή την εποχή. Προσωπικά, η αποχή μου από την Εθνική είχε να κάνει και με λόγους ξεκούρασης, αλλά και επειδή έπρεπε να αποθεραπευτώ πλήρως στο πόδι. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι και πιστεύω ότι θα είμαι πολύ πιο δυνατός αυτή τη χρονιά".

Τσίλντρες: "Θα δώσω περισσότερα"

Δηλώσεις έκανε και ο Τζος Τσίλντρες που βιώνει και αυτός μια διαφορετική προετοιμασία. Δεν είναι πλέον ο παίκτης που τραβάει την προσοχή πάνω του για το παραμικρό, δεν έχει το άγχος της "μεγάλης μεταγραφής" και έχει καταλάβει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, την ελληνική πραγματικότητα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε μια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός:

" Πάμε στο Καρπενήσι για να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Οι στόχοι είναι οι ίδιοι ακριβώς με πέρυσι. Νιώθω πολύ πιο άνετος και έμπειρος και θέλω να βοηθήσω πολύ περισσότερο τον Ολυμπιακό. Οι νέοι παίκτες που έχουμε, είναι πολύ καλοί και ανυπομονώ να παίξω μαζί τους. Ο Κλέιζα είναι Ευρωπαίος και θα καταφέρει να προσαρμοστεί πιο γρήγορα. Θα τον έχω από κοντά, όπως και τον Μπέβερλι και τον Ουέιφερ, για να νιώσουν άμεσα άνετα μέσα στην ομάδα. Άλλωστε, το ίδιο έκαναν πέρυσι και οι συμπαίκτες μου σε μένα".


















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ