ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάργκο by... SPORT 24

Τα 24 πράγματα που πρέπει να ξέρετε και τα 7 βίντεο που αξίζει να δείτε για τον Τζανέρο Πάργκο

1) Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1979 στο Σικάγο. Έχει ύψος 1.85 και βάρος 80 κιλά.
2) Η πρώτη του κολεγιακή ομάδα ήταν το Neosho County Community College του Κάνσας.

3)Εκεί όμως που εξελίχθηκε και κέντρισε τα βλέμματα σκάουτερ του ΝΒΑ ήταν με το κολέγιο του Αρκάνας.

4) Την τελευταία του χρονιά στο κολέγιο είχε 16.6 πόντους, 3.3 ασίστ και 43% από τη γραμμή του τριπόντου. Τέλειωσε την καριέρα του ως ο 2ος στην ιστορία των "Ρέιζορμπακς" στο ποσοστό τριπόντων (42%), 5ος στα εύστοχα τρίποντα (168) και 7ος στις προσπάθειες τριών πόντων (395).

5) Σύμφωνα με το wikipedia θα εισπράξει άλλα 500.000 ευρώ αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το triple crown.

6) Ο αδερφός του, Τζέρεμι, είναι το αστέρι του κολεγίου Γκονζάγκα. Είναι senior οπότε του χρόνου είναι πιθανό να επιλεχτει στο ντραφτ. Κι αυτός φοράει το Νο2 όπως κι ο μεγαλύτερος αδερφός του. Έχουν και μια μεγαλύτερη αδερφή, την Κίζι.

7) "Ο αδερφός μου είναι λίγο ψηλότερος, λίγο πιο δυνατός και πιο αθλητικός από ότι εγώ. Είναι σίγουρα καλύτερος από μένα στην ίδια ηλικία". Στα μονά που παίζουν το καλοκαίρι, όμως, επικρατεί ο νόμος του... παλιού. "Δεν έχει φτάσει ακόμη εκεί... Είναι καλός, αλλά όχι και τόσο καλός. Τον κερδίζω ακόμη".

8) Ο "Ιανουάριος" του Ολυμπιακού αρχικά γραφόταν με ένα -n- (Janero). Όταν πήγε στους Ράπτορς, ωστόσο, το όνομα του... απέκτησε άλλο ένα -n- όπως γράφεται σήμερα (Jannero).

9) Την περίοδο 2003-2004 αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές ομάδες! Αρχικά στους Λέικερς, στη συνέχεια στους Ράπτορς, πριν καταλήξει στους Μπουλς. Σο Σικάγο σε 13 παιχνίδια έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με 13.5 πόντους και 3.6 ασίστ.

10) Το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του το έπαιξε στους Χόρνετς πίσω από τον Κρις Πολ. Το 2006-2007 είχε 9.2 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ, ενώ την επόμενη σεζόν είχε 8.1 πόντους και 2.4 ασίστ.

11) Στα πλέι-οφ παίζει ακόμη καλύτερα! Το 2004-2005 είχε 10.4 πόντους (με 40% στα τρίποντα) και 2. 0ασίστ, ενώ την περίοδο 2007-2008 όταν η Νέα Ορλεάνη εντυπωσίασε στην post season είχε 10.2 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ.

12) Είναι παντρεμένος με τη Μαλέζια (γράφεται όπως η χώρα) κι έχουν ένα γιο, τον Τζανέρο Τζούνιορ.

13) Στο κολέγιο σπούδασε κοινωνιολογία.

14) Εκτός από το μπάσκετ του αρέσει να παίζει τένις και φούτμπολ.

15) Το πρόσωπο που θαυμάζει περισσότερο είναι η μητέρα του, Τσάρλι Μέι Πάργκο, ενώ θεωρεί τους φίλους του ότι σημαντικότερο έχει στη ζωή. Όσο για το μεγαλύτερο κατόρθωμα του; Η συμμετοχή του στο ΝΒΑ.

16) Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, οπότε είναι λογικό να είναι φανατικός θαυμαστής των Μπουλς, των Μπερς, των Μπλάκχοκς και των Ουάιτ Σοξ, των ομάδων της "πόλης των ανέμων" σε όλα τα σπορ.

17) Διοργανώνει καμπ για μικρά παιδιά μέσω του "Jannero Pargo Foundation" στο Σπρίνγκντειλ.

18) Έχει αναπτύξει και φιλανθρωπική δραστηριότητα όταν μαζί με τον συμπαίκτη του Κρις Ντουχόν συγκέντρωσαν υλική βοήθεια για τα θύματα του τυφώνα "Κατρίνα".

19) "Κολλητός" του είναι ο Τάισον Τσάντλερ με τον οποίο αγωνίστηκε τόσο στους Μπουλς, όσο και στους Χόρνετς. Σύμφωνα με τον σέντερ της Νέας Ορλεάνης ο Πάργκο εκτός γηπέδου "δεν μπορεί να μείνει ακίνητος...", ενώ αποκάλυψε παράλληλα τις εκπληκτικές ικανότητες του συμπαίκτη του στα χαρτιά!

20) Το ρεκόρ του στο ΝΒΑ είναι οι 34 πόντοι (σεζόν 2003-2004) απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς.

21) Έχει σημειώσει πολλά σημαντικά τρίποντα στην καριέρα του. Ένα από αυτά ήταν 5'' πριν το φινάλε του αγώνα με τους Ουίζαρντς. Ολοκλήρωσε την αντεπίθεση των "Ταύρων" που βρέθηκαν στο -10 στα τελευταία λεπτά. Αυτός που μίλησε τελευταίος, ωστόσο, ήταν ο Γκίλμπερτ Αρίνας.

22) Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του ήταν στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Δύσης απέναντι στους Σπερς. Με 18 πόντους από τον πάγκο ήταν αυτός που κρατούσε τις "Σφήκες" μες στο ματς.

23) Όταν έπαιζε στους Λέικερς είχε ανοίξει πολλές φορές διάλογο με τον πιστό οπαδό του Λος Άντζελες, τον Τζακ Νίκολσον. "Του είχα πει, όμως, ότι εσύ κάνεις ταινίες για αυτό καλύτερα να μείνεις σε αυτά κι άσε εμένα να ασχοληθώ με το μπάσκετ".

24) Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε ζητήσει το... αυτόγραφο του Τζανέρο Πάργκο. "Ναι έχει γίνει! Ήταν κάτι που ήθελε για τα παιδιά του. Ήταν υπέροχο συναίσθημα". Πες το ψέματα...

Όλα... μέσα



Όλα 2...



Με τη φανέλα της Ντιναμό



Σαν δεν... ντρέπεται



Η "κωλοτούμπα" μετά το σκληρό φάουλ του Κιντ (πρέπει να το δείτε)



Ο Πάργκο εκτελεί το Κεντάκι



Τα 10 "μακρινά" τρίποντα του ΝΒΑ (2007-2008) - το Νο8 ανήκει στον Πάργκο










































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ