ΑΙΓΑΛΕΩ

Παρέμεινε στα... ψηλά

ΠΑΟΚ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ULEB CUP /
ΟΜΑΔΙΚΗ XC9

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Αιγάλεω εκτός έδρας με 71-65 και ξεπέρασε γρήγορα την ήττα από τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με πολύ καλή άμυνα περιόρισε επιθετικά το Αιγάλεω και κατάφερε να το αποσυντονίσει, ενώ με τους Στσεπάνοβιτς, Καλαμπόκη και Σέκουλιτς (στο τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ) κυριάρχησε και στην επίθεση.
Πάντως, ο Σέκουλιτς, φεύγει ως "κύριος" για τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ, καθώς πέτυχε τους τέσσερις τελευταίους πόντους της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο τα πράγματα ήταν σχετικά ισορροπημένα, καθώς το Αιγάλεω ήταν αυτό που άρχισε δυνατά για να συνεχίσει στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ.

Όμως, παρά το προβάδισμα που πήρε ο δικέφαλος στην αρχή της δεύτερης περιόδου με 17-22, το Σίτι απάντησε με πρωταγωνιστή τον Κέιντρεν Κλαρκ και πέρασε μπροστά στο σκορ, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι φαίνονταν να έχουν προβλήματα.

Το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (28-28), ενώ στην επανάληψη το Αιγάλεω πήρε δύο φορές προβάδισμα στο σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να απαντήσει με τους Στσεπάνοβιτς και Καλαμπόκη να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Όταν, μάλιστα, η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη προηγήθηκε με 50-58, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα και ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά τη νίκη και περιμένει την επόμενη αγωνιστική τον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 28-28, 46-46, 65-71

Αιγάλεω: Σουρλής, Αντερσον 16 (1), Πέττας 2, Μάικιτς 6, Κλαρκ 24 (3), Αγγελακόπουλος, Σάροβιτς 5 (1), Καλλινικίδης 9 (1), Σέινφελντ 3.

ΠΑΟΚ: Πάρκερ 11 (1), Βεργίνης 3 (1), Στσεπάνοβιτς 20 (3), Σέκουλιτς 6, Χαριτόπουλος 2, Καλαμπόκης 17 (2), Κογιαντίνοβιτς, Αγαδάκος 2, Πάσαλιτς 10.

Πιλαφίδης: "Κανείς δε θέλει να χάνει παίκτες"

Ο Κώστας Πιλαφίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με το Αιγάλεω, ήταν λογικό να αναφερθεί στη μεταγραφή του Μπλάγκοτα Σέκουλιτς στη Ρεάλ Μαδρίτης: "Κανείς προπονητής δε θέλει να χάνει παίκτες, αλλά ήταν επιθυμία του Σέκουλιτς να φύγει. Όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται. Η ομάδα κοίταξε το συμφέρον της. Ας σκεφτεί ο κόσμος πως ήταν ομάδα όταν άρχισε η σεζόν και προσπαθούσε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Έχουμε αξιοπρέπεια και συνεχίζουμε, χωρίς να έχουμε πετύχει κάτι σπουδαίο".

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, τόνισε: "Ο Πάρκερ δεν ήταν σε καλή μέρα, με συνέπεια να χάσουμε σε ορισμένα σημεία το ρυθμό μας. Όμως, παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε μια σημαντική νίκη. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε".

Σκουρτόπουλος: "Δίκαια νίκησε ο ΠΑΟΚ"

Ο προπονητής του Αιγάλεω παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας: "Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε σε χημηλά επίπεδα το σκορ και το πετύχαμε στα τρία δεκάλεπτα. Όμως, στο τελευταίο, ο ΠΑΟΚ πήρε τα ριμπάουντ, ενώ εμείς χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια".

Σέκουλιτς: "Δεν μπορούσα να αρνηθώ"

Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς στις τελευταίες δηλώσεις του ως παίκτης του ΠΑΟΚ, είπε: "Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορούσα να πω όχι στη Ρεάλ. Έμεινα έξι μήνες στη Θεσσαλονίκη κι έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Ευχαριστώ την ομάδα και της εύχομαι τα καλύτερα για την πορεία της τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη".





























TAGS ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ