ΑΡΗΣ

Παρουσιάστηκε ο Μάριο Μπόνι

Παρουσιάστηκε ο Μάριο Μπόνι
Μπόνι

Την Πέμπτη παρουσιάστηκε ο Μπόνι που χαρακτήρισε τον Άρη μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα

Ο "τρελός" Ιταλός δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης: " Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, σε μία μεγάλη οικογένεια όπως είναι ο Άρης. Αγωνίστηκα δύο χρόνια εδώ, κατέκτησα δύο τρόπαια και έχω μεγάλες αναμνήσεις από την παρουσία μου".

"Δεν ξεχνώ τον κόσμο, το σύνδεσμο του Super-3 και την κίτρινη φανέλα. Πλέον δεν παίζω για την ομάδα, όμως στόχος μου είναι να βοηθήσω το σύλλογο από τη θέση του σκάουτερ

".

Αναφερόμενος στο πως προέκυψε η νέα του συνεργασία με τον Άρη, εξήγησε: " Όταν προέκυψε η ιδέα συζήτησα με τον πρόεδρο της ομάδας και μου μετέφερε το σκεπτικό του για το πώς μπορώ να βοηθήσω τον Άρη".

"Σκοπός μου είναι να τσεκάρω παίκτες που αγωνίζονται ανά την Ευρώπη, καθώς ως τηλεσχολιαστής έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ πολλά παιχνίδια και να σκιαγραφώ τα χαρακτηριστικά παικτών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη αλλά και νέους αθλητές".

"Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δεν είναι ούτε πολύ νέοι σε ηλικία, ούτε όμως έχουν ξεπεράσει και κάποιο ηλικιακό όριο. Οι νεαροί αθλητές είναι δύσκολο να βρεθούν, καθώς η αγορά του μπάσκετ δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη του ποδοσφαίρου



".

Όσο για την κατάσταση που επικρατεί πλέον με την ανοιχτή αγορά παικτών, είπε: " Όταν ήρθα στον Άρη το 1996 είχαν ανοίξει τα σύνορα της αγοράς με το νέο νόμο για τους κοινοτικούς παίκτες. Πλέον τα δεδομένα έχουν εξελιχθεί, έχουν ωριμάσει και επικρατούν καλύτερες συνθήκες. Για παράδειγμα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ρίξει δίχτυα στην αγορά της Ιταλίας και επωφελείται σημαντικά από αυτό".

Στη συνέχεια μίλησε για τις κινήσεις που έκανε ο Άρης το καλοκαίρι: " Κατά τη γνώμη μου οι μεταγραφές των Ντικούδη και Χατζηβρέττα είναι σπουδαίες. Είναι δύο Έλληνες παίκτες, με μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ και θα βοηθήσουν τον Άρη. Σχετικά με τους τρεις Αμερικανούς, πρόκειται για παίκτες με μικρή εμπειρία από την Ευρώπη, αλλά το βιογραφικό τους είναι γεμάτο".

"Το θετικό για τον Άρη είναι ότι δεν κινείται σε μεταγραφές όπως αυτές του Τζος Τσίλντρες. Δηλαδή δεν κυνηγάει παίκτες με μεγάλα συμβόλαια που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους εικόνα στα παρκέ. Η πίεση στα ελληνικά γήπεδα είναι μεγάλη από τη στιγμή που ο κόσμος ακολουθεί το μπάσκετ, και έτσι στόχος της ομάδας είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία, έτσι ώστε αρχικά να περάσει το εμπόδιο του Αμαρουσίου στις 29 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να διεκδικήσει τη θέση της στους ομίλους της Ευρωλίγκα

".

Τέλος για την ποιότητα του Αρη είπε: " Ο Άρης βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, αν φυσικά εξαιρέσει κανείς την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Σιένα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό".

"Είναι μία νέα ομάδα, όμως η οργάνωσή της μπορεί να συγκριθεί με αυτή των υπολοίπων ευρωπαϊκών συλλόγων

".







TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ