ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παπαπέτρου για Βόβορα: "Κομμάτι του αθλητισμού, ποτέ δεν φταίει ένας"

Ο Παπαπέτρου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε αγώνα της EuroLeague 2020/21
Ο Παπαπέτρου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου απέφυγε να κρίνει την απόφαση του Παναθηναϊκού για αλλαγή στη θέση του head coach, παραδέχθηκε όμως ότι η ευθύνη για την εικόνα της ομάδας δεν βαραίνει μόνο τον Έλληνα προπονητή.

Για την αποχώρηση του Γιώργου Βόβορα, για την αυριανή αναμέτρηση με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (7/1 στις 21:00), για τα δυνατά σημεία των Ρώσων, αλλά και για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη EuroLeague μίλησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο αρχηγός των πράσινων παραδέχθηκε πως η ευθύνη είναι συνολική για την εικόνα της ομάδας στη σεζόν 2020/21, ενώ εξήγησε ότι χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση για να μην κυνηγούν εκείνος και οι συμπαίκτες του τους αντιπάλους τους στο σκορ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρου:

"Είναι μια στενάχωρη στιγμή. Δυστυχώς είναι κομμάτι του αθλητισμού. Είναι αποφάσεις που δεν τις παίρνουμε εμείς. Σαν παίκτης, με ενδιαφέρει πολύ το αυριανό παιχνίδι, να κερδίσουμε, να παίξουμε καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα. Τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι. Δεν είναι δική μου θέση. Ποτέ δεν φταίει ένας. Αυτό είναι το σίγουρο. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Δεν είναι δική μου η θέση να κρίνω.

Θα είναι πολύ σκληρό παιχνίδι. Είναι ποιοτική και σκληρή ομάδα η Ζενίτ. Ο κόουτς Πακσκουάλ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Θέλουμε πιο πολύ από ποτέ τη νίκη για να αναπτερωθεί το ηθικό μας. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι αύριο.

Έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Με την απουσία του Πόιθρες που αμυντικά καλύπτει κενά, θα είναι διαφορετική η δομή τους. Πρέπει να βρούμε τρωτά σημεία και να επιτεθούμε σε παίκτες. Αμυντικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν.

Προφανώς το νόμισμα έχει δυο όψεις. Ξεκινάμε άσχημα και κυνηγάμε. Όταν κυνηγάμε παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και δεν αφήνουμε να ξεφύγουν. Μπορούμε να επανέλθουμε σε κάθε παιχνίδι, έχουμε το χαρακτήρα. Το πιο σημαντικό είναι να μπαίνουμε με την ίδια συγκέντρωση στα παιχνίδια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΖΕΝΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ